Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Tabipler Birliği’nden Sağlık Bakanlığı’na çağrı “Gerekli üyelik ve izin işlemleri tamamlanmalı” Lefkoşa’da 15 Kasım Tören Provası nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak Sıla Usar İncirli, Holguin ile görüştü Erhürman-Holguin görüşmesi başladı Sanatçı Şehmus Akbaş, okullara 170 yağlı boya tablosunu bağışladı Kıbrıslı Rum göçmenlerden KKTC’deki eski mallarını TMK'ya satma uyarısı Rüya Taner Doha’da sanatseverlerle buluştu Hristos Hristu yeniden ELAM Başkanı seçildi Lefke Hurma Festivali pazar günü başlıyor Barack Obama “Bu gece Amerikan halkı açık bir mesaj gönderdi” Borsa güne yüzde 1,22 yükselişle başladı Güney Kıbrıs'ta Şap salgını sonrası çiftlikler açılmayı bekliyor Yüksek Mahkeme “Mahkeme kararları seçim takvimine göre değil, somut olgulara ve yasal mevzuata göre verilir” Yerapetridis “Yunanistan-Kıbrıs bağlantısı normal şekilde ilerleyecek” Abdul El Sayed, ABD'nin ilk Müslüman senatörü oldu “Donald, bana sadece 'Senatör' diyebilirsin" En çok yağış Salamis'te kaydedildi ABD'de Kongre ara seçimlerinde ilk sandıklar kapandı Öztürkler “Meclis Başkanlığı görevimi tarafsızlık, adalet ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda yürüttüm” Avrupa Birliği'nden krizlere hazırlık çağrısı "Vatandaşlar ilk 72 saate hazırlıklı olmalı" İncirli “Kadınların görünmeyen emeğinin bedeli, zamanlarından, sağlıklarından ve gelirlerinden ödeniyor” Tabipler Birliği’nden Sağlık Bakanlığı’na çağrı “Gerekli üyelik ve izin işlemleri tamamlanmalı” Lefkoşa’da 15 Kasım Tören Provası nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak Sıla Usar İncirli, Holguin ile görüştü Erhürman-Holguin görüşmesi başladı Sanatçı Şehmus Akbaş, okullara 170 yağlı boya tablosunu bağışladı Kıbrıslı Rum göçmenlerden KKTC’deki eski mallarını TMK'ya satma uyarısı Rüya Taner Doha’da sanatseverlerle buluştu Hristos Hristu yeniden ELAM Başkanı seçildi Lefke Hurma Festivali pazar günü başlıyor Barack Obama “Bu gece Amerikan halkı açık bir mesaj gönderdi” Borsa güne yüzde 1,22 yükselişle başladı Güney Kıbrıs'ta Şap salgını sonrası çiftlikler açılmayı bekliyor Yüksek Mahkeme “Mahkeme kararları seçim takvimine göre değil, somut olgulara ve yasal mevzuata göre verilir” Yerapetridis “Yunanistan-Kıbrıs bağlantısı normal şekilde ilerleyecek” Abdul El Sayed, ABD'nin ilk Müslüman senatörü oldu “Donald, bana sadece 'Senatör' diyebilirsin" En çok yağış Salamis'te kaydedildi ABD'de Kongre ara seçimlerinde ilk sandıklar kapandı Öztürkler “Meclis Başkanlığı görevimi tarafsızlık, adalet ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda yürüttüm” Avrupa Birliği'nden krizlere hazırlık çağrısı "Vatandaşlar ilk 72 saate hazırlıklı olmalı" İncirli “Kadınların görünmeyen emeğinin bedeli, zamanlarından, sağlıklarından ve gelirlerinden ödeniyor”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Türkiye ile Libya arasındaki memorandum konusunda BM’ye mektup

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Türkiye ile Libya arasındaki memorandum konusunda BM’ye mektup
Reklam

Kıbrıs Rum Yönetiminin BM’deki daimî temsilciliğinin 2019 yılındaki Türkiye-Libya arasındaki mutabakat konusunda BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e bir mektup göndererek, konuyla ilgili tezlerini yeniden ortaya koyduğu haber verildi.

Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre, Kıbrıs Rum Yönetimi mektubunda özetle; söz konusu mutabakatın uluslararası hukukla ve özellikle de anlaşmaların akdedilmesiyle ilgili kurallara ve BM Deniz Hukuk Sözleşmesinde ortaya konulan deniz hukukuna uygun olmadığını iddia etti.

Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından, 20 Ocak, 24 Nisan ve 20 Temmuz 2020 tarihlerinde BM’ye gönderilen eski mektuplara da atıfta bulunulan mektupta; “Söz konusu memorandumun üçüncü taraflar için herhangi bir yasal sonuç doğurmadığı gibi uluslararası hukuk temelindeki egemenlik hakları dahil olmak üzere üçüncü devletlerin deniz alanlarındaki haklarını etkilemediğine de” işaret edildi.

Gazeteye göre, Kıbrıs Rum Yönetimi söz konusu mektupta Libya’nın bu memorandumla birlikte “Karşılıklı veya yakın kıyılara sahip olmayan iki devlet arasında deniz alanlarının sözde belirlenmesine atıfta bulunduğunu ve bu şekilde aralarında var olmayan bir deniz sınırı meydana getirdiğini, öte yandan Girit ve On İki Adalar gibi Yunan adaları dahil olmak üzere bölgedeki kıyı devletlerinin varlığını ve denizdeki haklarını kasıtlı olarak görmezden geldiği” iddiasında da bulundu.

Benzer haberler

Featured
Tabipler Birliği’nden Sağlık Bakanlığı’na çağrı “Gerekli üyelik ve izin işlemleri tamamlanmalı” 4 Kas 2026 12:35 Lefkoşa’da 15 Kasım Tören Provası nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak 4 Kas 2026 12:33 Sıla Usar İncirli, Holguin ile görüştü 4 Kas 2026 12:28 Erhürman-Holguin görüşmesi başladı 4 Kas 2026 12:23 Sanatçı Şehmus Akbaş, okullara 170 yağlı boya tablosunu bağışladı 4 Kas 2026 12:16 Kıbrıslı Rum göçmenlerden KKTC’deki eski mallarını TMK'ya satma uyarısı 4 Kas 2026 12:01 Rüya Taner Doha’da sanatseverlerle buluştu 4 Kas 2026 11:55 Hristos Hristu yeniden ELAM Başkanı seçildi 4 Kas 2026 11:47 Lefke Hurma Festivali pazar günü başlıyor 4 Kas 2026 11:34