Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
TCMB yıl sonu enflasyon tahminini iki puan artırdı Dinçyürek "Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi 2027’nin sonunda açılacak" Gönüllüler, Salamis Sulak Alanı’nda temizlik yapacak Pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı olacak Ercan çevresinde dron uçuşlarına yasak: 11 köyü kapsıyor Başçeri “Türkiye’nin dijital devlet tecrübesini KKTC ile buluşturuyoruz” Lefkoşa ve İskele’de eş zamanlı denetim: 82 araca trafikten men edildi Almanya'da bu yıl aşırı sıcaklara bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 500 civarına yükseldi ‘Girne Arkın Group Fest26’ 28 Ağustos'da başlıyor İkamet izinsiz 24 kişi daha tespit edilerek tutuklandı Gazimağusa’da Trafik Master Planı çerçevesinde çalışmalar yapılıyor Kaza yapan alkollü sürücü yaralandı UBP "Hiç kimse Ulusal Birlik Partisi'ne 'hırsız' diyemez" Kısa devre yapan elektrik tesisatı yangına neden oldu Fransa'da orman yangını riski nedeniyle 50 vilayette turuncu alarma geçildi Çatalköy'deki iş kazasında 44 yaşındaki şahıs yaralandı DAÜ-SEN “VYK’da yaşananlar üniversitenin temel karar mekanizmalarını işlemez hale getirdi” Vedat Belen tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Dr. Fazıl Küçük Vakfı burs başvuruları için son tarih 31 Ağustos Nöbetçi eczaneler (13 Ağustos 2026) TCMB yıl sonu enflasyon tahminini iki puan artırdı Dinçyürek "Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi 2027’nin sonunda açılacak" Gönüllüler, Salamis Sulak Alanı’nda temizlik yapacak Pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı olacak Ercan çevresinde dron uçuşlarına yasak: 11 köyü kapsıyor Başçeri “Türkiye’nin dijital devlet tecrübesini KKTC ile buluşturuyoruz” Lefkoşa ve İskele’de eş zamanlı denetim: 82 araca trafikten men edildi Almanya'da bu yıl aşırı sıcaklara bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 500 civarına yükseldi ‘Girne Arkın Group Fest26’ 28 Ağustos'da başlıyor İkamet izinsiz 24 kişi daha tespit edilerek tutuklandı Gazimağusa’da Trafik Master Planı çerçevesinde çalışmalar yapılıyor Kaza yapan alkollü sürücü yaralandı UBP "Hiç kimse Ulusal Birlik Partisi'ne 'hırsız' diyemez" Kısa devre yapan elektrik tesisatı yangına neden oldu Fransa'da orman yangını riski nedeniyle 50 vilayette turuncu alarma geçildi Çatalköy'deki iş kazasında 44 yaşındaki şahıs yaralandı DAÜ-SEN “VYK’da yaşananlar üniversitenin temel karar mekanizmalarını işlemez hale getirdi” Vedat Belen tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Dr. Fazıl Küçük Vakfı burs başvuruları için son tarih 31 Ağustos Nöbetçi eczaneler (13 Ağustos 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

"Uluslararası dayanışma ve işbirliğinin önemi bir kez daha görüldü"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Uluslararası dayanışma ve işbirliğinin önemi bir kez daha görüldü"
Reklam

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt milletvekili Armağan Candan, Strazburg’ta düzenlenen Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi’nde (AKPA) konuşmasını Şampiyon Melekler formasıyla yaptı. Candan, konuşmasını 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem esnasında Adıyaman’da kaybedilen Gazimağusa Türk Maarif Koleji (GMTMK) voleybol takım oyuncuları için Şampiyon Melekler forması ile yaptı. Candan, AKPA gündeminde bulunan 'Doğal afetlerin önlenmesi, afetlere hazırlanılması ve sonuçlarıyla başa çıkılmasına ilişkin siyasi stratejiler' başlıklı raporun görüşmesinde söz aldı. Candan konuşmasını Şampiyon Meleklerin anısına ve ailelerine ithaf etti.

CANDAN: ACIMIZI TARİF ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL 

AKPA çalışmalarına katılan Candan’ın konuşmasının tamamı şu şekilde: 

“6 Şubat tarihinde Türkiye'de gerçekleşen depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Depremler Türkiye ve Suriye'de milyonlarca insanı etkilemiş ve resmi makamlara göre 57 binden fazla insanın ölümüne neden olmuştur. Hayatını kaybedenlerin arasında 50 de Kıbrıslı Türk bulunmaktadır. Adıyaman'daki İsias Otel'de bulunan Mağusalı voleybol takımını oluşturan çocuklarımızın arasından ise maalesef kurtulan olmamıştır. Bu konuşmamı kaybettiğimiz çocuklarımızın hatırası ve aileleri için yapıyorum. Yaşamakta olduğumuz acıyı tarif etmek mümkün değil. Yargı süreçleri başlatılmış durumdadır. İnsanlarımızın depremde hayatını kaybetmesine neden olan ve adeta toza dönen binalardan sorumlu olan herkesin cezaları verilene kadar yargı süreçlerinin takipçisi olacağız. 

“ULUSLARARASI DAYANIŞMANIN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI”

İnsan hayatı bizler için en değerli şeydir. Bu yüzden gelecekte insanların güvensiz binaların altında kalarak can vermesine izin verilmemelidir. Gereken dersler çıkarılarak yeni binalar ona göre inşa edilmelidir. Kuzey Kıbrıs olarak deprem olur olmaz bölgeye kurtarma ekipleri ve birçok yardım malzemesi gönderdik. Şu anda depremden etkilenerek bölgeden kaçan binlerce insana Kıbrıs'ın kuzeyinde ev sahipliği yapıyoruz. Bu zor zamanda hepimiz uluslararası toplumun dayanışma ve işbirliğine şahit olduk. Bu trajedi ile başa çıkabilmek için yüzden fazla ülke Türkiye'ye yardıma koştu. Bu ülkeler arasında Yunanistan, Ermenistan ve Kıbrıslı Rum yurttaşlarımızın da olması ayrıca anlamlıydı. Deprem vesilesiyle uluslararası dayanışma ve işbirliğinin önemi bir kez daha görüldü. 

“BARIŞ VE REFAH İÇİN YENİ ADIMLAR…”

Sadece zor zamanlarda değil özellikle Doğu Akdeniz bölgesinde ortak konularda karşılıklı fayda için işbirliği yapılabilmesi çok önemlidir. Umuyorum ki Türkiye ve Yunanistan'da Mayıs ayında yapılacak seçimlerden sonra Kıbrıs adasının da merkezinde olduğu Doğu Akdeniz'de yeni fırsatlar ortaya çıkacak ve işbirliği, refah ve barış için birlikte adımlar atılabilecektir.”

Benzer haberler

Featured
TCMB yıl sonu enflasyon tahminini iki puan artırdı 13 Ağu 2026 17:55 Dinçyürek "Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi 2027’nin sonunda açılacak" 13 Ağu 2026 17:50 Gönüllüler, Salamis Sulak Alanı’nda temizlik yapacak 13 Ağu 2026 17:42 Pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı olacak 13 Ağu 2026 17:32 Ercan çevresinde dron uçuşlarına yasak: 11 köyü kapsıyor 13 Ağu 2026 17:23 Başçeri “Türkiye’nin dijital devlet tecrübesini KKTC ile buluşturuyoruz” 13 Ağu 2026 16:03 Lefkoşa ve İskele’de eş zamanlı denetim: 82 araca trafikten men edildi 13 Ağu 2026 15:54 Almanya'da bu yıl aşırı sıcaklara bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 500 civarına yükseldi 13 Ağu 2026 15:52 ‘Girne Arkın Group Fest26’ 28 Ağustos'da başlıyor 13 Ağu 2026 15:14