Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında" Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında"
Dolar
Euro
Sterlin

Von der Leyen hakkında görevden alma ve 100 bin avroluk tazminat talebiyle dava açıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Von der Leyen hakkında görevden alma ve 100 bin avroluk tazminat talebiyle dava açıldı
Reklam

Belçikalı bir lobici, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen hakkında, AB kurumlarına olan güveni sarstığı için görevden alma ve 100 bin avroluk tazminat isteğiyle AB Adalet Divanı'nda dava açtı.

Yerel basına göre, lobi faaliyetleri yürüten, AB kurumlarına akredite Frederic Baldan isimli Belçika vatandaşı, von der Leyen'in, Kovid-19 aşı temini sırasında Pfizer Üst Yöneticisi (CEO) Albert Bourla ile iletişiminde şeffaf olmaması ve böylece kendisinin AB kurumlarına duyduğu güveni sarsması nedeniyle AB'nin üst mahkemesine başvurdu.

Baldan, von der Leyen'in görevden alınmasını ve kendisine 100 bin avroluk tazminat ödenmesini istedi.

- Yerel mahkemede de dava açmıştı

Baldan, 5 Nisan'da da von der Leyen hakkında, Pfizer CEO'su Bourla ile iletişim kayıtlarının incelenmesi amacıyla Belçika mahkemesinde dava açmıştı. "Görevi ve unvanı kötüye kullanmak", "kamuya ait belgeleri yok etmek", "yasa dışı menfaat elde etmek", "yolsuzluk" gibi iddiaların takibiyle devam eden bu süreç, von der Leyen'in dokunulmazlığının kaldırılmasına kadar gidebilecek nitelik taşıyor.

AB Komisyonu, Kovid-19 salgınıyla mücadelede bazı ilaç ve aşı üreticilerinden yüksek miktarlarda aşı temin etmiş, en yüklü sözleşmesini Pfizer-BioNTech ile yapmıştı.

Bu teminin görüşmeleri sırasında von der Leyen ile Bourla arasındaki telefon mesajlaşmaları gündeme gelmiş, mesajların içeriğini açıklaması için AB yönetimine çağrılar yapılmış, ancak AB yönetimi, bu mesajlaşmaları kamuoyuyla paylaşmamıştı.

- "Kötü yönetim"

AB Komisyonu yetkilileri, Komisyon Başkanı ve üyelerinin telefon mesajlaşmalarının saklanmasını gerektiren bir kural bulunmadığını, bunun yerine yalnızca belgelerin saklanmasının gerektiğini belirtiyor.

AB Ombudsmanı, geçen senenin başında von der Leyen'in, Bourla ile mesajlaşmasını açıklamadığı için AB Komisyonunun "kötü yönetim" sergilediğini bildirmişti.

Benzer haberler

Dünya
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" 18 Ağu 2026 22:01 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" 18 Ağu 2026 21:48 El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek 18 Ağu 2026 21:41 Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı 18 Ağu 2026 21:22 İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı 18 Ağu 2026 21:18 Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek 18 Ağu 2026 19:10 Sri Lanka'da bir hastadan 3,1 kilogram ağırlığında mesane taşı çıkarıldı 18 Ağu 2026 15:36 Yeni müzik albümü yayınlarının trafik kazalarındaki ölümleri artırabileceği belirlendi 18 Ağu 2026 11:15 Ferrari'nin ilk elektrikli otomobili 40 milyon dolara satıldı 18 Ağu 2026 10:35