Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Üstel “Burası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir ve bizim ayrı Anayasamız vardır” Arıklı “Karma oy demokrasiye ciddi bir darbe, tarihe gömülecek” Karma oyun kaldırılmasını içeren Seçim ve Halkoylaması Yasası Meclis’te oy çokluğuyla kabul edildi Güney'de kaz türü bir kanatlıda kuş gribi tespit edildi Çeler “Nüfusumuzu bilmeden geleceği planlayamayız” İncirli “Bürokratlara çağrım, hukuka aykırı herhangi bir karara imza atmayın” İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 5 kişi tutuklandı Kemal Saraçoğlu Vakfı Ailesi, geleneksel yaz tatilinde buluştu Sait Asi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Gemi Faciasının Araştırılmasına İlişkin Meclis Araştırma Komitesi toplandı Dimitriyu, başkanlığa aday olduğunu açıkladı Ulutekin yeniden Diş Tabipleri Odası Başkanı oldu Erşangil “Sağlıkta istihdam seçim malzemesi değildir” AKEL, Mutallo’daki Türkçe sokak isimlerinin değiştirilmesine karşı çıktı KKTC Dijital Dönüşüm Forumu 2026 yapıldı “MEDCONNECT Projesi" Güney Kıbrıs’tan yola çıkarak başlıyor Girne Belediyesi’nin 2026 Yeni Dönem Kurs kayıtları başladı Meclis Genel Kurulu olağanüstü toplandı Güney'de Ulusal Konsey yarın toplanıyor KTAMS Genel Sekreteri Yiğit “Gençlerin hakkı ve kamu sağlığı seçim hesaplarına feda edilemez” Üstel “Burası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir ve bizim ayrı Anayasamız vardır” Arıklı “Karma oy demokrasiye ciddi bir darbe, tarihe gömülecek” Karma oyun kaldırılmasını içeren Seçim ve Halkoylaması Yasası Meclis’te oy çokluğuyla kabul edildi Güney'de kaz türü bir kanatlıda kuş gribi tespit edildi Çeler “Nüfusumuzu bilmeden geleceği planlayamayız” İncirli “Bürokratlara çağrım, hukuka aykırı herhangi bir karara imza atmayın” İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 5 kişi tutuklandı Kemal Saraçoğlu Vakfı Ailesi, geleneksel yaz tatilinde buluştu Sait Asi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Gemi Faciasının Araştırılmasına İlişkin Meclis Araştırma Komitesi toplandı Dimitriyu, başkanlığa aday olduğunu açıkladı Ulutekin yeniden Diş Tabipleri Odası Başkanı oldu Erşangil “Sağlıkta istihdam seçim malzemesi değildir” AKEL, Mutallo’daki Türkçe sokak isimlerinin değiştirilmesine karşı çıktı KKTC Dijital Dönüşüm Forumu 2026 yapıldı “MEDCONNECT Projesi" Güney Kıbrıs’tan yola çıkarak başlıyor Girne Belediyesi’nin 2026 Yeni Dönem Kurs kayıtları başladı Meclis Genel Kurulu olağanüstü toplandı Güney'de Ulusal Konsey yarın toplanıyor KTAMS Genel Sekreteri Yiğit “Gençlerin hakkı ve kamu sağlığı seçim hesaplarına feda edilemez”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

'Türkiye, Doğu Akdeniz'de kriz yaratmaya çalışıyor'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
'Türkiye, Doğu Akdeniz'de kriz yaratmaya çalışıyor'
Reklam

Türk savaş gemilerinin geçtiğimiz ay Kıbrıs Cumhuriyeti MEB’inde deniz dibi araştırması gerçekleştiren bir İsrail gemisine müdahale etmesine ilişkin haberler Rum basınında yer almaya devam ediyor.

Fileleftheros gazetesi “Her Yöne Vuruyor – Ankara’dan Bölgedeki Diğer Ülkeleri De Müdahil Etme Yönünde Planlı Çaba” başlıkları altında verdiği haberinde, Türkiye’nin, Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin yanı sıra başka ülkeleri de müdahil ederek Doğu Akdeniz’de kriz yaratmaya çalıştığı iddiasında bulundu. Türkiye’nin Libya’yla imzaladığı anlaşmanın hedefinin Doğu Akdeniz’den çıkarılması muhtemel doğalgazı Avrupa’ya götürmeyi hedefleyen EastMed projesinin engellenmesi olduğunun açıkça görüldüğünü öne süren gazete, EastMed projesi için Kıbrıs Cumhuriyeti'nin MEB’inde araştırma yapan İsrail gemisine Türk savaş gemilerinin engel olmasını ise bu duruma kanıt olarak gösterdi. Gazete, Türkiye’nin İsrail’deki siyasi boşluğu fırsat bilerek bu şekilde davrandığı iddiasında bulunurken, Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in dün yaptığı açıklamaya yer verdi. Habere göre Hristodulidis, Türkiye’nin EastMed projesi konusunda İsrail’e ilettiği her görüşün İsrail tarafından kendilerine aktarıldığını iddia ederek, İsrail’in Türkiye – Libya anlaşması konusunda da girişimler gerçekleştirdiğini savundu. Türkiye’nin hedefinin bölgenin yapısını değiştirmek olduğunu öne süren Hristodulidis, bunun en iyi örneğinin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sevr Anlaşmasına ilişkin sözleri olduğunu iddia etti. ANGELİDİS: ÜÇ FARKLI OLAY VAR Öte yandan Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanı Savvas Angeldis de dün bir açıklamada daha bulundu ve Türkiye’nin bölgede gerginliği tırmandırmayı hedeflediği iddiasını yineledi. Politis gazetesine açıklamada bulunan Angelidis, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin MEB’inde farklı zamanlarda ve şekillerde gerçekleşen üç olayın birbirleriyle ilişkilendirilerek yalan haberler yapıldığı iddiasında bulunarak, basını dikkatli olmaya çağırdı. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin MEB’inde yaşanan ilk olayın, İsrail araştırma gemisinin Türk gemileri tarafından rahatsız edilmesi şeklinde olduğunu, Türk gemilerinin sadece telsizle İsrail gemisiyle temas kurarak bölgeden ayrılmasını talep ettiklerini ve sıcak bir olay yaşanmadığını öne süren Angelidis, ikinci olayın ise İngiliz savaş uçaklarının bölgedeki bir tatbikata katılmalarıyla ilişkili olduğunu savundu. Angelidis, İngiliz uçaklarının, Kıbrıs Cumhuriyeti'den aldıkları izinle bölgedeki bir tatbikata katıldıklarını ancak bu olayın, İsrail uçaklarının Yavuz gemisinin üstünden uçuş gerçekleştirdikleri şeklinde çarpıtılmış haber olarak verildiğini iddia etti. Angelidis, üçüncü bir haberin ise tamamen yalan olduğunu, İsrail’in Türkiye’ye yanıt olarak, savaş gemileri eşliğinde bir araştırma gemisi gönderdiğinin tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etti. Alithia gazetesi ise konuya ilişkin haberinde, İsrail’in Türkiye’yle anlaşmazlık yaşamak istemediğini iddia etti ve bu konuda İsrail basınında yer alan bazı haberleri okuyucusuna aktardı. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Üstel “Burası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir ve bizim ayrı Anayasamız vardır” 29 Eyl 2026 15:27 Arıklı “Karma oy demokrasiye ciddi bir darbe, tarihe gömülecek” 29 Eyl 2026 15:22 Karma oyun kaldırılmasını içeren Seçim ve Halkoylaması Yasası Meclis’te oy çokluğuyla kabul edildi 29 Eyl 2026 15:18 Güney'de kaz türü bir kanatlıda kuş gribi tespit edildi 29 Eyl 2026 15:10 Çeler “Nüfusumuzu bilmeden geleceği planlayamayız” 29 Eyl 2026 15:03 İncirli “Bürokratlara çağrım, hukuka aykırı herhangi bir karara imza atmayın” 29 Eyl 2026 14:36 İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 5 kişi tutuklandı 29 Eyl 2026 14:33 Kemal Saraçoğlu Vakfı Ailesi, geleneksel yaz tatilinde buluştu 29 Eyl 2026 14:23 Sait Asi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı 29 Eyl 2026 14:21