"Türkiye KKTC'ye daha çok teçhizat gönderecek"

Voice Kıbrıs Haber
Fileleftheros okurlarına, Türkiye’nin daha çok teçhizat göndererek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki askerî varlığını takviyeye gitmekte olduğunu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yöndeki sözlerinin "blöf olmadığını" aktardı.
Gazete “İşgal Bölgelerine Yen Teçhizat Çıkarmaya Hazırlanıyorlar” başlıklı haberinde “bilgi sahibi kaynakları” adres göstererek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD’nin Güney Kıbrıs’a yönelik silah ambargosunu tamamen kaldırmasına karşılık KKTC’deki varlığın takviye edileceği açıklamasının “blöf olmadığını, gerçekleştirileceğini” yazdı.
“Halen takviyelerin nakline hazırlanıldığına dair işaretler olduğuna” dikkat çekilen haberde, Geçitkale Havaalanı’nın modernizasyonu ve Boğaz’da deniz üssü inşası gibi askerî altyapı modernizasyon ve inşaat çalışmaları yönündeki hareketler hatırlatıldı. Türkiye’nin Barış Kuvvetleri’ni takviye etme sebebinin “karşısındaki Helen cephesini üniter görmesi olduğu” savunuldu.
Benzer haberler
Featured
Maviş “Bakan’ın eğitimle ilgili açıklamaları bilimsel verilere değil tahminlere dayanıyor”
Evinin önündeki kuru otları temizlemeye çalışırken yangına neden oldu
Ürün Güvenliği ve Metroloji Laboratuvarı’nda çalışmalar başladı
Yürüyüş yaptığı sırada rahatsızlanan şahıs yaşamını yitirdi
Gülin Yüksel için acil kan aranıyor!
Gazimağusa'daki trafik kazasında 1 kişi tutuklandı
Baf’ta bir kadın üç saat içerisinde iki kez tutuklandı
Safiye Benyol tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı
Gemi faciasında 2003 kaza raporuna ulaşıldı, bir videoda ön kızağın kırık olduğu görüldü


