Uçakta eylem yapan kadın hakkında dava
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Göteborg- İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağında Afgan sığınmacının sınır dışı edilmemesi için eylem yapan İsveçli Elin Ersson hakkında dava açılmasına karar verildiği bildirildi.
İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, eylemden hemen sonra polisin 21 yaşındaki kadın hakkında başlattığı soruşturmada savcının suç unsuru bulduğunu ve dava açılmasına karar verdiği kaydedildi.
Dava açma hazırlığındaki İsveçli savcı James Von Reis yaptığı açıklamada, şüphelinin açıkça suç işlediğinin delillerle sabit olduğunu vurguladı. Reis, 'Kadın ilk defa böyle bir suç işlediği için havacılık yönetmenliğini ihlal nedeniyle 6 aya kadar hapis ya da para cezasına çarptırılabilir.” dedi.
Landvetter Havalimanı'nda yaklaşık 2 ay önce Göteborg- İstanbul seferini yapan ve ülkesine sınır dışı edilecek bir Afgan uyrukluyu taşıyan uçak, Ersson'un protestosu nedeniyle 2 saat rötar yapmıştı.
Uçaktaki Türk yolcuların verdiği destekle duygulanan ve gözyaşlarına boğulan Ersson, Türk yolculara teşekkür ederek, yetkililerin kontrolünde sığınmacı ile uçaktan inmişti.
Ersson'un 26 yaşındaki Afgan İsmail Khawari'nin sınır dışı edilmesine müdahale etmek için uçağa bindiği ve Khawari'nin başka uçakta olması nedeniyle onun yerine sınır dışı edilen başka bir Afgan için eylem yaptığı ortaya çıkmıştı.
Sosyal paylaşım sitesindeki hesabından canlı yayın yapan kadın, 52 yaşındaki sığınmacıya yapılanın "tamamen yasa dışı" olduğunu savunarak, sınır dışı kararının durdurulmasını istemişti.
Benzer haberler
Dünya
Trump'ın golf sahasında silahlı bir kişi yakalandı
Hindistan'da Chandipura virüsü endişesi: Ulusal müdahale ekibi görevlendirildi
AP "Hürmüz Boğazı'nın açılması için anlaşma taslağına son hali verildi"
Netanyahu “Hamas silahsızlanmadan Gazze'den çekilmeyeceğiz”
İtalya'da 27 kentte aşırı sıcak nedeniyle "kırmızı alarm" verildi
NASA Ay Üssü projesinde tarihi eşik: 4 ticari araç final testlerinde
Trump “İran ile görüşmeler çok iyi ilerliyor, Hürmüz çok yakında açılacak”
Nisan 2029'da devasa bir asteroit Dünya'yı kıl payı ıskalayacak
Romanya'da geçici hükümet, gönüllü enerji tasarrufunun yetersiz kalması halinde yeni önlemler alacak


