Venezuela "Chevron, ABD'nin kısıtlamaları nedeniyle petrol sevkiyatını iade etti"

Voice Kıbrıs Haber
Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, ABD'li petrol şirketi Chevron'un, Washington yönetiminin uyguladığı ekonomik kısıtlamalar nedeniyle devlet petrol şirketi PDVSA'ya ham petrol sevkiyatını iade ettiğini bildirdi.
Rodriguez, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, isim vermeden ABD hükümetine tepki gösterdi.
ABD'nin uyguladığı ekonomik kısıtlamalara dikkati çeken Rodriguez, "Chevron, Venezuela'ya ödeme yapmasının önüne geçen kısıtlamalar ve imkansızlıklar nedeniyle ham petrol sevkiyatlarını PDVSA'ya iade etti."
Venezuela'da Ulusal Meclis (AN), 10 Nisan'da ABD'nin gümrük vergisi politikasının yol açtığı ticaret savaşına yanıt olarak Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından imzalanan ekonomik olağanüstü hâl kararnamesini onaylamıştı.
Söz konusu kararname ile hükümete, ekonomik büyümeyi teşvik etme, enflasyonla mücadele etme ve yatırımcıları destekleme yetkisi verilmişti.
- Chevron
ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, Chevron'a Venezuela'daki faaliyetlerini sonlandırması için 3 Nisan'a kadar süre tanımış, bu süre daha sonra 27 Mayıs'a kadar uzatılmıştı.
Chevron, Venezuela'da faaliyet gösteren tek büyük ABD petrol şirketi olarak biliniyor.
Benzer haberler
Dünya
Devletler arası çatışmalar Dünya Savaşı'ndan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı
Epstein'in moda ve modellik sektörü üzerinden kadınlara ulaştığı ortaya çıktı
Almanya ve Fransa ortak savaş uçağı projesini iptal etti
Hindistan tarihinde bir ilk: Doğum oranları geriledi
Tarihi görevde geri sayım: NASA Artemis 3 astronotlarını açıklıyor
ABD, Dünya Kupası hakeminin ülkeye girişine izin vermedi
Kadim Çin bitkisi, kelliğin çaresi olabilir
Japonya'da görülmemiş ayı alarmı: 94 okulda eğitime ara verildi!
Küba'da şiddetli deprem: Sarsıntı Florida ve Meksika'da da hissedildi


