Üstel “Bu sene sonuna kadar seçimleri ertelemeye var mısınız?”

Voice Kıbrıs Haber
Meclis’te daha sonra İçişleri Bakanı Ünal Üstel, muhalefetin Belediyeler Yasa Tasarısı ile ilgili eleştirilerini yanıtladı.
Üstel, yasa üzerindeki çalışmaların şimdi değil Özkan Murat’ın bakanlığı döneminde başlandığını kaydederek, hükümetleri ve dönemin İçişleri Bakanlarını sıraladı.
Ünal Üstel, “Sizce bu yasa Meclis’e erken mi geldi? Tüm arkadaşların yasa üzerinde emeği var… İlgili yerlerden görüşler alındı. Kimse bana, ‘Bilmiyoruz, oturdunuz 20 günde yasa tasarısı yaptınız’ demesin. Bilgileri harmanladık, derledik buraya getirdik…” dedi.
Hep eleştiri yapıldığını, öneri paylaşılmadığını ifade eden Üstel, “Avrupa Birliği, Türkiye ve Güney komşumuz yasaları, reformları yaparken biz neden yapamıyoruz?” diye sordu.
Anayasa’nın dışına çıkmadıklarını da ifade eden Üstel, parti başkanlarına seslenerek, “Bu sene sonuna kadar seçimleri ertelemeye var mısınız? Bu yasa tasarısı üzerinde çalışmaya devam edelim…Ben gerçekçi bir insanım. Bakanlar Kurulu’nda sunum yaptım, eksik gördüklerimizle ilgili düzenleme yaptık. Komisyonda ne varsa tartışmaya hazırım” şeklinde konuştu.
Nüfusu ve coğrafi konumu kriter aldıklarını söyleyen Üstel, “Sayı 13, 14, 15 olabilir. O çalışılır. 20 bin nüfusu kriter aldık. Hiçbir siyasi düşüncemiz olmadı… Hiçbir köyü de bağlı olduğu belediyenin dışına çıkarmadık” dedi.
Benzer haberler
Featured
Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı
İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz”
Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı
Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip”
Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu
Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026)
Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği…
Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik"


