"Vergi ve prim tüm maaşlardan alınıyor sıkıntı olmaması lazım”

Voice Kıbrıs Haber
Maliye Bakanı Atun , Erhürman’la Akdağ arasında imzalanan anlaşmaya değinerek, bu anlaşmaların uzun yıllardır yapıldığını, hepsinin kaynağı kullandırırken koşullar getirmesinin normal olduğunu belirtti.
Hükümetlerin yıllarca bütçe disiplini getirmek için uğraştığını, kendilerinin de bu çabanın bedelini ödediklerini kaydeden Atun, protokolden ekonomik ve mali işbirliğiyle ilgili maddeleri okudu.
Atun, bu anlaşmaların ülkenin refahını arttırmak için yapıldığını belirterek, ülke bütçesinde aldığı yerle ilgili bilgi verdi; Erhürman’ın imzaladığı ek protokolün Özgürgün’ün imzaladığı 2016-2018 yılı protokolü gereği olduğunu anlattı.
Atun, elektrik konusunun hükümetin tasarrufunda olduğunu ve farklı zamanlarda farklı bakanlıklara bağlandığını hatırlattı.
Bu arada Erhürman, protokolde yer alan "maaş ödemelerinden vergi ve primlerin tahsil edilmesi sağlanacaktır" maddesinin ne anlama geldiğini sordu.
Atun, "bildiğim kadarıyla zaten tüm maaşlardan alınıyor sıkıntı olmaması lazım” diyerek, o maddenin emekli primi kesintisiyle alakası olduğunu söyledi.
Benzer haberler
Featured
Ekonomik örgütlerden emeklilere yapılacak ödemenin etkileri konusunda açıklama talebi
İtfaiye ekiplerinden öğrencilere ve halka yangın güvenliği bilgilendirmesi
KHYD "Meme kanserine karşı en güçlü silah erken teşhistir"
KTOEÖS “Tam gün eğitim uygulaması derhal kaldırılmalı”
Maliye Bakanlığı'ndan Segure Insurance'la ilgili açıklama
Yeşilova (Mandria) Şehitler Anıtı’nın temeli atıldı
Kanser farkındalığının sembolü rozet ve pembe kurdele takma etkinliği yarın yapılacak
Dünyanın gözü Ağrı'daki çalışmada: Amerikalı uzmandan Nuh'un Gemisi için heyecan yaratan açıklama
Güney'de Şap hastalığından etkilenen üreticiler belirsizlik içinde



