Washington'da iki İsrail Büyükelçiliği çalışanını öldürmekle suçlanan Rodriguez'in duruşması başladı

Voice Kıbrıs Haber
ABD'nin başkenti Washington'da İsrail'in Washington Büyükelçiliğinde çalışan 2 kişiyi öldürmekle suçlanan Elias Rodriguez'in duruşması başladı.
Rodriguez, Washington'daki federal mahkemede hakim karşına çıktı.
İsrail'in Washington Büyükelçiliğinde çalışan 2 kişiyi öldürmekle suçlanan Rodriguez'e, birinci derece cinayet, yabancı görevlileri öldürmek, ateşli silah kullanarak bir kişinin ölümüne neden olma suçları yöneltildi. Ağır suç teşkil eden cinayet suçlamaları, Rodriguez'in suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis ya da idam cezasına kadar ceza alabiliyor.
Rodriguez'in duruşma sırasında savunma yapmadığı belirtilirken, savcılar, yetkililer cinayetleri hem "Yahudi toplumuna karşı nefret suçu" hem de "terörizm" olarak soruşturmaya devam ederken, ek suçlamaların muhtemel olduğunu söyledi.
Mahkemeye, 31 yaşındaki Rodriguez'in gözaltına alınırken “Özgür Filistin” diye bağırdığını belirten belgeler sunuldu. Federal yetkililer Rodriguez'in polise "Bunu Filistin için yaptım, bunu Gazze için yaptım." dediğini aktardı.
Columbia Bölgesi geçici savcısı Jeanine Pirro, konuya ilişkin, "Herhangi birine dini inançları nedeniyle şiddet uygulamak korkakça bir eylemdir. Bir kahramanın yapacağı bir hareket değildir." dedi.
Saldırıda hayatını kaybeden kişilerin İsrail vatandaşı Yaron Lischinsky ve ABD vatandaşı Sarah Milgrim olduğu açıklandı.
Konuya ilişkin kamuoyuna açıklanan ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) belgesinde, cinayetin hesaplı ve planlı olduğunu belirtilirken, güvenlik kamerası görüntülerinin Rodriguez'in söz konusu 2 kişiye ateş ettiğini gösterdiği kaydedildi.
Belgede, Rodriguez'in olay yerindeki müzeye girerek "ben yaptım" dediğine de yer verildi.
Benzer haberler
Dünya
İspanya sınır ihlali nedeniyle bölgeye asker gönderiyor
Çete üyelerine görülmemiş ceza: Bin 48 yıl hapis!
ABD'de "siklosporiyazis" vakalarının sayısı 18 bini aştı
Fas'tan İspanya'ya göçmen akını
BMGK, Guterres'in yerine önerilecek aday için ön oylamaya başlıyor
Fransa'da 21 vilayette sıcaklıklar nedeniyle turuncu alarm verildi
Küba, bazı sektörleri özel girişime açıyor
ABD'deki yeni anket, seçmenin Trump'a desteğinin yüzde 32'ye düştüğünü gösterdi
Japonya'da 7,1 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 28'e yükseldi


