Yarın 6 okulda öğleden sonra ders yapılmayacak
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) yarın 6 okulda öğleden sonra ders yapılmayacağını açıkladı.
KTOEÖS'ten yapılan açıklama şu şekilde:
"Toplumsal yapımıza, kültürümüze, dilimize, dini anlayışımıza, yaşam biçimimize, kamusal alanlarımıza, kurumlarımıza, haklara, demokrasimize müdahaleler; bilimsel, laik eğitim anlayışına, kamusal eğitime, devlet okullarına, öğretmenlerin statüsüne, çalışma koşullarına, itibarına saldırılar devam etmektedir.
Öğretmenlere, sendikalarına planlı saldırılar “Tam Gün” aracılığı ile sürdürülmektedir. Bilimsel, laik, kamusal, parasız eğitim hedef alınmıştır. Devlet okulları, müfredatlar, çocuklarımız tehdit altındadır. Kamusal, nitelikli, laik, çağdaş eğitimin sigortası olan öğretmenlerin, statüleri, hakları, çalışma koşulları saldırı altındadır. Okullarımızda büyük eksiklikler devam etmektedir. Öğretmenlerimize, itibarsızlaştırma, fakirleştirme, örgütsüzleştirme saldırısı belli çevrelerce organize edilmektedir.
Sn. Eğitim Bakanı bu politikaları sorgulama gereği hissetmeden bu anlayışın savunuculuğunu ve tetikçiliğini yapmaya soyunmuştur. Esas saldırı; Kıbrıs Türk toplumunun varlığına, değerlerine, geleceğine yöneliktir. Bu saldırıları planlayanlar ve uygulamaya çalışanların eğitim, toplum gailesi kalmamıştır.
Toplumun aydınlık, ilerici yüzü öğretmenlerimiz, sendikamız bu dayatmalara boyun eğmeyecek, saldırılar durdurulana kadar mücadeleye devam edecektir.
12.12.2023 Salı Günü Öğleden Sonra Eylemde Olacak Okullarımız: Bekirpaşa Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Şehit Turgut Ortaokulu, Bayraktar Ortaokulu, Osman Nejat Konuk Ortaokulu
AYRICA, 14 ARALIK 2023 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 14.30’DA GÖÇ YASASI KAPSAMINDAKİ ÖĞRETMEN VE TÜM ÇALIŞANLARIN HAKLARI İÇİN MALİYE BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEMİMİZ OLACAKTIR."
Benzer haberler
Featured
İtalya Rekabet Kurumu, Apple'ın "iCloud" hizmetlerine ilişkin soruşturma başlattı
Trump "Nükleer silah üretimine dönmesi halinde İran inanılmaz sonuçlarla karşılaşacak"
Lefkoşa'ya bağlı iki bölgede elektrik kesintisi yapılacak
Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Haziran 2026)
CTP Kadın Örgütü "Rehberlik hizmetleri güçlendirilmeli"
“Muhafız Meydanı Yenileme Projesi” AB desteğiyle hayata geçiriliyor
Borsa günü yüzde 0,32 değer kazanarak tamamladı
Girne Limanı’nda insan kaçakçılığı: 13 kişi tutuklandı!
Şerife Kırcıoğlu için kan aranıyor!


