Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hasipoğlu "İşyerine gerekli işlemler uygulandı, çalışanın alacağı ödendi" Öztürkler "Meclis’in doğru tarihte olağanüstü toplanması önemli, istişarelerimiz sürüyor" Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Eylül 2026) Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı Gülgün Betmezoğlu belgeselinin çekimleri tamamlandı Meteoroloji ve Posta Dairesi müdürleri görevden alındı! Berova "Kayıplara ulaşmak için tüm imkanlar seferber edildi" Borsa, günü yüzde 0,99 değer kazanarak tamamladı Lefkoşa'daki bir evde çıkan yangın ciddi zarara neden oldu Bilim dünyası, DAÜ işbirliğinde Kuzey Kıbrıs’ta buluşuyor Erdoğan “KKTC ile iş birliği içerisinde 9 gemi ve 11 hava aracıyla arama çalışmalarına destek veriyoruz" Çelik “Güngör’deki depolama alanı derhal rehabilite edilmeli” Jaguar Land Rover yaklaşık binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor Meteoroloji Dairesi 8-14 Eylül tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı İncirli “Meclis olağanüstü toplanmalı, sorular belgeleriyle açıklığa kavuşturulmalı” Güney Kıbrıs-ABD ilişkilerinde yeni dönem İsrail Cumhurbaşkanı Herzog perşembe günü Güney Kıbrıs’a gidiyor Nöbetçi eczaneler (7 Eylül 2026) Hasipoğlu "İşyerine gerekli işlemler uygulandı, çalışanın alacağı ödendi" Öztürkler "Meclis’in doğru tarihte olağanüstü toplanması önemli, istişarelerimiz sürüyor" Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Eylül 2026) Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı Gülgün Betmezoğlu belgeselinin çekimleri tamamlandı Meteoroloji ve Posta Dairesi müdürleri görevden alındı! Berova "Kayıplara ulaşmak için tüm imkanlar seferber edildi" Borsa, günü yüzde 0,99 değer kazanarak tamamladı Lefkoşa'daki bir evde çıkan yangın ciddi zarara neden oldu Bilim dünyası, DAÜ işbirliğinde Kuzey Kıbrıs’ta buluşuyor Erdoğan “KKTC ile iş birliği içerisinde 9 gemi ve 11 hava aracıyla arama çalışmalarına destek veriyoruz" Çelik “Güngör’deki depolama alanı derhal rehabilite edilmeli” Jaguar Land Rover yaklaşık binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor Meteoroloji Dairesi 8-14 Eylül tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı İncirli “Meclis olağanüstü toplanmalı, sorular belgeleriyle açıklığa kavuşturulmalı” Güney Kıbrıs-ABD ilişkilerinde yeni dönem İsrail Cumhurbaşkanı Herzog perşembe günü Güney Kıbrıs’a gidiyor Nöbetçi eczaneler (7 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

UBP Milletvekili Küçük: "İsrail Güney’e hava savunma sistemi inşa etmeye başladı"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
UBP Milletvekili Küçük: "İsrail Güney’e hava savunma sistemi inşa etmeye başladı"
Reklam

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Hasan Küçük, "İsrail’in Güney Kıbrıs’ta hava savunma sistemi inşa etmeye başladığını" söyledi.

Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Küçük, Türkiye kanallarından Haber 7’ye yaptığı açıklamada, “(İsrail yönetimi Güney Kıbrıs’a) hava savunma sistemi Demir Kubbe’yi (Iron Dome) inşa etmeye başladı. Ayrıca başta Markeva tankları olmak üzere füze rampaları Rumlara verilecek” dedi.

Küçük, "Rumların bu proje için bütçeden 900 milyon dolarlık gizli ödenek ayırdığını" da belirtti.

Kuzey’in çok boyutlu bir çembere alınmaya çalışıldığını savunan Küçük, “Topraklarımızı hileli yollarla ele geçirmek, Akdeniz’deki deniz yetki sahası ve hidrokarbon zenginliğimizi gaspetme adına denenen yöntemler, ekonomimize yönelen tehditler bu kuşatmanın diğer araçlarıdır” dedi.

Bu tehlikenin erken zamanda görülmesi gerektiğini kaydeden Küçük, şunları kaydetti:

“Türk Dışişleri Bakanlığının açıklaması ve hassasiyetini çok önemsiyoruz. Ancak o açıklamada belirtilen sıralama ile ilgili bazı hususları biraz daha netleştirmemiz gerekiyor. Öncelikle Yahudilerin Kıbrıs’la ilgili sinsi bir strateji izlediği bilinmeli.

KKTC’de toprak alan Yahudilerin tamamına yakını İsrail pasaportu taşımıyor. Bunlar genelde Rus, Alman, İngiliz, ABD, Türkiye ve hatta İran pasaportu taşıyan Yahudiler. Bu açıdan bakıldığında toprak satın alma dağılımı çok daha farklı bir nitelik arz ediyor. Olayın kolonileşme boyutu yanında bir de ekonomimizi felç eden diğer yönü var. Yahudi şirketler, ranta dayalı bir sistemle Kıbrıs ekonomisini çökertmeye çalışıyor. Sosyal yapımız da felç tehdidi ile karşı karşıya.”

Siyasi etki üretme girişimlerinin de bulunduğunu, sosyal dokunun ciddi tehdit altında olduğunu kaydeden Küçük, “Çünkü Yahudiler bu topraklarda kolonileşiyorlar. Rum tarafını silahlandırma ise kuşatmanın bir diğer halkası. İsrail’in öncelikli hedefi Kıbrıs’ı ekonomik gücü ele geçirip, topraklarını satın alarak soft power yöntemi ile teslim almak. Bunu başaramazlarsa Gazze yöntemini uygulamakta tereddüt etmeyeceklerini biliyoruz. Gazze işgal girişimi ve sergilenen vahşet Ada genelinde ciddi bir farkındalık oluşturdu” şeklinde konuştu.

Benzer haberler

Featured
Hasipoğlu "İşyerine gerekli işlemler uygulandı, çalışanın alacağı ödendi" 7 Eyl 2026 21:50 Öztürkler "Meclis’in doğru tarihte olağanüstü toplanması önemli, istişarelerimiz sürüyor" 7 Eyl 2026 21:39 Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti 7 Eyl 2026 21:33 Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Eylül 2026) 7 Eyl 2026 21:30 Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti 7 Eyl 2026 21:17 Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı 7 Eyl 2026 21:06 Gülgün Betmezoğlu belgeselinin çekimleri tamamlandı 7 Eyl 2026 20:52 Meteoroloji ve Posta Dairesi müdürleri görevden alındı! 7 Eyl 2026 20:47 Berova "Kayıplara ulaşmak için tüm imkanlar seferber edildi" 7 Eyl 2026 20:30