Vasiyetnameler ve Veraset (Değişiklik) Yasa Önerisi meclise sevk edildi

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, “Vasiyetnameler ve Veraset (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni onaylayarak, Genel Kurul’un gündemine sevk etti.
Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, bugün UBP Milletvekili Yasemi Öztürk Başkanlığında toplandı. Toplantıya, CTP Milletvekili, Komite Başkan Vekili Doğuş Derya, UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, HP Milletvekili Ayşegül Baybars ve UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu da katıldı.
Komite, gündemindeki Vasiyetnameler ve Veraset (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni onayladı ve Genel Kurul gündemine sevk etti.
Açıklamaya göre, Vasiyetnameler ve Veraset Yasası'ndaki meşru ve gayrı meşru çocuk ayırımı kaldırıldı ancak bu değişikliğin geriye dönük uygulanmasının yaratacağı kaos ve/veya sakıncalar da gözetilerek, tasfiyesi tamamlanmış olan terekelere uygulanmayacağı geçici bir madde ile belirtildi.
Vasiyetnameler ve Veraset (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin Genel Gerekçesi ise şöyle:
“Vasiyetnameler ve Veraset Yasası, Birleşik Krallık döneminin yasalarından olup günün şartlarına ve çağdaş hukuk normlarına göre değiştirilmesi ihtiyacı hasıl olmuştur. Özellik1e çocuk hakları bakımından, 6/1996 sayılı Yasa ile kabul edilen Çocuk Haklan Sözleşmesi ve Meclisimizin gündeminde bulunan Evlilik Dışı Çocuklar Yasa Önerisi, çocukların meşru ve gayrı meşru olarak ayrımcılığa uğramaması gerektiğini ortaya koymaktadır. Her çocuk, evlilik içi veya dışı doğup doğmadığına bakılmaksızın hakları bakımından eşit olmalıdır. Bu gerekçeyle Vasiyetnameler ve Veraset Yasası'ndaki meşru ve gayrı meşru çocuk ayırımi kaldırılmış ancak bu değişikliğin geriye dönük uygulanmasının yaratacağı kaos ve/veya sakıncalar da gözetilerek, tasfiyesi tamamlanmış olan terekelere uygulanmayacağı geçici bir madde ile belirtilmiştir.”
TAK
Benzer haberler
Featured
Dünya büyüklüğündeki Star Wars benzeri gezegen yaşama elverişli olabilir
Breaking Bad dizisinin yıldızı RJ Mitte 34 yaşında hayatını kaybetti
Eğlence merkezindeki kazada 1 kişi hayatını kaybetti
Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Ekim 2026)
KIB-TEK Başkanı Uzun “Uzlaşı sağlandı, önceliğimiz halkımızın mağduriyetini gidermek”
KTMMOB ve Gençlik Federasyonu Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı düzenledi
Tuğcu “Dört talebimizin tamamında uzlaşı sağlandı, arızalar ek mesai talep edilmeden giderilecek"
CTP, “Yerel Vizyon 2030” yol haritasını sundu; “Herkes İçin Hizmet” vizyonu her yere yayılacak
Üstel “Yeni dönemde çocuklu ailelerimize yönelik üç yeni projeyi daha hayata geçireceğiz”



