Vatandaşlık çeteleri iş başında
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’a mülteci olarak sığınan kişileri “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşı yapacakları vaadiyle kandıran çeteler türediği, konunun Rum İçişleri Bakanı ve Polisine şikayet edildiği bildirildi.
Fileleftheros gazetesi “Vatandaşlık Çeteleri” başlığı altında manşetten verdiği haberinde, Güney Kıbrıs’a mülteci veya sığınmacı olarak giden yabancı uyruklu kişilere vatandaşlık sağlayacaklarını vadeden çeteler türediğini, konunun Rum İçişleri Bakanı Konstantionos Petridis’in de gündemine geldiğini yazdı.Gazete, ülkede yüzde 90’ı Suriyeli olan ve siyasi sığınmacı veya koruma altında bulunma hakkını almış 7 bin 500 yabancının bulunduğunu, bu rakamın büyüklüğü göz önüne alındığında vatandaşlık çetelerinin nasıl bir kazanç elde edebileceklerinin de görülebildiğini belirtirken, yabancı uyruklu bazı kişilerin Rum İçişleri Bakanı Petridis’e konu hakkında şikayette bulunduklarını aktardı.
Habere göre Petridis, kendisine yönelen şikayetleri Rum polisinin ilgili birimine aktarırken; vatandaşlık başvurularının ele alınmasının çok uzun sürmesi ise bu çetelerin işini kolaylaştırıyor.
Benzer haberler
Featured
Cumhurbaşkanı Erhürman "Karma evliliklerden doğan çocukların AB yurttaşlığı bir insan hakları, ayrımcılık yasağı sorunudur"
UBP’de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları 5 Ekim’de başlayacak
Nöbetçi eczaneler (1 Ekim 2026)
TDP Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Baykallı oldu
Cevdet Yılmaz yarın KKTC’ye geliyor
Sivil Havacılık Dairesi "Tüm cihazlar ICAO toleransları içerisinde hizmet veriyor"
Gönyeli'de tespit edilen derbeder şahıs tutuklandı
Danimarka, Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük askeri tatbikatını düzenliyor
Powerbank evde yangına neden oldu



