Ukrayna "Rus ordusu dün 14 füze ve 19 hava saldırısı düzenledi"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya’nın dün ülke topraklarına 14 füze ve 19 hava saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya’nın ana çabalarını Kupyansk, Liman, Bahmut, Avdiyivka ve Şahtersk’te taarruza geçmeye yoğunlaştırdığı, Ukrayna askerlerinin dün bu yönlerde 71 Rus saldırısını püskürttüğü belirtildi.
Rus güçlerinin hedeflerini belirlemek için sürekli havadan keşif yaptığı kaydedilen açıklamada, “Rus ordusu, dün 14 füze ve 19 hava saldırısı düzenledi. Çok namlulu füze sistemlerinden 57 kez ateş etti. Siviller yaralandı.” ifadelerine yer verildi.
Ukrayna hava kuvvetlerinin son bir günde Rus askerleri ve teçhizatının yoğunlaştığı alanları 12 kez vurduğu bildirilen açıklamada, Ukrayna askerlerinin Rus güçlere ait 3 insansız hava aracını düşürdüğü belirtildi.
Açıklamada ayrıca Ukrayna füze ve topçu birliklerinin, Rus birliklerinin iki toplanma alanını, radar ve elektronik harp istasyonlarını imha ettiği bilgisi verildi.
Benzer haberler
Dünya
Suudi Arabistan ile Pakistan, karşılıklı vize muafiyeti anlaşması imzaladı
Japonya'da etkili olan Dujuan Tayfunu nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti
ABD'de orman yangınına müdahale ederken düşen helikopterin 2 pilotu yaşamını yitirdi
İranlı yetkili, savaş sırasında el konulan ABD ve İsrail gemilerinin "satılacağını" duyurdu
Gök bilimciler ilk kez bir öte gezegenden gelen radyo sinyallerini tespit etti
Beyaz Saray kendi 'Trump TV' kanalını kurdu
İşçiler havaalanında kabloları kesti, yüzlerce uçuş iptal edildi
Dünya'nın en eski hayvan fosillerinden biri Norveç'te bir koyun çiftliğinde bulundu
Trump "Tüm İran'ı havaya uçurabilirim"



