Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Menelau "Müzakere kazanımları yeniden teyit edilmeli" Trafik denetimlerinde 21 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu’nda dereceye giren koşuculara ödülleri verildi Yılmazköy'deki bir ağıl ve ambarda yangın meydana geldi COP31 Konferansı’nda Türkiye’den “sürpriz” beklentisi Girne’de batan gemiden kurtulan anne kızına vermeyi düşündüğü "Deniz" isminden vazgeçti Dört ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı Denktaş “Evimdeyim. Gideceğim başka ev yok” Girne'de trafik kazası: 41 yaşındaki motosiklet sürücüsü ağır yaralandı! Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu Çocuk Koşusu tamamlandı, 4 kilometrelik Halk Koşusu başladı Champi Tayfunu nedeniyle 60 binden fazla kişi tahliye edildi GAÜ 29 Ekim Cumhuriyet Yol Koşusu’na başvuru süreci devam ediyor Cumhuriyet Meclisi yarın yasama ve denetim gündemiyle toplanacak Barselona'da şiddet olaylarının yaşandığı protestolara polis müdahale etti Trump "İran'ı tekrar bombalama ihtimalim var" Beşli konferansın sınır kapılarının açılmasından geçtiği iddiası Çek Sanatçı Tomáš Stojec’in Prag’dan Karmi’ye yolculuğu Türkiye-KKTC doğal gaz hattı için NAVTEX yayımlandı Lefkoşa’da maraton heyecanı başladı Nöbetçi eczaneler (25 Ekim 2026) Menelau "Müzakere kazanımları yeniden teyit edilmeli" Trafik denetimlerinde 21 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu’nda dereceye giren koşuculara ödülleri verildi Yılmazköy'deki bir ağıl ve ambarda yangın meydana geldi COP31 Konferansı’nda Türkiye’den “sürpriz” beklentisi Girne’de batan gemiden kurtulan anne kızına vermeyi düşündüğü "Deniz" isminden vazgeçti Dört ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı Denktaş “Evimdeyim. Gideceğim başka ev yok” Girne'de trafik kazası: 41 yaşındaki motosiklet sürücüsü ağır yaralandı! Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu Çocuk Koşusu tamamlandı, 4 kilometrelik Halk Koşusu başladı Champi Tayfunu nedeniyle 60 binden fazla kişi tahliye edildi GAÜ 29 Ekim Cumhuriyet Yol Koşusu’na başvuru süreci devam ediyor Cumhuriyet Meclisi yarın yasama ve denetim gündemiyle toplanacak Barselona'da şiddet olaylarının yaşandığı protestolara polis müdahale etti Trump "İran'ı tekrar bombalama ihtimalim var" Beşli konferansın sınır kapılarının açılmasından geçtiği iddiası Çek Sanatçı Tomáš Stojec’in Prag’dan Karmi’ye yolculuğu Türkiye-KKTC doğal gaz hattı için NAVTEX yayımlandı Lefkoşa’da maraton heyecanı başladı Nöbetçi eczaneler (25 Ekim 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

WhatsApp tarihinde bir ilk

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
WhatsApp tarihinde bir ilk
Reklam

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp bir ilke imza attı.

Sosyal medyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp bu defa platforma entegre ettiği bir özelliği ile değil attığı bir adım ile gündemde. Zira 2012 yılında rekor ücret karşılığında Facebook tarafından satın alınan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp bir ilke imza attı.

Hindistan’da yalan haberlerle mücadele konusunda ciddi eleştirilere maruz kalan WhatsApp, tarihinde ilk kez televizyona reklam vererek halkı bilinçlendirmeye çalışıyor. Tarihinde ilk defa televizyon reklamı veren WhatsApp platforma da ilk defa reklam özelliğini getirmeye hazırlanıyor. WhatsApp piyasaya ilk çıktığı zamanlarda ücretli bir şekilde kullanıcılara sunuluyordu. Facebook tarafından satın alınan WhatsApp'in, tamamen ücretsiz kalacağı açıklanmıştı. Bu sözü tutmak ve gelir elde etmek için sosyal medya devi kullanıcılarının pek hoşuna gitmeyecek bir karar aldı. Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, çok da uzak olmayan bir tarihte yayınlayacağı güncelleme ile kullanıcılara reklam göstermeye başlayacak. WAbetainfo tarafından WhatsApp beta kodlarının içinde bulunan yeni bir özelliğe göre Facebook, 450 milyon aktif kullanıcısı olduğu bilinen WhatsApp durum güncellemeleri özelliğinde reklam göstermeye başlayacak. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan ve yalanlanmayan haberlere göre, reklamlı WhatsApp 2019’un ilk aylarında devreye girecek. Platforma reklam yerleştirmek Facebook'un bünyesinde çalışmaya devam eden WhatsApp kurucuların sert bir şekilde karşı çıktığı bir konuydu. Facebook ile anlaşmazlık yaşayan kurucular geçtiğimiz dönemde istifalarını sunarak görevlerinden ayrılmıştı. Facebook’taki yaprak dökümü 2017 yılındaki Acton istifası ile başlamış, onun ardından WhatsApp’ın bir diğer kurucusu olan Jan Koum Mayıs ayında gemiyi terk etmişti. 2014 yılında rekor fiyata WhatsApp’ı Facebook’a satan uygulamanın kurucusu Brian Acton, Facebook’un kullanıcı gizliliği konusundaki politikalarını “Bir seçim yaptım. Kullanıcılarımın gizliliğini sattım ve her gün bu kararın ağırlığıyla yaşıyorum” sözleri ile eleştirmişti.
Acton Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Cambridge Analytica adlı veri analiz şirketinin yaklaşık 50 milyon Facebook hesabından veri topladığı ve bu verileri ABD seçimleri ve Brexit referandumunu etkilemek için kullandığı iddiasının ardından ‘delete Facebook’ (Facebook’u silin) kampanyasına destek vermişti.

Benzer haberler

Teknoloji
Doktor gibi teşhis koyan yapay zeka geliştirildi 24 Eki 2026 09:46 Dünyada siber güvenlik alarmı 22 Eki 2026 09:03 Yapay zekanın karanlık yüzü: Su ve elektrik sistemleri risk altında 22 Eki 2026 08:59 Brezilya'dan Meta'ya 24 saat süre 21 Eki 2026 21:26 ChatGPT şimdi de kripto para çaldı 20 Eki 2026 12:16 İnternet reklamlarında casus yazılım tehlikesi 19 Eki 2026 20:52 Napolyon'un 200 yıllık şifresini yapay zeka altı saatte çözdü 16 Eki 2026 20:31 Elon Musk, Uçan Tesla'yı tanıttı 16 Eki 2026 08:32 Evinizdeki akıllı cihazlar yapay zeka solucanlarının hedefi olabilir 14 Eki 2026 08:38