Ünlü tablodan "kıyamet" tarihi çıktı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Leonardo da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği” adlı başyapıtını inceleyen uzmanlar tablodaki şifreyi çözerek, kıyamet tarihinin yazdığını tespit etti.
Rönesans döneminde yaşamış İtalyan hezârfen, döneminin önemli bir filozofu, astronomu, mimarı, mühendisi, mucidi, matematikçisi, anatomisti, müzisyeni, heykeltıraşı, botanisti, jeoloğu, kartografı, yazarı ve ressamı olan Leonardo da Vinci’nin şifresi çözüldü.
“Mona Lisa”nın yanı sıra “Son Akşam Yemeği” adlı önemli başyapıtları olan İtalyan sanatçının “Son Akşam Yemeği” adı eserinde, kıyamet tarihini açıkladığı ortaya çıktı.
Bir Vatikan araştırmacısı, tablo üzerinde yaptığı detaylı analizde, kıyamet tarihinin 1 Kasım 4006 olarak tabloda yer aldığını ortaya çıkardı.
Sabrina Sforza Galitzia adlı araştırmacı, deşifre ettiği "matematiksel ve astrolojik" bir puzzle içeren Hristiyan simgesinin üzerindeki yarım ay penceresinin ne anlama geldiğini anlattı.
İtalyan sanat eksperi, Da Vinci’nin kıyamet gününü, 21 Mart 4006’da başlayıp 1 Kasım 4006’da biten “evrensel bir sel” olacağını öngördüğünü belirtti.
Galitzia, belgelere göre Da Vinci’nin, insanlık için yeni bir başlangıca işaret ettiğini söyledi.
Da Vinci, “Son Akşam Yemeği” adındaki başyapıtını 1495’te yapmaya başladı, 1498’de bitirdi.
Son Akşam Yemeği tablosunda Hz. İsa'nın havarileri ile beraber son yemeğini yemesi konu alınıyor.
Eser, kopyası en çok yapılan dini tablo olarak biliniyor.
Günümüzde Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergilenen Da Vinci’nin bir diğer başyapıtı Mona Lisa tablosunun değerinin 700 milyon sterlin olduğu tahmin ediliyor.
Benzer haberler
Dünya
Hücreleri gençleştiren riskli tedavi insan üzerinde deneniyor
Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı
Fransa'da demir yolu çalışanları greve gitti
Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu
Trump'tan İran'a tehdit "Bedelini ödemek zorunda kalacaklar"
Arnavutluk'ta turizm projesine karşı protestolar devam ediyor
Eski Air Canada pilotu, 16 yıl boyunca uygun lisans olmadan uçtuğu gerekçesiyle suçlandı
NASA Artemis III görevinin yeni astronotlarını açıkladı
Kuzey İrlanda'daki göçmen karşıtı eylemlerde çok sayıda ev ve araç yakıldı



