Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Prens Harry, Daily Mail gazetesine açtığı davayı kaybetti Zihni Göktay son yolculuğuna uğurlandı "Çok büyük bir soyadı miras bıraktı" Borsa günü 0,50 değer kazancıyla kapattı Şara ile Macron Şam'da ortak basın toplantısı düzenledi Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan Le Pen'e 15 ay siyasetten men yasağı verildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Temmuz 2026) Guterres “Mevcut fırsat penceresi her zaman olmayacak” Gönyeli Yenikent’te bazı bölgelerde 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı oldu KIB-TEK açık artırma usulü muhtelif hurda kablo satışı yapacak Erdoğan "Sayın Trump her zaman sözünün arkasındadır" Trump "Türkiye Erdoğan liderliğinde askeri açıdan çok güçlü ülke haline geldi" BM Genel Sekreteri, liderlerin Kıbrıs sürecindeki olumlu angajmanını memnuniyetle karşıladı Nöbetçi eczaneler (7 Temmuz 2026) Gazimağusa Belediyesi turizm zabıtaları Glapsides ve Palm Beach'de göreve başladı Bir haftada 62 kaza meydana geldi, 29 kişi yaralandı! Zelenskiy'nin gözü Ankara'daki NATO zirvesinde Asgari Ücret Saptama Komisyonu yarın yılın ikinci asgari ücretini belirlemek için toplanacak NATO yaşlanan E-3'leri değiştiriyor: Yeni uçakların tanesi 600 milyon dolar Kemal Baykallı "Çözümsüzlük çözüm değil, çöküştür" Prens Harry, Daily Mail gazetesine açtığı davayı kaybetti Zihni Göktay son yolculuğuna uğurlandı "Çok büyük bir soyadı miras bıraktı" Borsa günü 0,50 değer kazancıyla kapattı Şara ile Macron Şam'da ortak basın toplantısı düzenledi Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan Le Pen'e 15 ay siyasetten men yasağı verildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Temmuz 2026) Guterres “Mevcut fırsat penceresi her zaman olmayacak” Gönyeli Yenikent’te bazı bölgelerde 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı oldu KIB-TEK açık artırma usulü muhtelif hurda kablo satışı yapacak Erdoğan "Sayın Trump her zaman sözünün arkasındadır" Trump "Türkiye Erdoğan liderliğinde askeri açıdan çok güçlü ülke haline geldi" BM Genel Sekreteri, liderlerin Kıbrıs sürecindeki olumlu angajmanını memnuniyetle karşıladı Nöbetçi eczaneler (7 Temmuz 2026) Gazimağusa Belediyesi turizm zabıtaları Glapsides ve Palm Beach'de göreve başladı Bir haftada 62 kaza meydana geldi, 29 kişi yaralandı! Zelenskiy'nin gözü Ankara'daki NATO zirvesinde Asgari Ücret Saptama Komisyonu yarın yılın ikinci asgari ücretini belirlemek için toplanacak NATO yaşlanan E-3'leri değiştiriyor: Yeni uçakların tanesi 600 milyon dolar Kemal Baykallı "Çözümsüzlük çözüm değil, çöküştür"
Dolar
Euro
Sterlin

"Verilen emeğin heba edilmemesi adına konuyu yargıya taşıyacağız"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"Verilen emeğin heba edilmemesi adına konuyu yargıya taşıyacağız"

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB), hükümetin “Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı”na ilişkin uygulamalarını yargıya taşıma kararı aldı.

Yazılı açıklama yapan Başkanı Seran Aysal, “Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı”na ilişkin hükümetin tavrını eleştirerek, yapılanın, “bölgenin plansız olarak talanına davetiye çıkarmaktan başka bir amaca hizmet etmediğini” savundu. Aysal, “Hükümet eğer ülkeyi plansız yönetmeyi gündemine almışsa bunu vakit kaybetmeden kamuoyuna açıklamalıdır. KTMMOB, devlette keyfiliğe yer olmadığına ve hukuk devletinde her türlü devlet işlerinin yasal zeminde gerçekleşmesi gerektiğine inanmaktadır. Hükümeti topluma ve ülkeye geri dönülmez, telafisi imkansız zararlar vermekten kaçınmaya, belirsizliği ortadan kaldıracak kararlar üretmeye ve vakit kaybetmeden asli görevlerinin gereği olan planlı yaşam yönünde irade göstermeye bir kez daha davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. İmar Planı’na konu bölgelerin belediyeleri olmak üzere, muhalefet ve sivil toplum örgütlerinin de yaşananlara sessiz kaldıkları ve gerekli tepkileri vermedikleri sürece plansız kent ve plansız yaşama destek vermiş olacaklarını ileri süren Aysal, ortaya çıkacak sonuca hükümetle birlikte ortak olacaklarını savundu. Seran Aysal, KTMMOB’nin hükümetin “yasal zeminden uzaklaşan, kamunun yararına olmayan bu kararlarını ve uygulamalarını, toplum menfaatinin korunması, gayrı yasal uygulamalardan kaçınılması, bilimsel akıl ve yönlendirme ışığında 3 yıl boyunca verilen emeğin heba edilmemesi” adına yargıya taşıyacağını kaydetti. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Prens Harry, Daily Mail gazetesine açtığı davayı kaybetti 2026-07-07 21:57:06 Zihni Göktay son yolculuğuna uğurlandı "Çok büyük bir soyadı miras bıraktı" 2026-07-07 21:46:00 Borsa günü 0,50 değer kazancıyla kapattı 2026-07-07 21:19:09 Şara ile Macron Şam'da ortak basın toplantısı düzenledi 2026-07-07 21:13:39 Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan Le Pen'e 15 ay siyasetten men yasağı verildi 2026-07-07 21:10:22 Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Temmuz 2026) 2026-07-07 21:05:04 Guterres “Mevcut fırsat penceresi her zaman olmayacak” 2026-07-07 20:57:13 Gönyeli Yenikent’te bazı bölgelerde 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak 2026-07-07 20:46:11 Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı oldu 2026-07-07 20:41:27