Yerapetridis “Yunanistan karasularını genişletiyor”

Voice Kıbrıs Haber
Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetridis, Yunanistan’ın karasularını daha da genişleteceğini ve egemenlik konusunda hiçbir taviz vermeyeceklerini açıkladı.
Haravgi gazetesinin haberine göre Yerapetridis, egemenliğin kırmızı çizgileri olduğunu ve bu konunun Türkiye ile müzakere edilmeyeceğini kaydetti.
Habere göre Yerapetridis, Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkarması, İtalya ve Mısır ile imzalanan anlaşmalar ve deniz mekansal planlamasının, Yunanistan’ın egemenliğinin güçlendirilmesi stratejisiyle bağlantılı olduğunu belirtti.
Yerapetridis, Kıbrıs’ın Yunanistan’ın dış politikasının ezeli önceliği olduğunu ve Birleşmiş Milletler’in (BM) Kıbrıs sorununun çözümü için aldığı inisiyatifleri desteklediğini ifade etti.
Haberde, Yerapetridis’in, Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında deniz altından döşenecek kablolarla elektrik bağlantısı yapılmasını öngören “Great Sea Interconnector” (GSI) projesinin stratejik açıdan önemini vurguladığı kaydedildi.
Benzer haberler
Featured
Altın güç kaybına yöneldi
Arjantin'in batısında bir helikopterin düşmesi sonucu 7 kişi öldü
Döviz kurlarında son durum (30 Temmuz 2026)
En son hava durumu tahminleri (30 Temmuz 2026)
Keçeli "Guterres’in Kıbrıs meselesiyle ilgili ortaya koyduğu çabaları takdirle karşılıyoruz"
Bilim insanları beyin hızında çalışan çip geliştirdi
BMW, yaklaşık 8 bin kişiyi işten çıkaracak
Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Temmuz 2026)
Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı


