"Ülkedeki siyasi çıkmaz ancak başkanlık rejimiyle aşılabilir"

Voice Kıbrıs Haber
KKTC Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Hasan Yılmaz Işık, ülkedeki siyasi çıkmazın ancak başkanlık rejimiyle aşılabileceğini kaydetti.
Işık, yazılı açıklamasında, siyasilerin parti çıkarlarını halkın çıkarlarının önüne koyduğunu savunarak, ülkede hala bir hükümet olmadığını ve durumu “sistemin İflası” olarak niteledi.
Kıbrıs Türk halkının zamanının çalınmasının kabul edilemeyeceğini belirten Işık, tüketicilerin denetimsizlik, zamlar ve fahiş fiyatlar karşısında korunma beklediğini söyledi.
“Hükümetlerin işlevini yitirdiği son on yıllık koalisyonlarda, erken seçimlerin çare olamayacağı son seçimle kesinleşti” diyen Işık, dernek olarak mevcut siyasi çıkmazın Başkanlık rejimiyle aşılabileceğini savunduklarını belirtti.
Işık, başkanlık rejimine geçilmesi için yasal düzenleme yapılmasını talep etti.
Benzer haberler
Featured
Olguner “Güneş panelleri kurulurken öncelik insan hayatı olmalı”
Özersay “Sosyal medya hesaplarımızı kapatıp sesimizi kısmaya çalışıyorlar”
Yiğit "El-Sen'in talepleri karşılanmazsa Telefon Dairesi'nde greve gideceğiz"
2026 Nobel Ekonomi Ödülü'nü Robert E. Hall ve Michael Woodford kazandı
Yılmaz "Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür ve KKTC’nin yanındadır ve yanında olmaya da devam edecektir"
Hava dört gün boyunca yağmurlu olacak, sıcaklık düşecek
T&T Havalimanı İşletmeciliği, 2026 yılının üçüncü dönemine ilişkin ciro payını yatırdı
Nöbetçi eczaneler (12 Ekim 2026)
Emiroğulları "Enerjide insan hayatı ekonomik hesaplara kurban edilemez"



