Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Bilim Kafe etkinliklerinin 4’üncüsü Lefkoşa’da gerçekleştirildi Küresel piyasalar jeopolitik risklerin etkisiyle karışık seyrediyor BM'den iklim krizinde 1,5 derece sınırının aşılmaması için hızlı hareket edilmesi çağrısı Messi ve Ronaldo yeniden karşı karşıya Altında faiz kaygısı öne çıktı Fergani’nin altıncı uydusu yörüngeye yerleşti Döviz kurlarında son durum (21 Ekim 2026) Bugün hava nasıl olacak? (21 Ekim 2026) Bulaşık makinesi yangına neden oldu Dünyanın saatinden artık 1 saniye eksilecek Polonya'da bomba nedeniyle 3 bin kişi tahliye ediliyor Bakanlar Kurulu grevi yasakları, Merkezi Cezaevi'ndeki grev askıya alındı Döviz piyasalarında günün son rakamları (20 Ekim 2026) Üstel, Gençlere yönelik 10 maddelik destek paketini açıkladı Borsa günü yüzde 3,22 değer kazanarak tamamladı Merkezi Cezaevi'ndeki grev yarın da devam edecek İncirli “Yeni dönemde eğitimi öğretmenlerle birlikte adım adım iyileştireceğiz” Kıbrıs Türk Psikiyatri Hekimleri Derneği, çağdaş bir ruh sağlığı yasası için çağrı yaptı Brent petrolün varili 110,63 dolardan işlem görüyor Çeler “Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası 23B maddesine mecliste çözüm üreteceğiz” Bilim Kafe etkinliklerinin 4’üncüsü Lefkoşa’da gerçekleştirildi Küresel piyasalar jeopolitik risklerin etkisiyle karışık seyrediyor BM'den iklim krizinde 1,5 derece sınırının aşılmaması için hızlı hareket edilmesi çağrısı Messi ve Ronaldo yeniden karşı karşıya Altında faiz kaygısı öne çıktı Fergani’nin altıncı uydusu yörüngeye yerleşti Döviz kurlarında son durum (21 Ekim 2026) Bugün hava nasıl olacak? (21 Ekim 2026) Bulaşık makinesi yangına neden oldu Dünyanın saatinden artık 1 saniye eksilecek Polonya'da bomba nedeniyle 3 bin kişi tahliye ediliyor Bakanlar Kurulu grevi yasakları, Merkezi Cezaevi'ndeki grev askıya alındı Döviz piyasalarında günün son rakamları (20 Ekim 2026) Üstel, Gençlere yönelik 10 maddelik destek paketini açıkladı Borsa günü yüzde 3,22 değer kazanarak tamamladı Merkezi Cezaevi'ndeki grev yarın da devam edecek İncirli “Yeni dönemde eğitimi öğretmenlerle birlikte adım adım iyileştireceğiz” Kıbrıs Türk Psikiyatri Hekimleri Derneği, çağdaş bir ruh sağlığı yasası için çağrı yaptı Brent petrolün varili 110,63 dolardan işlem görüyor Çeler “Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası 23B maddesine mecliste çözüm üreteceğiz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

"Yeni Ercan Havalimanı turizm sezonuna yetişecek"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Yeni Ercan Havalimanı turizm sezonuna yetişecek"
Reklam

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) iki milletvekili ve bir bakanlıkla çok işler başardığını, sarf edilen çaba ve gösterilen kararlılık sayesinde 2023 içerisinde ülkenin 4.5G’ye kavuşacağını, yeni Ercan Havalimanı’nın açılacağını ve her eve fiber-optik altyapı projesine başlanacağını söyledi. Arıklı, buna ek olarak tüm imkânsızlıklara rağmen yerel bütçe ile Girne-Alsancak Yolu’ndaki çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti.  

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ‘Sabah Postası’ isimli programa konuk olarak Gökhan Altıner’in sorularını yanıtladı.

Bakan Arıklı, tüm olumsuzluklara ve hükümet içerisindeki engellemelere rağmen 4.5/5G ihalesini sonuçlandırdıklarını, 6 ay içerisinde bu hizmetin devreye gireceğini belirtti. Her eve fiber-optik altyapı projesinde Gönyeli’nin pilot bölge olarak seçildiğini aktaran Arıklı, “4.5/5G ihalelerinden devlete önemli kaynak yaratmış olduk. Umarım bunun 1-2 milyon TL’si bakanlığa verilir de her eve fiber-optik projesinde pilot bölge olarak seçilen Gönyeli’de çalışmaları başlatırız” dedi.  

"ERCAN YENİ TURİZM SEZONUNA YETİŞECEK"

Bayındırlık ve Ulaştırma bakanı, yeni Ercan Havalimanı’nın bittiğini ve teknik cihazların montajının yapıldığını söyledi. Montajın tamamlanmasının ardından Şubat içerisinde deneme uçuşlarına başlanacağını belirten Arıklı, yeni Ercan Havalimanı’nın yeni turizm sezonunun başlangıcından önce resmi olarak açılmasının planlandığını kaydetti.  

Arıklı, tüm imkânsızlıklara rağmen Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile yol yapım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “10 yıldır bekleyen Girne-Alsancak yolunu öz kaynaklarımızla yaptık. Birkaç tane istimlak var. Bürokrasimiz aşıp onu hızlandırabilirsek, Lefkoşa-Kuzey çevre Yolu’nun Alayköy’e uzanan batı bölümü kısa sürede tamamlamış ve Lefkoşa trafiğini büyük ölçüde rahatlatmış olacağız” dedi.

Benzer haberler

Featured
Bilim Kafe etkinliklerinin 4’üncüsü Lefkoşa’da gerçekleştirildi 21 Eki 2026 10:17 Küresel piyasalar jeopolitik risklerin etkisiyle karışık seyrediyor 21 Eki 2026 10:07 BM'den iklim krizinde 1,5 derece sınırının aşılmaması için hızlı hareket edilmesi çağrısı 21 Eki 2026 09:55 Messi ve Ronaldo yeniden karşı karşıya 21 Eki 2026 09:24 Altında faiz kaygısı öne çıktı 21 Eki 2026 08:54 Fergani’nin altıncı uydusu yörüngeye yerleşti 21 Eki 2026 08:45 Döviz kurlarında son durum (21 Ekim 2026) 21 Eki 2026 08:16 Bugün hava nasıl olacak? (21 Ekim 2026) 21 Eki 2026 08:08 Bulaşık makinesi yangına neden oldu 21 Eki 2026 07:18