Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Nöbetçi eczaneler (22 Ağustos 2026) Arnavutluktaki maç için 11 yaşındaki kızını evde yalnız bırakan babaya dava okundu “Hristodulidis BM’yi neden ikna edemiyor” Seyir halindeki tırda yangın çıktı Atatürk Öğretmen Akademisi sınavı başladı Bostancı'da kaza: Aracın çarptığı yaya yaralandı! "Yoruldum" diyen 7 yaşındaki oğlunu dağda yalnız bıraktı Somali’den KKTC konusunda açıklama Kıbrıslı Rum Müzakereci Menelau'dan Kıbrıs Türk tarafına “oyalama” suçlaması Yeniboğaziçi’nde yemek yarışması düzenlendi UBP, ilçelerde istişare toplantıları düzenleyecek Trump'a göre İran, ABD ile "doğru anlaşmayı" yapmaya hazır değil İsveç'te bir okula düzenlenen saldırıda 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı Cumhurbaşkanı Erhürman’ın açıklamaları Rum basınında Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ile Hala Sultan İlahiyat Koleji’ndeki boş kontenjanlara başvurular başlıyor Ayak şişlikleri kalp yetersizliği habercisi olabilir Dünya'dan giden mikroplar Ay'ın zorlu koşullarında hayatta kalabilir ABD'de düşen charter uçağında sağ kurtulan olmadı UNICEF, "İnsani yardımların kesildiği Somali'de en büyük bedeli çocuklar ödüyor" BM "KDC'de Ebola salgını katlanarak büyüyor ve beklenenden hızlı yayılıyor" Nöbetçi eczaneler (22 Ağustos 2026) Arnavutluktaki maç için 11 yaşındaki kızını evde yalnız bırakan babaya dava okundu “Hristodulidis BM’yi neden ikna edemiyor” Seyir halindeki tırda yangın çıktı Atatürk Öğretmen Akademisi sınavı başladı Bostancı'da kaza: Aracın çarptığı yaya yaralandı! "Yoruldum" diyen 7 yaşındaki oğlunu dağda yalnız bıraktı Somali’den KKTC konusunda açıklama Kıbrıslı Rum Müzakereci Menelau'dan Kıbrıs Türk tarafına “oyalama” suçlaması Yeniboğaziçi’nde yemek yarışması düzenlendi UBP, ilçelerde istişare toplantıları düzenleyecek Trump'a göre İran, ABD ile "doğru anlaşmayı" yapmaya hazır değil İsveç'te bir okula düzenlenen saldırıda 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı Cumhurbaşkanı Erhürman’ın açıklamaları Rum basınında Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ile Hala Sultan İlahiyat Koleji’ndeki boş kontenjanlara başvurular başlıyor Ayak şişlikleri kalp yetersizliği habercisi olabilir Dünya'dan giden mikroplar Ay'ın zorlu koşullarında hayatta kalabilir ABD'de düşen charter uçağında sağ kurtulan olmadı UNICEF, "İnsani yardımların kesildiği Somali'de en büyük bedeli çocuklar ödüyor" BM "KDC'de Ebola salgını katlanarak büyüyor ve beklenenden hızlı yayılıyor"
Dolar
Euro
Sterlin

Yeniden lider seçilen Anastasiadis önceliklerini açıkladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Yeniden lider seçilen Anastasiadis önceliklerini açıkladı
Reklam

Yeniden cumhurbaşkanı seçilen Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, zafer konuşmasında Kuzey Kıbrıs ile barış görüşmelerini ve ekonomiyi canlandırma sözü verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oyların yüzde 56'sını alan Nikos Anastasiadis, yeniden Kıbrıslı Rumların lideri seçildi.

Solcuların adayı Stavros Malas ise seçimlerin ikinci turunda oyların yüzde 44'ünü aldı.

Seçimlere katılım oranı yüzde 73 oldu.

71 yaşındaki Anastasiades, yaptığı zafer konuşmasında "Önceliğim, Kıbrıslı Türklerin hassasiyetlerine gözümü kapamadan, ülkemizin işgali konusunu ele almak olacak" dedi.

2013 yılında ülkenin girdiği ekonomik krizin hemen ardından göreve gelen Anastasiadis, "gençlerin ve korunmasızların karşılaştığı sorunları ele alma ve devleti modernize etme" sözü de verdi.

Seçimleri kaybeden Malas ise hayalkırıklığına uğradığını ancak sonucu kabullenmekten başka seçeneği olmadığını söyledi.

Malas "Sosyal adalet ve Kıbrıs sorunu için mücadele bu seçimlerle bitmedi" dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Anastasiades'i kutladı ve "Kıbrıs'ı ekonomik büyüme yoluna sokan politikalara devam etme" çağrısı yaptı.

Juncker mesajında "Ada'nın bölünmüşlüğüne bir son verilmesi ve Kıbrıs'ın birleşmesi için çaba göstermeye her zaman hazır olduğunu" da söyledi.

5 yıldır görevde olan Anastasiadis, muhafazakar Demokratik Seferberlik Partisi'nin lideri.

Doktor Stavros Malas'ı ise Komünist Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) destekliyor.

Seçim kampanyasında Malas, Anastasiadis'i, Kıbrıs'ın yeniden birleşmesine yönelik olarak Kuzey Kıbrıs ile yapılan müzakerelerin başarılı olması için fazla çaba sarfetmemekle suçlamıştı.

Birleşmiş Milletler gözetiminde yürütülen görüşmeler geçen yıl da başarısızlıkla suçlanmıştı.

Benzer haberler

Featured
Nöbetçi eczaneler (22 Ağustos 2026) 22 Ağu 2026 13:21 Arnavutluktaki maç için 11 yaşındaki kızını evde yalnız bırakan babaya dava okundu 22 Ağu 2026 13:13 “Hristodulidis BM’yi neden ikna edemiyor” 22 Ağu 2026 13:08 Seyir halindeki tırda yangın çıktı 22 Ağu 2026 12:06 Atatürk Öğretmen Akademisi sınavı başladı 22 Ağu 2026 11:57 Bostancı'da kaza: Aracın çarptığı yaya yaralandı! 22 Ağu 2026 11:51 "Yoruldum" diyen 7 yaşındaki oğlunu dağda yalnız bıraktı 22 Ağu 2026 11:43 Somali’den KKTC konusunda açıklama 22 Ağu 2026 11:32 Kıbrıslı Rum Müzakereci Menelau'dan Kıbrıs Türk tarafına “oyalama” suçlaması 22 Ağu 2026 11:20