Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Avusturya’da 14 yaş altı kız çocuklarına başörtüsü yasağı protestolara yol açtı İstanbul'da 115 yıllık kayıtlardaki en yüksek üçüncü günlük yağış ölçüldü Devlet Piyangosu çekildi! (20 Ekim 2026 tam liste) Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Ekim 2026) Güç-Sen “Kamuda taşeron çalışma sistemine son verilmeli” Çeler “İşten çıkarma kararlarını geri çekin, uzlaşma yolu açın” “Sanat İyileştirir” seramik sergisi Ercan Havalimanı’nda açıldı Üsküdar Belediye Başkan Vekili Gültekin hayatını kaybetti “Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” fotoğraf sergisi açıldı Yerbilim Mühendisleri Odası'ndan heyelan ve kaya düşmesi risklerine karşı uyarı Atan "Maaş artışları daha vatandaşın cebine girmeden zamlarla geri alınıyor.” 3.Omağ-Çağkan Yapı Rallisi Serdarlı’da yapılacak İstanbul'daki sel faciasında can kaybı 3'e yükseldi “Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası-2026 Tatbikatı” Sadrazamköy’de yapıldı KTOEÖS’ten Güzelyurt ve Lefke’de grev “Eğitime ve Öğretmene Yönelik Saldırılara İzin Vermeyeceğiz” BES’ten DEV-İŞ’in K-PET’teki grevine destek Ekinci “Gençlerin göç etmek istemesi mevcut siyasi düzenin sonucu” Nöbetçi eczaneler (15 Ekim 2026) Brent petrol 104,47 dolardan işlem görüyor CTP “K-Pet çalışanlarının hak arama mücadelesinin yanındayız” Avusturya’da 14 yaş altı kız çocuklarına başörtüsü yasağı protestolara yol açtı İstanbul'da 115 yıllık kayıtlardaki en yüksek üçüncü günlük yağış ölçüldü Devlet Piyangosu çekildi! (20 Ekim 2026 tam liste) Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Ekim 2026) Güç-Sen “Kamuda taşeron çalışma sistemine son verilmeli” Çeler “İşten çıkarma kararlarını geri çekin, uzlaşma yolu açın” “Sanat İyileştirir” seramik sergisi Ercan Havalimanı’nda açıldı Üsküdar Belediye Başkan Vekili Gültekin hayatını kaybetti “Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” fotoğraf sergisi açıldı Yerbilim Mühendisleri Odası'ndan heyelan ve kaya düşmesi risklerine karşı uyarı Atan "Maaş artışları daha vatandaşın cebine girmeden zamlarla geri alınıyor.” 3.Omağ-Çağkan Yapı Rallisi Serdarlı’da yapılacak İstanbul'daki sel faciasında can kaybı 3'e yükseldi “Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası-2026 Tatbikatı” Sadrazamköy’de yapıldı KTOEÖS’ten Güzelyurt ve Lefke’de grev “Eğitime ve Öğretmene Yönelik Saldırılara İzin Vermeyeceğiz” BES’ten DEV-İŞ’in K-PET’teki grevine destek Ekinci “Gençlerin göç etmek istemesi mevcut siyasi düzenin sonucu” Nöbetçi eczaneler (15 Ekim 2026) Brent petrol 104,47 dolardan işlem görüyor CTP “K-Pet çalışanlarının hak arama mücadelesinin yanındayız”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Yeni Zelanda kıyılarında penguen trajedisi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Yeni Zelanda kıyılarında penguen trajedisi
Reklam

Binlerce penguen ölüsü Yeni Zelanda sahillerine vurdu. Ölümlere deniz sularındaki ani ısı değişikliğinin yol açtığı sanılıyor. Cüce penguenlerin bir bölümünün karaya çıktıktan sonra öldüğü tahmin ediliyor.

Yılbaşından bu yana Yeni Zelanda sahillerine binlerce ölü cüce penguen vurdu. Ölümlere deniz suyunun aniden ısınmasının neden olduğu tahmin ediliyor. Penguen uzmanı Graeme Taylor bu gibi olaylara uzun aralıklarla rastlanıldığını ve son olarak 1998 yılında sayısız penguen ölüsünün karaya vurduğunu açıkladı. Penguen cesetleri en çok Bay of Planty'nin de bulunduğu Yeni Zelanda'nın doğu sahillerinde görüldü. Cüce penguenlerin bir bölümü karaya çıktıktan sonra can verdi. 40 santim uzunluğunda ve bir kilo ağırlığındaki cüce penguenler Yeni Zelanda ve Tazmanya'da yaşıyor. İklim fenomenleriyle ilgisi olabilir Penguen ölümlerinin El Nino ve La Nina iklim fenomenleriyle meydana gelen ısı dalgalanmalarının bir sonucu olabileceği belirtiliyor. Taylor son kuluçka döneminin soğuk geçmesinin yem artışına yol açtığını, deniz suyunun aniden ısınmasıyla birlikte ise penguenlerin beslendiği deniz hayvanlarının azaldığını söyledi. Açlık çeken penguenlerin yağ depolayamamış olduğu görüldü. Yardım yerine ‘selfie' Deniz canlılarını koruma vakfı ekipleri karaya vuran ve can çekişen penguenlerin bir bölümünü hayata döndürüp yeniden denize saldı. Veteriner Vames Chatterton kumsalda gezinenlerin yardım çağırmak yere can çekişen hayvanlarla ‘selfie' çekmesini eleştirdi. Chatterton "Bu durumdaki bir hayvanın resminin çekilmesine değil, acilen yardım edilmesine ihtiyacı olduğunu" söyledi.

Benzer haberler

Dünya
Avusturya’da 14 yaş altı kız çocuklarına başörtüsü yasağı protestolara yol açtı 15 Eki 2026 21:58 AB Liderleri Brüksel’de toplandı 15 Eki 2026 15:16 Tur gemisinden denize atlayan kadın 20 saat sonra yüzerken bulundu 15 Eki 2026 09:21 Tahran'dan İstanbul'a giden yolcu uçağı acil iniş yaptı 14 Eki 2026 22:16 Trump "İran'a ne yapacağımızı bekleyin ve görün" 14 Eki 2026 21:41 Air India uçağı, kaçırılma alarmı iddiası üzerine acil iniş yaptı 14 Eki 2026 15:50 Ameliyat geçiren Papa 14. Leo'ya akciğer kanseri tanısı kondu 14 Eki 2026 10:23 BM İnsan Hakları Konseyinin 15 yeni üyesi belli oldu 14 Eki 2026 08:46 Dünya büyüklüğündeki Star Wars benzeri gezegen yaşama elverişli olabilir 13 Eki 2026 21:59