Yaş sebze ve meyve fiyat artışını önlemek amacıyla komite oluşturuluyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Bakanlar Kurulu, Bakanlık ve Birlik temsilcilerinden oluşacak "Yaş Sebze ve Meyve Referans Fiyatları Belirleme Komitesi"nin oluşturulmasına karar verdi. Karar, dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.
Karara göre, her salı toplanacak Komite’nin sekretaryası Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından yürütülecek.
Yaş sebze ve meyve fiyat artışını önlemek, üretici ve tüketicileri koruyarak fiyat oluşumuna katkı sağlamak ve toptancı satış fiyatı belirlemesine katkı koymak amacıyla oluşturulacak komite, Başbakanlık, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Toptancılar Birliği ve Üreticiler Birliği temsilcilerinden oluşacak.
Başbakan Ünal Üstel dün yaptığı açıklamada, erişebilir gıdaya ulaşılması için tavsiye sebze fiyatını belirlemek üzere yaş sebze ve meyve referans fiyatlarının belirlenmesi amacıyla bir komite oluşturulması kararı alındığını açıklamıştı.
Benzer haberler
Featured
Japonya'da meydana gelen selde 6 kişi hayatını kaybetti
Sterlin 65 TL sınırında
Netanyahu, İngiltere'yi "İslam Cumhuriyeti" diye hedef aldı
Almanya’da orman yangını nedeniyle yaklaşık 2 bin kişi tahliye ediliyor
Borsa günü yüzde 0,28 değer kazanarak
TMK ara sınıfları ile NKL Anadolu ve Fen Lisesi programlarına yönelik kontenjan sınavı başvuruları başlıyor
Üstel, Tatlısu’da sosyal konut projesinin yakında başlayacağını açıkladı
Hasan Kıran için acil kan aranıyor
Fidan "Türkiye-Mısır işbirliği bölgesel barış ve refaha hizmet ediyor"


