Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Siyah havuçlu şalgam suyundan izole edilen bakterinin kanser hücrelerini azalttığı belirlendi Ankara'da 66 milyon yıllık fosil bulundu Varol "Sağlık Bakanlığının herhangi bir idari hatası veya ihmali bulunmuyor" Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ülke genelinde fiyat denetimi başlattı Değerli ve baz metallerde fiyatlar Fed ve yapay zeka baskısıyla düştü Veteriner hekimler “Bilimsel ve sürdürülebilir sivrisinek mücadelesi büyük önem taşıyor” Alevi Kültür Merkezi Derneği’nden acılı ailelere dayanışma ziyareti KTTB “‘Ben yaptım oldu’ anlayışından vazgeçin, Gerekli duyarlılığı gösterin" Limasol limanında 300 kiloya yakın uyuşturucu ele geçirildi Cyprus Mail “Hristodulidis’in Herzog ziyaretini öne çıkarması Türkiye’nin elini güçlendirebilir” Nöbetçi eczaneler (14 Eylül 2026) BKP “Kadın cinayetleri üzerine ülkede seferberlik ilan edilmeli" Nikolas Yoannidis "Düzensiz göç akışı yüzde 92 oranında azaldı" Erhürman ile Hristodulidis perşembe yeniden bir araya gelecek Kantara'daki yaz kampları sona erdi Engomi'de üzücü olay: 4 yaşındaki çocuk altıncı kattan düştü Okullarda Engelli Erişimi için İş birliği Protokolü imzalandı Güney'e geçirilmesi yasak ürünlerin cezalarından 1 buçuk milyon euroya yakın gelir elde edildi Çevre Mühendisleri Odası başkanı Mehtap Aydıner Boyacı oldu SAMTAY Vakfı, gökyüzü gözlem programı düzenledi Siyah havuçlu şalgam suyundan izole edilen bakterinin kanser hücrelerini azalttığı belirlendi Ankara'da 66 milyon yıllık fosil bulundu Varol "Sağlık Bakanlığının herhangi bir idari hatası veya ihmali bulunmuyor" Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ülke genelinde fiyat denetimi başlattı Değerli ve baz metallerde fiyatlar Fed ve yapay zeka baskısıyla düştü Veteriner hekimler “Bilimsel ve sürdürülebilir sivrisinek mücadelesi büyük önem taşıyor” Alevi Kültür Merkezi Derneği’nden acılı ailelere dayanışma ziyareti KTTB “‘Ben yaptım oldu’ anlayışından vazgeçin, Gerekli duyarlılığı gösterin" Limasol limanında 300 kiloya yakın uyuşturucu ele geçirildi Cyprus Mail “Hristodulidis’in Herzog ziyaretini öne çıkarması Türkiye’nin elini güçlendirebilir” Nöbetçi eczaneler (14 Eylül 2026) BKP “Kadın cinayetleri üzerine ülkede seferberlik ilan edilmeli" Nikolas Yoannidis "Düzensiz göç akışı yüzde 92 oranında azaldı" Erhürman ile Hristodulidis perşembe yeniden bir araya gelecek Kantara'daki yaz kampları sona erdi Engomi'de üzücü olay: 4 yaşındaki çocuk altıncı kattan düştü Okullarda Engelli Erişimi için İş birliği Protokolü imzalandı Güney'e geçirilmesi yasak ürünlerin cezalarından 1 buçuk milyon euroya yakın gelir elde edildi Çevre Mühendisleri Odası başkanı Mehtap Aydıner Boyacı oldu SAMTAY Vakfı, gökyüzü gözlem programı düzenledi
Dolar
Euro
Sterlin

Trump "Venezuela'yı biz yöneteceğiz"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Trump "Venezuela'yı biz yöneteceğiz"
Reklam

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşininin yakalanıp ülkeden çıkardığını açıklamasının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Trump, "Venezuela'yı artık biz yöneteceğiz" mesajı verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'ya yönelik gerçekleştirilen askeri operasyona ilişkin detayları paylaşarak, Nicolas Maduro'nun ele geçirildiğini ve ABD'de yargılanacağını duyurdu. Trump, operasyonun başarısını "muazzam" olarak nitelendirirken, bölgedeki Amerikan varlığının bir süre daha devam edeceğini belirtti. "(Venezuela’yı) Yönetecek kişileri şu anda belirliyoruz. Bu insanların kimler olduğunu ileteceğiz" dedi. Karakas'ta elektrikler kesildi, operasyon tamamlandı ABD Silahlı Kuvvetleri'nin olağanüstü bir hava saldırısı gerçekleştirdiğini belirten Trump, operasyonun ayrıntılarını paylaştı. Karakas'ın tüm elektriklerinin kesilmesinin ardından Maduro'nun bulunduğu evde yakalandığını ifade eden Trump, "Dünyada hiçbir ulus ABD'nin dün gece başardığını başaramazdı. Silahlı kuvvetlerimiz Maduro'yu başarılı bir şekilde yakaladı" dedi. Maduro ve eşi savaş gemisiyle Florida'ya götürülüyor Maduro ve eşi Cilia Flores'in narko-terör suçlamasıyla ABD adaletine hesap vereceğini vurgulayan Trump, ikilinin şu anda bir savaş gemisinde olduklarını ve Florida'ya nakledildiklerini açıkladı. Maduro'nun göreve geldiği günden bu yana ABD'ye karşı suç işlediğini ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını iddia eden Trump, uyuşturucunun büyük bir kısmının deniz yoluyla Venezuela gibi yerlerden geldiğini söyledi. Düzgün bir geçiş süreci sağlanana kadar askeri varlık sürecek Operasyonun devamlılığına dair mesajlar veren Trump, ülkede istikrar sağlanana kadar Amerikan ordusunun bölgede kalacağını söyledi. İkinci bir saldırı dalgasına hazırlıklı olduklarını belirten Trump, "İnsanların anlamadığı şu; düzgün bir geçiş süreci hayata geçirilene kadar orada kalacağız. İhtiyaç olursa ikinci dalgayı yaparız diye düşündük ama tek sefer yeterli oldu" ifadelerini kullandı. Petrol şirketleri devreye girecek, karteller yerle bir edilecek Venezuela'daki narko-terörizmin ve gayrimeşru diktatörlüğün son bulacağını ifade eden Trump, ekonomik ve ticari hamlelerin de sinyalini verdi. Venezuela petrolüne uygulanan ambargonun tamamen yürürlükte kalmaya devam edeceğini belirten Trump, Amerikan Donanması'nın oradaki pozisyonunu koruyacağını ve ABD'nin talepleri tam olarak karşılanana kadar bu durumun devam edeceğini söyledi. Trump, "ABD'nin dev petrol şirketlerini (Venezuela'da) devreye sokacağız, milyarlarca dolar harcayarak petrol altyapısını onaracaklar ve ülke için para kazanmaya başlayacaklar." ifadesini kullandı. Trump, bu operasyonun ABD egemenliğini tehdit edenlere bir ders olması gerektiğini belirterek, "Venezuela dün geceden bu yana artık özgür bir halk" açıklamasında bulundu. Trump ayrıca Kolombiya'ya da mesaj gönderdi. "Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo) Kokain ürettiği fabrikaları var, kokaini üretiyor ve ABD'ye gönderiyor. Dikkatli olması lazım" dedi.

Benzer haberler

Dünya
Suudi Arabistan'da 4 kent için acil durum uyarısı 14 Eyl 2026 09:05 9 Avrupa ülkesi, havalimanlarındaki kaosun ardından giriş-çıkış sistemini erteledi 14 Eyl 2026 08:28 ABD'de yaklaşık 39 milyon kişi sel riskine karşı uyarıldı 13 Eyl 2026 21:54 Guterres'ten yapay zekâ uyarısı 13 Eyl 2026 21:41 Avustralya'da ilk kez deniz aslanında kuş gribi vakası görüldü 13 Eyl 2026 13:46 Endonezya'da 241 kişiyi taşıyan gemiyle irtibat kesildi 13 Eyl 2026 10:05 Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor 12 Eyl 2026 21:57 Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı 12 Eyl 2026 21:40 Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor 12 Eyl 2026 21:26