Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 11. Zirvesi başladı

Voice Kıbrıs Haber
Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Konseyi 11'inci Zirvesi, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te başladı.
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un ev sahipliğinde "Türk Dünyasının Güçlendirilmesi: Ekonomik Entegrasyon, Sürdürülebilir Kalkınma, Dijital Gelecek ve Herkes İçin Güvenlik" temasıyla düzenlenen zirve için liderler Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelişinde Caparov tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da TDT Devlet Başkanları Konseyi 11. Zirvesi'ne katılıyor.
Liderler daha sonra aile fotoğrafı için bir araya geldi. Aile fotoğrafında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, gözlemci ülkeler olarak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban yer aldı.
Benzer haberler
Featured
Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek
Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026)
KTOEÖS, Lefkoşa ve çevresindeki okullarda grev ve eylem yaptı
AB'den Ukrayna'ya 4,36 milyar euro destek
Ekim ayı hayat pahalılığı yüzde 1,07 olarak açıklandı
Belçika'nın Flaman bölgesinde 20 bin aile elektriksiz kaldı
Politis’e göre 4 yeni geçiş noktasında uzlaşıya yaklaşıldı
İstatistik Kurumu, ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı
KTTO heyeti, Brüksel’de Raffaele Fitto ile görüştü




