Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Güney'deki en düşük emekli maaşı fakirlik sınırının altında Meteoroloji Müdürü Güneş “Rüzgar hızı Gemikonağı’nda saatte 182 kilometre ulaştı, bu rekor" İçişleri Bakanlığı “Kötü hava koşullarına karşı altı ilçede teyakkuz halindeyiz” Güney Kıbrıs’ta konut kiraları arttı, öğrenciler kalacak yer bulmakta zorlanıyor Nöbetçi eczaneler (29 Ağustos 2026) Olguner "Umarım bir gün bu panellerin bir insan canına sebep olduğunu görmeyiz" Lefkoşa’da 650 gramdan fazla uyuşturucu madde ele geçirildi Cengiz Topel Hastanesi’nde sağlık hizmetleri jeneratörlerle sürüyor Mutluyaka'da park halindeki araçta yangın 16.⁠ ⁠Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali’nin bu akşamki gösterileri iptal edildi Bugün meydana gelen iki ayrı kazada 4 kişi yaralandı Taçoy "Krah’ın KKTC ziyareti çok önemli bir kapıyı sonuna kadar açtı" Gazimağusa'da alkollü sürücü bahçe duvarına çarptı Adanın birçok yerinde elektrik kesintileri yaşanıyor Gönyeli-Alayköy Belediyesi acil durumlar için ulaşılabilecek telefon numaralarını duyurdu KIB-TEK “Güzelyurt ve Girne bölgelerinde elektrik kesintileri yaşanıyor” Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorunu çözülmüştür; bu da iki komşu, egemen eşit devlettir” Harmancı "Mümkünse herkes evde kalsın" YTB kontenjan başvuruları pazartesi başlıyor Güzelyurt-Kalkanlı yolu trafik akışına kapatıldı! Güney'deki en düşük emekli maaşı fakirlik sınırının altında Meteoroloji Müdürü Güneş “Rüzgar hızı Gemikonağı’nda saatte 182 kilometre ulaştı, bu rekor" İçişleri Bakanlığı “Kötü hava koşullarına karşı altı ilçede teyakkuz halindeyiz” Güney Kıbrıs’ta konut kiraları arttı, öğrenciler kalacak yer bulmakta zorlanıyor Nöbetçi eczaneler (29 Ağustos 2026) Olguner "Umarım bir gün bu panellerin bir insan canına sebep olduğunu görmeyiz" Lefkoşa’da 650 gramdan fazla uyuşturucu madde ele geçirildi Cengiz Topel Hastanesi’nde sağlık hizmetleri jeneratörlerle sürüyor Mutluyaka'da park halindeki araçta yangın 16.⁠ ⁠Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali’nin bu akşamki gösterileri iptal edildi Bugün meydana gelen iki ayrı kazada 4 kişi yaralandı Taçoy "Krah’ın KKTC ziyareti çok önemli bir kapıyı sonuna kadar açtı" Gazimağusa'da alkollü sürücü bahçe duvarına çarptı Adanın birçok yerinde elektrik kesintileri yaşanıyor Gönyeli-Alayköy Belediyesi acil durumlar için ulaşılabilecek telefon numaralarını duyurdu KIB-TEK “Güzelyurt ve Girne bölgelerinde elektrik kesintileri yaşanıyor” Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorunu çözülmüştür; bu da iki komşu, egemen eşit devlettir” Harmancı "Mümkünse herkes evde kalsın" YTB kontenjan başvuruları pazartesi başlıyor Güzelyurt-Kalkanlı yolu trafik akışına kapatıldı!
Dolar
Euro
Sterlin

"Üniversite siyasete alet edildi"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Üniversite siyasete alet edildi"
Reklam

Doğu Akdeniz Üniversitesi Birlik ve Dayanışma Sendikası (DAÜ BİR-SEN), DAÜ Rektörü Prof.Dr. Aykut Hocanın’ı, üniversiteyi siyasete alet etmek, demokratiklikten ve özerklikten uzağa taşımış olmakla eleştirdi ve kınadı.

Yapılan açıklamada, “Üniversiteler demokratik ve özerk bilim yuvası olması gereken yerlerdir. Doğu Akdeniz Üniversitesi de bu yönde yıllardır mücadele eden bir kurumdur. Siyasete alet edilen bir üniversite için demokratik ve özerk yapıdan söz etmek mümkün değildir.

Dün basına düşen bir açıklama ile 21 üniversite Rektörünün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a destek vermesinin gündeme geldiği beliritlerek “Ne yazık ki DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın da bu metinde imzacı olmuş ve üniversitemizi de ayrılıkçı bir tartışma ortamına sürüklemiştir” ifadesi kullanıldı.

DAÜ BİR-SEN açıklaması şu ifadelerle devam etti:

“Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörünün bu metine tek başına imza koyması yıllardır DAÜ’de verilen demokrasi ve özerklik mücadelesine büyük bir darbe vurmuştur. Üniversitemiz kurullarında ve/veya paydaşları arasında müzakere edilmeden böyle bir metin imzalamak DAÜ’ye yakışmamıştır.

Üniversitemizde farklı görüş ve düşüncelere sahip çalışanlarımız vardır. Hal böyle iken Rektörün üniversitemizi siyasete alet etmiş olmasını ve bizleri demokratiklikten ve özerklikten uzağa taşımış olmasını tüm kamuoyu önünde kınıyoruz.”

Voice Kıbrıs Haber

Benzer haberler

Featured
Güney'deki en düşük emekli maaşı fakirlik sınırının altında 29 Ağu 2026 15:40 Meteoroloji Müdürü Güneş “Rüzgar hızı Gemikonağı’nda saatte 182 kilometre ulaştı, bu rekor" 29 Ağu 2026 15:33 İçişleri Bakanlığı “Kötü hava koşullarına karşı altı ilçede teyakkuz halindeyiz” 29 Ağu 2026 15:28 Güney Kıbrıs’ta konut kiraları arttı, öğrenciler kalacak yer bulmakta zorlanıyor 29 Ağu 2026 15:14 Nöbetçi eczaneler (29 Ağustos 2026) 29 Ağu 2026 14:38 Olguner "Umarım bir gün bu panellerin bir insan canına sebep olduğunu görmeyiz" 29 Ağu 2026 14:23 Lefkoşa’da 650 gramdan fazla uyuşturucu madde ele geçirildi 29 Ağu 2026 14:14 Cengiz Topel Hastanesi’nde sağlık hizmetleri jeneratörlerle sürüyor 29 Ağu 2026 14:04 Mutluyaka'da park halindeki araçta yangın 29 Ağu 2026 13:52