Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
BM’nin çözüm planı hazırlığında olduğu iddiası CTP "Öğretmen yetiştirme sistemi siyasi müdahalelerden arındırılmalı" İran medyası "Hürmüz Boğazı'ndan hiçbir geminin geçişine izin verilmiyor" 48. Güzelyurt Portakal Festivali bu akşam sona eriyor Üstel "40 yılın işini 4 yıla sığdırdık" İran ve ABD heyetleri öğleden sonra görüşecek Kırım'da akaryakıt satışları durduruldu Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını kuvvetli rüzgârla büyüdü Meclis'in yarınki gündeminde Konut Edindirme Yasası ve AÖA yasa tasarısı da var XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı “TİS Yasası ve Uygulamaları” panel dizisinin üçüncüsü Gazimağusa’da yapıldı Karayolları Dairesi’nden Değirmenlik-Çatalköy yolu için uyarı Paralimni sahillerine kamera ve meteoroloji istasyonları kurulacak Trafik denetimlerinde 53 araç trafikten men edildi, iki sürücü tutuklandı YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı Lefkoşa'da seyir halindeki araçta yangın! Nöbetçi eczaneler (21 Haziran 2026) Üç aracın karıştığı kazda 1 kişi yaralandı, 2 kişi tutuklandı! Trump "Ateşkes süresi boyunca Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti olmayacak" 23 yaşındaki gencin ölüm nedeni açıklandı! BM’nin çözüm planı hazırlığında olduğu iddiası CTP "Öğretmen yetiştirme sistemi siyasi müdahalelerden arındırılmalı" İran medyası "Hürmüz Boğazı'ndan hiçbir geminin geçişine izin verilmiyor" 48. Güzelyurt Portakal Festivali bu akşam sona eriyor Üstel "40 yılın işini 4 yıla sığdırdık" İran ve ABD heyetleri öğleden sonra görüşecek Kırım'da akaryakıt satışları durduruldu Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını kuvvetli rüzgârla büyüdü Meclis'in yarınki gündeminde Konut Edindirme Yasası ve AÖA yasa tasarısı da var XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı “TİS Yasası ve Uygulamaları” panel dizisinin üçüncüsü Gazimağusa’da yapıldı Karayolları Dairesi’nden Değirmenlik-Çatalköy yolu için uyarı Paralimni sahillerine kamera ve meteoroloji istasyonları kurulacak Trafik denetimlerinde 53 araç trafikten men edildi, iki sürücü tutuklandı YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı Lefkoşa'da seyir halindeki araçta yangın! Nöbetçi eczaneler (21 Haziran 2026) Üç aracın karıştığı kazda 1 kişi yaralandı, 2 kişi tutuklandı! Trump "Ateşkes süresi boyunca Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti olmayacak" 23 yaşındaki gencin ölüm nedeni açıklandı!
Dolar
Euro
Sterlin

XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı

Lapta-Alsancak-Çamlıbel (LAÇ) Belediyesi ev sahipliğinde, Alashia Terracotta Sanat Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı.

Alashia Terracotta Sanat Topluluğu tarafından verilen bilgiye göre, Ayios Loukas Kilisesi (Lapta Belediye Binası yanı) çevresinde gerçekleştirilen sempozyumun küratörlüğünü Ayhatun Ateşin, proje sorumluluğunu ise Vedia Okutan Gaydeler üstleniyor.

Yurtdışından sanatçıların da katıldığı sempozyumda, Aziz Baha Ökten, Eser Keçeci Malyalı, Evrim Ergün, Fahimeh Heydari, Halil Çobancı, Hikmet Uluçam, Kaan Canduran, Kadir Sevim, Keyvan Vajihollah, Maged Zaky Hassan, Soner Pilge, Vafaollah Alması, Vedia Okutan Gaydeler ve Yılmaz Kastanbollu yer alıyor.

Atölyeler, sanatçı söyleşileri, halka açık üretim süreçleri ve eğitim etkinlikleri aracılığıyla özellikle çocukların, gençlerin ve öğrencilerin sanatla doğrudan etkileşim kurmaları hedeflenen etkinlikte, 28 Haziran Pazar günü saat 20.00’da ‘Yerinde Heykel Fırınlama Şöleni’ düzenlenecek.

Sempozyum alanını ziyaret eden ve sanatçılarla bir araya gelen LAÇ Belediye Başkanı Fırat Ataser, kültür ve sanatın kentlerin kimliğini güçlendiren en önemli unsurlardan biri olduğunu vurguladı. Ataser, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

Küratör Ayhatun Ateşin ise, Akdeniz’in ortak mirasını yaşatmayı ve sanatın birleştirici gücüyle yeni kuşaklara aktarmayı hedeflediklerini ifade etti.

XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında üretilen eserler, Akdeniz Açık Hava Müzesi koleksiyonuna kazandırılarak, kalıcı olarak sergilenecek.

Halka açık olan sempozyum, pazar gününe kadar devam edecek.

Benzer haberler

Featured
BM’nin çözüm planı hazırlığında olduğu iddiası 2026-06-21 14:06:00 CTP "Öğretmen yetiştirme sistemi siyasi müdahalelerden arındırılmalı" 2026-06-21 13:58:00 İran medyası "Hürmüz Boğazı'ndan hiçbir geminin geçişine izin verilmiyor" 2026-06-21 13:47:00 48. Güzelyurt Portakal Festivali bu akşam sona eriyor 2026-06-21 13:41:00 Üstel "40 yılın işini 4 yıla sığdırdık" 2026-06-21 13:32:00 İran ve ABD heyetleri öğleden sonra görüşecek 2026-06-21 13:25:00 Kırım'da akaryakıt satışları durduruldu 2026-06-21 13:20:00 Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını kuvvetli rüzgârla büyüdü 2026-06-21 13:01:00 Meclis'in yarınki gündeminde Konut Edindirme Yasası ve AÖA yasa tasarısı da var 2026-06-21 12:54:00