Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
"Dünyanın en yaşlı insanı" Ethel Caterham 117'inci yaşını kutladı Pazar günü Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışması yapılacak Rahvancıoğlu "Mesele artık sadece seçilme hakkı değil, seçme hakkıdır" Tahran’dan Güney Kıbrıs’a mesaj Topaloğlu “Taşımacının cebinden daha ne kadar alacaksınız?" Şeybani, Türkiye'yi Suriye'nin yeniden inşasında "kilit bir ortak" olarak nitelendirdi Ronaldinho yıllar sonra futbola geri döndü Sıcaklık ve nem artışı ruhsal dengeyi olumsuz etkileyebiliyor “Akama” bölgesindeki “Lara” sahilindeki kaplumbağalar için çağrı Erhürman ve Hristodulidis haftaya buluşuyor İşçi lojmanında korkutan yangın: 2 işçi hastanelik oldu! Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ ile Menelau görüştü Girne–Lefkoşa ana yolunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı! Güney Kıbrıs, Yunan, Malta ve İtalya denizcilik bakanları Limasol’da toplanıyor Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs finali 3 Eylül’de yapılacak UBP Genel Sekreteri Savaşan'dab LTB Başkan adayı Aktunç’a destek Meslek Liseleri 2-4 Eylül'de kayıt kabul edecek DAÜ-SEN “Asistan ödemeleri yapıldı” EMO “Fiber optik ek protokolünün tam metni kamuoyuyla paylaşılmalı” Şenkul “Rum liderliği bölünmenin temeline beton döküyor” "Dünyanın en yaşlı insanı" Ethel Caterham 117'inci yaşını kutladı Pazar günü Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışması yapılacak Rahvancıoğlu "Mesele artık sadece seçilme hakkı değil, seçme hakkıdır" Tahran’dan Güney Kıbrıs’a mesaj Topaloğlu “Taşımacının cebinden daha ne kadar alacaksınız?" Şeybani, Türkiye'yi Suriye'nin yeniden inşasında "kilit bir ortak" olarak nitelendirdi Ronaldinho yıllar sonra futbola geri döndü Sıcaklık ve nem artışı ruhsal dengeyi olumsuz etkileyebiliyor “Akama” bölgesindeki “Lara” sahilindeki kaplumbağalar için çağrı Erhürman ve Hristodulidis haftaya buluşuyor İşçi lojmanında korkutan yangın: 2 işçi hastanelik oldu! Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ ile Menelau görüştü Girne–Lefkoşa ana yolunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı! Güney Kıbrıs, Yunan, Malta ve İtalya denizcilik bakanları Limasol’da toplanıyor Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs finali 3 Eylül’de yapılacak UBP Genel Sekreteri Savaşan'dab LTB Başkan adayı Aktunç’a destek Meslek Liseleri 2-4 Eylül'de kayıt kabul edecek DAÜ-SEN “Asistan ödemeleri yapıldı” EMO “Fiber optik ek protokolünün tam metni kamuoyuyla paylaşılmalı” Şenkul “Rum liderliği bölünmenin temeline beton döküyor”
Dolar
Euro
Sterlin

"Ülkenin yeniden kapanmasına seyirci kalamayız"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Ülkenin yeniden kapanmasına seyirci kalamayız"
Reklam

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, “tüm ısrarla uyarılarımıza karşın Covid-19 ile ilgili uyulması gereken kurallar göz ardı edilmeye devam edilmekte özellikle düğünler ve benzeri kalabalık alanlardaki etkinliklerde yapılan yakınlaşma ve temaslar ülkemizdeki pandemi konusunda ulaştığımız başarılı sonuca gölge düşürmekte mücadelede bizi geriye götürmektedir” diyerek, halka çağrıda bulundu ve covid-19'un ancak tedbirlerle ve aşılarla aşılabileceğini vurguladı.

Bakan Üstel, yaptığı açıklamada, kişilerin yaratacağı olumsuzlukların, toplum olarak fedakarlık göstererek gelinen noktayı kaybetmeyi sağlayacak duruma gelinmesine neden olabileceği uyarısında bulunarak, bu sebeplerle ülkenin yeniden kapanmasına seyirci kalamayacaklarını belirtti.

Üstel, Covid-19 ile mücadelede en önemli unsurlarından olan aşılanma konusunda bakanlık olarak ellerinden gelen çabayı Anavatan Türkiye Cumhuriyeti yardımlarıyla en üst düzeye çıkarırken, halktan alınması gereken tedbirlere uymasını beklemenin görev ve sorumluluk olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığınca uygulanmakta olan Covid-19 aşılarının hastalığı ağır geçirme riski, hastanede tedavi ve ölüm oranını azaltmakta olduğunu beliren Üstel, “Aşıyla birlikte bağışıklık arttıkça virüs etkisizleşecektir” dedi.

Voice Kıbrıs Haber

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 6 May 2023 17:36 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 26 Nis 2023 16:11 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 21 Nis 2023 10:16 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 18 Nis 2023 16:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 31 Mar 2023 14:15 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 29 Mar 2023 11:45 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 24 Mar 2023 10:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 17 Mar 2023 19:22 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 10 Mar 2023 19:20