Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Gazimağusa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışmaları yapılacak Bu şehrin altında 1 milyar ton buz var Tesla, sürücüsüz taksisini hizmete sundu Üstel “Felakette sağlık çalışanlarımız insan üstü bir gayret ortaya koydu” Oyuncu Serhat Mustafa Kılıç evinde ölü bulundu Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda finale kaldı Endonezya'da 2 bine yakın kişi okullarda dağıtılan yemeklerden zehirlendi Silivri açıklarındaki kazada batan geminin bulunduğu bölgedeki çalışmalar sürüyor Köroğlu "Batı Nil Virüsü vakası çıkmasını beklemeyelim" Üstel “Naaşların kimliklerinin belirlenmesi için DNA incelemelerinden yararlanılacak” Nepal'deki selin ardından 10 gündür mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı Güney'de her bin 700 öğrenciye, bir rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni düşüyor Polis Lefkoşa-Gazimağusa ana yolunu kullanacak sürücüleri uyardı Gemi kazasında hayatını kaybeden Elmas Demir'in cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi Nöbetçi eczaneler (5 Eylül 2026) Trafik cezaları geçiş noktalarında dağıtılmaya devam ediliyor Dostoyevski 180 yıl sonra TikTok fenomeni oldu Mısır’ın çağrısıyla Güney Kıbrıs ve Yunanistan olağanüstü üçlü zirve gerçekleştirecek Akpınar “Filo Jet faciası herkesin ortak meselesidir” Üstel “1 kişinin daha naaşına ulaşıldı, 15 kayıp aranıyor” Gazimağusa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışmaları yapılacak Bu şehrin altında 1 milyar ton buz var Tesla, sürücüsüz taksisini hizmete sundu Üstel “Felakette sağlık çalışanlarımız insan üstü bir gayret ortaya koydu” Oyuncu Serhat Mustafa Kılıç evinde ölü bulundu Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda finale kaldı Endonezya'da 2 bine yakın kişi okullarda dağıtılan yemeklerden zehirlendi Silivri açıklarındaki kazada batan geminin bulunduğu bölgedeki çalışmalar sürüyor Köroğlu "Batı Nil Virüsü vakası çıkmasını beklemeyelim" Üstel “Naaşların kimliklerinin belirlenmesi için DNA incelemelerinden yararlanılacak” Nepal'deki selin ardından 10 gündür mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı Güney'de her bin 700 öğrenciye, bir rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni düşüyor Polis Lefkoşa-Gazimağusa ana yolunu kullanacak sürücüleri uyardı Gemi kazasında hayatını kaybeden Elmas Demir'in cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi Nöbetçi eczaneler (5 Eylül 2026) Trafik cezaları geçiş noktalarında dağıtılmaya devam ediliyor Dostoyevski 180 yıl sonra TikTok fenomeni oldu Mısır’ın çağrısıyla Güney Kıbrıs ve Yunanistan olağanüstü üçlü zirve gerçekleştirecek Akpınar “Filo Jet faciası herkesin ortak meselesidir” Üstel “1 kişinin daha naaşına ulaşıldı, 15 kayıp aranıyor”
Dolar
Euro
Sterlin

Türkiye'de orman yangınları nedeniyle 2 bin 619 kişi güvenli bölgelere alındı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Türkiye'de orman yangınları nedeniyle 2 bin 619 kişi güvenli bölgelere alındı
Reklam

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), orman yangınları nedeniyle Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar, İzmir ve Karabük'teki 2 bin 619 kişinin güvenli bölgelere alındığını bildirdi. AFAD'ın sosyal medya hesabından orman yangınlarına ilişkin yapılan paylaşımda, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Karabük başta olmak üzere ülkenin birçok farklı yerleşim yerinde meydana gelen orman yangınlarını kontrol altına alma, söndürme ve soğutma çalışmalarının Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında ilgili kuruluşlarca yoğun ve aralıksız bir şekilde havadan ve karadan devam ettiği belirtildi. "Yangınlara karşı mücadele kapsamında 4 bin 231 personel, 45 hava aracı ile 1236 kara aracı görev yapmaktadır." ifadesine yer verilen açıklamada, AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, AFAD başkan yardımcıları Hamza Taşdelen ve Önder Bozkurt ile Afetlere Müdahale Genel Müdürü Sadi Ergin ve AFAD daire başkanlarının yangının meydana geldiği illere gidip süreci yakından takip ettiği, yürütülen çalışmaların koordinasyonuna destek sağladıkları kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Olası risklerin önüne geçmek amacıyla, Sakarya ili Geyve ilçesine bağlı 3 mahalleden 350, Bilecik ili Osmaneli ilçesine bağlı 7 köyden 1105, Afyonkarahisar ili İhsaniye ilçesine bağlı 1 mahalleden 58, İzmir ili Bayındır ilçesine bağlı 1 mahalleden 100, Karabük ili Safranbolu ve Ovacık ilçelerindeki 14 mahalleden 1006 olmak üzere toplam 2 bin 619 vatandaşımız güvenli bölgelere alınmıştır. Sakarya-Geyve/Bilecik-Osmaneli ilçelerinde yangın nedeniyle 4 bin 84 küçükbaş ve 1796 büyükbaş hayvan, Eskişehir-Seyitgazi/Afyonkarahisar-İhsaniye ilçelerinde yangın nedeniyle 110 küçükbaş ve 20 büyükbaş hayvan olmak üzere toplam 6 bin 10 hayvan güvenli bölgeye alınmıştır. Yangınların söndürülmesini müteakip vatandaşlarımız, ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmektedir."

Benzer haberler

Featured
Gazimağusa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışmaları yapılacak 5 Eyl 2026 20:16 Bu şehrin altında 1 milyar ton buz var 5 Eyl 2026 20:01 Tesla, sürücüsüz taksisini hizmete sundu 5 Eyl 2026 19:40 Üstel “Felakette sağlık çalışanlarımız insan üstü bir gayret ortaya koydu” 5 Eyl 2026 19:17 Oyuncu Serhat Mustafa Kılıç evinde ölü bulundu 5 Eyl 2026 19:12 Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda finale kaldı 5 Eyl 2026 18:34 Endonezya'da 2 bine yakın kişi okullarda dağıtılan yemeklerden zehirlendi 5 Eyl 2026 18:09 Silivri açıklarındaki kazada batan geminin bulunduğu bölgedeki çalışmalar sürüyor 5 Eyl 2026 18:03 Köroğlu "Batı Nil Virüsü vakası çıkmasını beklemeyelim" 5 Eyl 2026 17:58