Uzay istasyonu için endişeli bekleyiş sona erdi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Çin’in kontrolden çıkan uzay istasyonu Tiangong-1, atmosfere girişinde yanarak imha oldu. Çin, Tiangong-1 (Gök Saray-1) uzay istasyonunun kontrolünü 2016 yılında kaybetti. Çin yönetimi, durumu Birleşmiş Milletler’e de bildirdi.
10 metre uzunluğunda ve 8,5 ton ağırlığındaki uzay istasyonu yeniden dünya atmosferine girdi. Tiangong-1’in dünya atmosferine yerel saatle 8.15’te girdiğini, düşüş yönünün ise Güney Pasifik’in ortası olduğunu açıkladı.
Uzay istasyonun bazı ülkelere düşebileceği uyarısı sebebiyle endişeli bir bekleyiş başlamıştı. Tiangong-1’in düşebileceği ülkeler arasında Türkiye de yer alıyordu. Ancak korkulan olmadı. Uzay istasyonu atmosfere girer girmez Büyük Okyanus üzerinde yanarak infilak etti.
Benzer haberler
Dünya
2027’ye kadar El Nino etkisi: Milyonlarca kişi risk altında
78 ton altın bir günde yer değiştirdi
New York’ta ilkokul ve ortaokul öğrencilerine derste yapay zeka yasağı
Mısır'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 22 kişi öldü
Nepal ve Çin'de hayatını kaybedenlerin sayısı bini aştı
Starship 1 aydan sonra okyanustan çıkarıldı
Polonya'da ilkokullarda telefon yasağı getirildi
Bahreyn'de halka en yakın güvenli yere gitme çağrısı yapıldı
Belçika'da kayıtlara geçen en sıcak yaz yaşandı


