Üç ay önce ölen eşiyle resmi nikah kıydı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
ABD'nin Utah eyaletinde, 74 yaşındaki lezbiyen bir kadın, mahkemenin izniyle üç ay önce ölen partneriyle resmi nikah kıydı.
Bonnie Foerster'ın 50 yıldır birlikte olduğu eşi Beverly Grossaint, Mayıs'ta Salt Lake City'de 82 yaşında ölmüştü. BBC'ye konuşan Foerster, 21 Ağustos'taki kararın ardından yargıcın kürsüden inerek "Artık resmen evlisiniz" dediğini ve kendisini kucakladığını söyledi.Kocasından kaçtı
Kendisine şiddet uygulayan kocasından kaçan Foerster, Grossaint'le Ocak 1968'de New York'ta tanıştı. Tanışmaları sırasında Foerster'in kaburgaları kırıktı ve moraran gözlerini gizlemek için güneş gözlükleri takıyordu. Çift bir hafta sonra birlikte yaşamaya başladı. 1979'da Groissaint'in ölmek üzere olan annesinin yanına Utah'a taşınan çift, ilişkileri boyunca ciddi sağlık sorunları yaşadı. Meme ve rahim ağzı kanseri oldu, gözlerini kaybetti, bacakları kesildi Foerster meme ve rahim ağzı kanserine yakalandı, 29 kez belinden ameliyat oldu, sarı nokta hastalığından gözlerini kaybetti ve 2016'da nadir görülen bir kemik enfeksiyonu nedeniyle iki bacağı da kesildi.
Benzer haberler
Dünya
Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu
Fransa'da eylemler nedeniyle liselerde eğitime ara verildi
Kenya'da ilk Ebola vakası doğrulandı
Nijerya'da askeri uçak kazası nedeniyle 3 günlük "ulusal yas" ilan edildi
Sibirya’da gizemli zatürre vakasının temaslılarında COVID-19 ve rinovirüs çıktı
Rusya'da veba araştırmacısının şüpheli ölümü ABD'yi alarma geçirdi
2026 Nobel Tıp Ödülü sahibini buldu
Tayland'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde can kaybı 31'e yükseldi
Yunan basınına göre Güney Kıbrıs'la İsrail'e elektrik hattı projesi için "Muğlaklık" formülü üzerinde duruluyor



