Türkiye’den AP’nin Kıbrıs kararına tepki "Asılsız ve akıl dışı iddialar içeren karar yok hükmündedir"

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye, Avrupa Parlamentosu'nda Kıbrıs konusunda kabul edilen karara tepki gösterdi.
Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, karar için “Yok hükmünde” denildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilen, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik asılsız ve akıl dışı iddialar içeren karar yok hükmündedir." ifadesi kullanıldı.
Karar hakkında KKTC Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamaya tam destek verildiği belirtilerek, "Alçakça iftiralar barındıran söz konusu karar, Avrupa Birliği'nin (AB) ve özelde Avrupa Parlamentosu'nun, Kıbrıs meselesiyle ilgili olarak belirli çevrelerin güdümüyle benimsediği yanlı ve çarpık yaklaşımın son örneğini teşkil etmektedir." denildi.
Açıklamada, AB kurumlarının, Kıbrıs meselesine yönelik tarihi gerçekliklerden ve tarafsızlıktan gittikçe uzaklaşan bir yaklaşım içine girmesinin endişe verici bulunduğu kaydedildi.
Benzer haberler
Featured
Borsa güne yatay başladı
Kıbrıslı Rum Göç Müsteşarı “Kaçak girişlerde yüzde 86 düşüş meydana geldi”
Cevdet Yılmaz KKTC’de: Ercan’da Yangın Söndürme Helikopteri teslim töreni yapıldı
İsrail Güney Kıbrıs’ta örnek bir “Akıllı tarım alanı” kurmak istiyor
Brent petrol fiyatları güne yüzde 0,5 artarak başladı
Molohiyada hem tavsiye dışı hem limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi
Dışişleri Bakanlığı “Statü eşitliği sağlanmadıkça hiçbir sürecin başarı şansı yok”
Cumhurbaşkanlığı "Avrupa Parlamentosu'nun tek taraflı kararı çözüm çabalarına zarar vermektedir"
Andy Burnham'ın 20 Temmuz'da İngiltere Başbakanı olması bekleniyor



