Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Üstel " 8 bölgede sosyal konut projeleri için online başvurular başlıyor" ABD yeni Büyükelçisi Breslow güven mektubunu Hristodulidis'e sundu Gürcistan'dan kalkan özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı KKTC, İzmir’de düzenlenen fuarda temsil ediliyor Üstel "Derin sularda arama kabiliyetine ve özel teknik donanımlara sahip gemi yarın İstanbul'dan yola çıkıyor" Akpınar, yetkililer ve denizcilik sektörünü ortak bir çalışma masasında buluşmaya çağırdı GMO’dan Batı Nil Virüsü ilaçlamaları için uyarı: Su ve gıda güvenliği gözetilmeli Nöbetçi eczaneler (9 Eylül 2026) Araştırma “Çok sıcak içecekler yemek borusuna zarar verebilir ve kanser riskini artırabilir” Denktaş "Gemi faciası ülkedeki 'organize sorumsuzluğun' sonucudur" Çavuşoğlu "Riskli okullar belirlendi, güçlendirme ve yeniden yapım programı başlatıldı" Avcıoğlu “KKTC, tarihinin en ağır yönetimsel ve ahlaki krizini yaşıyor” Gedik “Yasaların varlığı değil, uygulanıp uygulanmadığı sorgulanmalı” Güney Kıbrıs’ta ambulans uçak alımı gündemde "Enerji Depolamada Aküye Bakış" panel ve çalıştayının sonuç raporu kamuoyuyla paylaşıldı Erhürman “Yeni Güven Artırıcı Önlemler üzerinde uzlaşı yok” Bazı dernekler, gemi kazasıyla ilgili kapsamlı soruşturma çağrısı yaptı GSI konusu Meclis Enerji Komitesinde ele alındı Erhürman ile Hristodulidis 17 Eylül’de yeniden görüşecek Muratağa - Sandallar Şehitliği yanındaki arazide yangın meydana geldi! Üstel " 8 bölgede sosyal konut projeleri için online başvurular başlıyor" ABD yeni Büyükelçisi Breslow güven mektubunu Hristodulidis'e sundu Gürcistan'dan kalkan özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı KKTC, İzmir’de düzenlenen fuarda temsil ediliyor Üstel "Derin sularda arama kabiliyetine ve özel teknik donanımlara sahip gemi yarın İstanbul'dan yola çıkıyor" Akpınar, yetkililer ve denizcilik sektörünü ortak bir çalışma masasında buluşmaya çağırdı GMO’dan Batı Nil Virüsü ilaçlamaları için uyarı: Su ve gıda güvenliği gözetilmeli Nöbetçi eczaneler (9 Eylül 2026) Araştırma “Çok sıcak içecekler yemek borusuna zarar verebilir ve kanser riskini artırabilir” Denktaş "Gemi faciası ülkedeki 'organize sorumsuzluğun' sonucudur" Çavuşoğlu "Riskli okullar belirlendi, güçlendirme ve yeniden yapım programı başlatıldı" Avcıoğlu “KKTC, tarihinin en ağır yönetimsel ve ahlaki krizini yaşıyor” Gedik “Yasaların varlığı değil, uygulanıp uygulanmadığı sorgulanmalı” Güney Kıbrıs’ta ambulans uçak alımı gündemde "Enerji Depolamada Aküye Bakış" panel ve çalıştayının sonuç raporu kamuoyuyla paylaşıldı Erhürman “Yeni Güven Artırıcı Önlemler üzerinde uzlaşı yok” Bazı dernekler, gemi kazasıyla ilgili kapsamlı soruşturma çağrısı yaptı GSI konusu Meclis Enerji Komitesinde ele alındı Erhürman ile Hristodulidis 17 Eylül’de yeniden görüşecek Muratağa - Sandallar Şehitliği yanındaki arazide yangın meydana geldi!
Dolar
Euro
Sterlin

Yaşlı Japonlar cezaevine girebilmek için suç işliyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Yaşlı Japonlar cezaevine girebilmek için suç işliyor
Reklam

Japonya'da yaşlılar maddi yetersizlik ve yalnızlık nedeniyle cezaevine girebilmek için basit suçlar işliyor. Ülkede son 20 yılda hapse giren yaşlı sayısı dört kat yükselmiş durumda.

Dünyada yaşlı nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu ülkelerden Japonya'da 65 yaşın üstündeki insanlar hapse girmeye çalışıyor.  Sosyal yaşamın zor ve pahalı olduğu ülkede yaşlılar mağazalardan hırsızlık yapıyor. Hapse girenler daha rahat ve sosyal bir ortamda yaşamlarını sürdürdüklerini söylüyor.  Özellikle yaşlı kadınların daha rahat bir ortamda yaşabilmek için hapse girmeye çalıştığı belirtiliyor. Hapiste bulunan beş kadından biri 65 yaşın üstünde.  Ülkede yaşlı kadınların neredeyse yarısı yoksulluk sınırında yaşarken bu oran erkeklerde yüzde 29'a düşüyor. Yine de parasızlık insanları cezaevinde yaşamaya iten tek sebep değil. Maddi durumu yeterli insanların da yalnız hissettikleri için cezaevine girmeye çalıştığı durumlar görülüyor. İstatistikler son 20 yılda hapse giren yaşlıların sayısının dört kat arttığını gösteriyor. Cezevine giren yaşlıların tahliye olduktan sonra 24 ay içerisinde tekrardan cezaevine girmek için suç işlediği belirtiliyor.  Bloomberg'in konuştuğu hapisteki yaşlı kadınların birçoğu içeride daha stabil ve sosyal bir yaşamın olduğunu söylüyor.  Ülkede yaşlıların hapse girmesi o kadar yaygın ki bazı hapishaneler onların ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş durumda. Hapishane görevlilerinin bir kısmı yaşlı bakımı konusunda eğitime tabi tutulmuşlar.

Benzer haberler

Dünya
İsveç, ülkeyi terk eden göçmenlere 36 bin dolar ödeyecek 9 Eyl 2026 09:34 İngiltere’deki hava kontrol sisteminin çökmesi sonucu uçuşların aksaması devam ediyor 9 Eyl 2026 08:49 ABD ile İran arasında 'yasak bölge' gerilimi 8 Eyl 2026 22:02 Polonya'da robotlar yapay zekaya karşı protesto düzenledi: İş yerlerini koruyun 8 Eyl 2026 21:55 Kraliyetten Harry ve Meghan'a resmi sınır: Sade vatandaş muamelesi görecekler 8 Eyl 2026 21:40 Fransa'da Renoir Müzesi'nde soygun: Tahmini değeri 9 milyon euro olan tablolar çalındı 8 Eyl 2026 21:18 İngiltere'de uçuşlar aksadı 8 Eyl 2026 21:11 Amazon kargo uçağının ölümcül kazasındaki uçuş kayıt cihazları kurtarıldı 8 Eyl 2026 09:53 İngiltere ile İsrail arasında gerilim yükseliyor 8 Eyl 2026 08:32