Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
CTP Kadın Örgütü "Şiddetin sıradanlaşmasına izin vermeyeceğiz" BİR-SEN, geciken ek mesai ödenekleri konusunu yargıya taşıdı Sağlık Bakanlığı'ndan T.B.'nin vefatıyla ilgili açıklama "Tüm müdahaleler eksiksiz yapıldı" Kanada'da 600 uçuş iptal edildi Bakan Çavuşoğlu’ndan Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’ne destek TOCEK "Kadınların yaşam hakkını korumak devletin temel görevidir" Değirmenlik Akıncılar Belediyesi’nin Cadde Dönüşüm Projesi için sözleşmeler imzalandı KTGB, "Tıklanma uğruna görüntüleri servis etmek sorumsuz bir yayın anlayışıdır" Meteoroloji Dairesi 4 – 10 Ağustos tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Basın-Sen “Şiddetin teşhiri gazetecilik değildir” Nöbetçi eczaneler (3 Ağustos 2026) Hristodulidis, Erhürman’la haftalık görüşme yapmaya hazır 54 yaşındaki işçi 3 metre yüksekten düşerek yaralandı! Lefkoşa'daki saldırıda ağır yaralanan kadının durumu kritik Avustralya'da yabani kuşlarda kuş gribi alarmı: İlk toplu ölüm vakası Belçika'da aşırı sıcak hava nedeniyle turuncu alarm verildi Emiroğulları “Seçim süreci parti toplantılarında yönetilemez” TC Adalet Bakanı Gürlek “Bu yıl 84 hakim ve savcı meslekten çıkarıldı” Tamçelik “Guterres’in Kıbrıs ziyaretinin en önemli çıktısı yeni genişletilmiş görüşmeler için mutabakat sağlanmasıdır” Borak “Karpaz’da yerel işletmeleri tercih edin” CTP Kadın Örgütü "Şiddetin sıradanlaşmasına izin vermeyeceğiz" BİR-SEN, geciken ek mesai ödenekleri konusunu yargıya taşıdı Sağlık Bakanlığı'ndan T.B.'nin vefatıyla ilgili açıklama "Tüm müdahaleler eksiksiz yapıldı" Kanada'da 600 uçuş iptal edildi Bakan Çavuşoğlu’ndan Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’ne destek TOCEK "Kadınların yaşam hakkını korumak devletin temel görevidir" Değirmenlik Akıncılar Belediyesi’nin Cadde Dönüşüm Projesi için sözleşmeler imzalandı KTGB, "Tıklanma uğruna görüntüleri servis etmek sorumsuz bir yayın anlayışıdır" Meteoroloji Dairesi 4 – 10 Ağustos tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Basın-Sen “Şiddetin teşhiri gazetecilik değildir” Nöbetçi eczaneler (3 Ağustos 2026) Hristodulidis, Erhürman’la haftalık görüşme yapmaya hazır 54 yaşındaki işçi 3 metre yüksekten düşerek yaralandı! Lefkoşa'daki saldırıda ağır yaralanan kadının durumu kritik Avustralya'da yabani kuşlarda kuş gribi alarmı: İlk toplu ölüm vakası Belçika'da aşırı sıcak hava nedeniyle turuncu alarm verildi Emiroğulları “Seçim süreci parti toplantılarında yönetilemez” TC Adalet Bakanı Gürlek “Bu yıl 84 hakim ve savcı meslekten çıkarıldı” Tamçelik “Guterres’in Kıbrıs ziyaretinin en önemli çıktısı yeni genişletilmiş görüşmeler için mutabakat sağlanmasıdır” Borak “Karpaz’da yerel işletmeleri tercih edin”
Dolar
Euro
Sterlin

Venedik'e giriş ücretli

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Venedik'e giriş ücretli

İtalya'nın kanallarıyla ünlü tarihi kenti Venedik'te, günlük turist yoğunluğunu kontrol edebilmek amacıyla geçen yıl ilk kez yürürlüğe konulan ve günübirlik gelenlerden "giriş ücreti" alınmasını öngören uygulama bu yıl da devam edecek.

Venedik Belediye Meclisinin Eylül 2023'te günlük aşırı turizme karşı tedbir amacıyla aldığı karar doğrultusunda, ilk kez geçen yıl 29 günde denenen "giriş ücreti", bu sene de yine yoğun geçmesi beklenen 54 günde uygulanacak. Bu yıl, günübirlikçilerden giriş ücreti alınması 18 Nisan'dan 27 Temmuz'a kadar özellikle tatil ve hafta sonlarına denk gelen günlerde uygulanacak. Ücreti ödemeyene 25-150 euro arası ceza + 10 euro giriş ücreti Tarihi kente bu yıl bahar ve yaz döneminde günübirlik gelmeyi planlayan turistlerin, ziyaretleri belediyenin "yoğun gün" olarak belirlediği 54 günden birine denk geliyorsa, "Contributo di Accesso a Venezia" (Venedik'e Giriş Katkısı) adıyla oluşturulan internet sitesinden giriş ücreti ödeyerek rezervasyon yapması gerekecek. Bu seneki uygulamada giriş ücreti kente gitmeden 4 gün önce ödenirse 5 euro, son 3 günde ödenirse 10 euro olarak belirlendi. Ayrıca giriş ücretini ödemeyenlere yönelik idari para cezası da geçen seneye göre yarı yarıya azaltılarak, ücreti ödemeyen veya portala kayıt yaptırmayanlar için 25 eurodan 150 euroya (+10 euro giriş ücreti) kadar değişecek. Kentin ana giriş noktalarından Santa Lucia Tren Garı, Roma Meydanı ve Tronchetto Otoparkı'nda geçen yıl olduğu gibi uygulamaya dair bilgilendirici panolar, ödeme ve kontrol noktaları konuldu. 29 günde 2,4 milyon euro gelir sağlandı Kente gelen yerli ve yabancı turistler işlemlerini internet üzerinden yapmadıysa bu noktalarda ödemelerini gerçekleştirebilecek. Bu arada, günübirlik gelen turistlere uygulanan giriş ücretine karşı çıkanlar, bu uygulamanın turistleri yoğun günlerinde bile Venedik'i ziyaret etmekten vazgeçiremeyeceğini savunuyor. Venedik Belediyesi, geçen yıl 29 günde kişi başı 5 euro olarak belirlenen giriş ücreti uygulamasından toplamda 2,4 milyon euro gelir elde etmişti. Bütçeden sorumlu belediye meclis üyesi Michele Zuin, basına yaptığı açıklamada, bu yıl yaklaşık 1 ila 1,5 milyon euro daha fazla bir gelir elde etmeyi öngördüklerini söyledi. Kanalların üstüne kurulu yapısı ve tarihi dokusuyla Venedik, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor.

Benzer haberler

Dünya
Kanada'da 600 uçuş iptal edildi 2026-08-03 19:09:34 Avustralya'da yabani kuşlarda kuş gribi alarmı: İlk toplu ölüm vakası 2026-08-03 15:45:23 Belçika'da aşırı sıcak hava nedeniyle turuncu alarm verildi 2026-08-03 15:42:14 ABD'nin Washington eyaletindeki orman yangınlarında yaklaşık 60 bin kişi tahliye edildi 2026-08-03 13:53:05 Atmosfere sahip bir süper gezegen bulunmuş olabilir 2026-08-03 12:27:16 Fransa'da fabrika yangını "Zehirli madde salınımı nedeniyle bölge sakinlerine "evden çıkmayın" uyarısı yapıldı" 2026-08-03 09:54:01 Trump "İran'la müzakereler bugün başlayacak" 2026-08-03 09:47:52 Irak'ta aşırı sıcaklar nedeniyle mühimmat deposu patladı 2026-08-03 09:17:56 Mısır'da 5,3 büyüklüğünde deprem! 2026-08-03 08:24:58