"Yargı bağımsızlığına tartışmasız sahip çıkılmalıdır"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Halkın Partisi Milletvekili Ayşegül Baybars, KKTC Barolar Birliği'nin yarın yapacağı eyleme destek belirtti.
Baybars, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Toplumda adalet duygusunun oluşmasının ve korunmasının temeli olan yargı bağımsızlığı, aynı zamanda hukuk devletinin olmazsa olmaz koşuludur.
Anayasamız, Cumhuriyetimizi demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlamıştır.
Ülkemizde temel hak ve özgürlüklerin korunması ve adaletin sağlanmasında en büyük güvencemiz olan “yargı bağımsızlığı”na tartışmasız sahip çıkılmalıdır.
Yargı bağımsızlığının olmadığı yerde hukuk devleti, hukuk devletinin olmadığı yerde bireysel haklar, bireysel hakların olmadığı yerde demokrasi, demokrasinin olmadığı yerde toplumsal huzur, refah ve özgürlük olmaz.
Siyasal karşıtların, kutuplaşma ve inatlaşmanın demokrasiyle ve hukukla uyuşmadığı, “hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı”nı savunmanın toplumsal barışın tesisi ve adaletin sağlanması için elzem olduğu unutulmamalıdır.
19 Nisan 2021, pazartesi günü KKTC Barolar Birliği’nin hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığına sahip çıkmaya yönelik yapacağı eyleme destek belirtir, toplumsal barışın ve birliğin temel taşı olan hukukun üstünlüğünün ve hukuk devletinin korunması için mücadele etmeye inançla devam edeceğimizi ifade ederiz.
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası
İncirli “Kayıt dışı yaşamla mücadele önceliklerimizin başında”
Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı
İstanbul Adalar'da peş peşe depremler
Üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi: 7 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi
GABFEST 2026’da 3x3 sokak basketbolu kayıtları başladı
Fiber optik ek protokolü Ankara'da imzalandı
Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacak
Akpınar “YÖDAK üniversiteleri sıralamak yerine yükseköğretimi planlamalıdır"


