Ürdün, Beyrut'a uçuşları "bir sonraki duyuruya kadar" askıya aldı

Voice Kıbrıs Haber
Ürdün, bölgede artan bölgesel gerginlikler nedeniyle Lübnan'ın başkenti Beyrut'a uçuşların "bir sonraki duyuruya kadar" askıya alındığını duyurdu.
Ürdün Sivil Havacılık Otoritesinden yapılan açıklamaya göre, Ürdün hava yollarının Beyrut'taki operasyonları bir sonraki duyuruya kadar askıya alındı.
Açıklamaya göre, bu karar, "bölgede artan bölgesel gerilimlerin gölgesinde sivil havacılığın güvenlik ve emniyetinin korunması amacıyla" alındı.
İsrail'in Lübnan'a bugünkü saldırılarında 274 kişi öldü
İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, bugünkü saldırılarda 21'i çocuk, 39’u kadın 274 kişinin öldüğünü, 1024 kişinin yaralandığını açıkladı.
Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.
Lübnan Eğitim Bakanlığı ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurdu.
Benzer haberler
Dünya
İspanya tarihinin en büyük orman yangınında New York büyüklüğünde alan küle döndü
SpaceX roket enkazının çarptığı Ay'ın görüntüleri paylaşıldı
İran "Hürmüz Boğazı müzakereleri son aşamada, Boğaz'ın açılması ABD'nin tutumuna bağlı"
Stresten 2 binden fazla sipariş verdi, tutuklandı
SpaceX roketi Ay'a çarptı
Batı Nil virüsü: Yunanistan’da son haftalarda vakalarda artış görüldü
ABD'de salmonella salgını 27 eyalete yayıldı: Sebebi jalapeno biberleri olarak gösteriliyor
Mars yüzeyinin hemen altında korunmuş organik karbon bulundu
El Nino önümüzdeki yılın sonuna kadar 50 milyon kişiyi akut açlığa sürükleyebilir


