Tuğcu “Okullar bizimdir, neferi öğretmenlerimizdir, ışığımız Atatürk’tür.”

Voice Kıbrıs Haber
Ahmet Tuğcu açıklama yaparak, “Okullar bizimdir, neferi öğretmenlerimizdir, ışığımız Atatürk’tür. Biz elsen ailesi olarak sonuna kadar öğretmen sendikalarımızın yanındayız.” dedi.
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Genel Başkanı Ahmet Tuğcu yaptığı açıklamada, Orta Eğitim Disiplin Tüzüğü'nde yapılan değişiklikleri onaylamadıkları ve değişikliklerin doğurduğu hukuksal sorunların yanı sıra çocuk haklarına da aykırı olduğu ifade edildi.
“Son sözü öğretmenlerimiz söyleyecektir. Hiçbir kural veya tüzük, öğretmenin yansızlık ödevinden üstün değildir. Hiçbir talep, çocuklar arasında ayrımcılık veya ayrıcalık yaratamaz, meşru değildir.” diyen Tuğcu, eğitimin laik, bilimsel ve demokratik ilkeler çerçevesinde şekillendirilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.
Benzer haberler
Featured
KKTC Futbol Milli Takımı Conifa Euro 2026’da şampiyon oldu
Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok''
Kolejlere Giriş Sınavları KGS-2 sınav sonuçları açıklandı!
ABD'de doğumla vatandaşlık hakkı kritik eşikte: Diğer ülkelerde durum ne?
Türkiye'de birçok ili sel vurdu: Dereler taştı, araçlar suya kapıldı
NASA'nın "sessiz" süpersonik jeti X-59 ses duvarını ilk kez aştı
FIFA'dan bilet iptali: Sistemi atlatıp bedavaya almışlardı
Rusya'da çocuk işçi tartışması
Cumhurbaşkanı Erhürman "Kolej sınavında arzu ettiği sonuca ulaşan çocuklarımızı kutlarım"


