Uluçay “Satın alma gücü her geçen gün aşağıya gidiyor”

Voice Kıbrıs Haber
CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay Türkiye’de 2 aylık enflasyon oranının yüzde 11.53, KKTC’de ise 8.60 olduğunu söyledi.
Meclis’te konuşan Uluçay, her iki ülkede de en fazla artışın gıda ve alkolsüz içecekler ana grubunda yaşandığına işaret etti.
Uluçay, 2019’da KKTC’de enflasyon oranının yüzde 11.66, Türkiye’de 11.84, 2020’de KKTC’de yüzde 15 03, Türkiye’de 14,6, 2021’de KKTC’de yüzde 46.09, Türkiye’de 36.08, 2022’de KKTC’de yüzde 94.51, Türkiye’de yüzde 64.27 ve 2023’de KKTC’de yüzde 81.22, Türkiye’de 61.53 olduğunu söyledi.
Uluçay, özellikle 2021, 2022 ve 2023’te her iki ülkenin enflasyon oranının arttığını ve farklılaştığını belirtti.
Uluçay, “KKTC’de insanların satın alma gücü her geçen gün aşağıya gidiyor. Hayat pahalılığı ve enflasyon sarmalı bizi derinden etkiliyor. Ülkenin bu sarmaldan kurtulabilmesi için çalışmalara aynı şekilde değil, farklı odaklarla devam etmeliyiz” dedi.
Uluçay, Güney Kıbrıs’ta yapılan bir çalışmaya işaret ederek, et fiyatlarında yüzde 7,8’lik, sebze ve meyve fiyatlarında yaklaşık yüzde 25’lik düşüş olduğunu söyleyerek “Bizim ülkemizde böyle tespitler yok” dedi.
Teberrüken Uluçay, Güney Kıbrıs'ta yapılan bir ankete de dikkat çekerek, “ülkenin en büyük sorunun” enflasyon ve pahalılık olarak ifade edildiğin, ön plana çıkarılan sorunların adayı bütün olarak etkilediğini söyledi.
Kıbrıs konusunda da konuşan Uluçay, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın “geleceğe bakalım” ve “Kıbrıs sorununa değil Kıbrıs konusuna bakalım” mesajlarını değerli bulduğunu söyledi.
Uluçay, “Sayın Holguin'in bu girişimi fırsata dönüştürülebilir. Bu süreçlere canı gönülden destek vermekte fayda var” dedi.
Benzer haberler
Featured
Çeler “Ülkenin kaybedecek zamanı yok”
Ekinci "Can ve mal güvenliğini ilgilendiren tüzükler bekletilmeden uygulamaya geçirilmeli"
KAÜ ile Lefkoşa Badminton Kulübü arasında iş birliği protokolü imzalandı
RMMO profesyonel asker sayısı 400’e çıkarıldı
“Ayluga Doğal Yaşam Parkı ve Yürüyüş Yolları Düzenleme Projesi” hayata geçiyor
21 araç trafikten men edildi
Ertuğruloğlu "Çözüm, egemen iki ayrı devlet”
New York’ta bir ortak görüşme yapılıp yapılmayacağı bugün netleşecek
Bitirim "Kıbrıs’ta da sosyal medyanın çocuklar için fayda ve zararları kapsamlı bir şekilde ele alınmalı"



