Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Çin'in Tibet Özer Bölgesi'nde bir deprem daha meydana geldi Probiyotikler hafızayı korumaya yardımcı olabilir Roma'da göstericilerle polis karşı karşıya geldi, 1 kişi yaralandı Fransa'da dünkü Sarı Yelekliler eylemlerinde 1314 kişi gözaltına alındı ABD Başkanı Trump'tan İran'a yeni ültimatom İran Meclis Başkanı "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız" Yunan kayıplarının belirlenmesi için DNA örnekleri alındı Bağımsızlık Yolu adaylarını belirledi YDP'de üç ilçeden aday adayları yarışıyor Arıklı "Burada kaybeden olmayacak" Alayköy'de korkutan kaza: 33 yaşındaki araç sürücüsü ağır yaralandı Menelau "Müzakere kazanımları yeniden teyit edilmeli" Trafik denetimlerinde 21 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu’nda dereceye giren koşuculara ödülleri verildi Yılmazköy'deki bir ağıl ve ambarda yangın meydana geldi COP31 Konferansı’nda Türkiye’den “sürpriz” beklentisi Girne’de batan gemiden kurtulan anne kızına vermeyi düşündüğü "Deniz" isminden vazgeçti Dört ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı Denktaş “Evimdeyim. Gideceğim başka ev yok” Girne'de trafik kazası: 41 yaşındaki motosiklet sürücüsü ağır yaralandı! Çin'in Tibet Özer Bölgesi'nde bir deprem daha meydana geldi Probiyotikler hafızayı korumaya yardımcı olabilir Roma'da göstericilerle polis karşı karşıya geldi, 1 kişi yaralandı Fransa'da dünkü Sarı Yelekliler eylemlerinde 1314 kişi gözaltına alındı ABD Başkanı Trump'tan İran'a yeni ültimatom İran Meclis Başkanı "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız" Yunan kayıplarının belirlenmesi için DNA örnekleri alındı Bağımsızlık Yolu adaylarını belirledi YDP'de üç ilçeden aday adayları yarışıyor Arıklı "Burada kaybeden olmayacak" Alayköy'de korkutan kaza: 33 yaşındaki araç sürücüsü ağır yaralandı Menelau "Müzakere kazanımları yeniden teyit edilmeli" Trafik denetimlerinde 21 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu’nda dereceye giren koşuculara ödülleri verildi Yılmazköy'deki bir ağıl ve ambarda yangın meydana geldi COP31 Konferansı’nda Türkiye’den “sürpriz” beklentisi Girne’de batan gemiden kurtulan anne kızına vermeyi düşündüğü "Deniz" isminden vazgeçti Dört ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı Denktaş “Evimdeyim. Gideceğim başka ev yok” Girne'de trafik kazası: 41 yaşındaki motosiklet sürücüsü ağır yaralandı!
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Trump seyahat yasağını genişletti: 5 ülke daha eklendi, kısıtlamalar geldi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Trump seyahat yasağını genişletti: 5 ülke daha eklendi, kısıtlamalar geldi
Reklam

ABD yönetimi, seyahat yasağı listesini genişleterek beş ülkeyi daha tam kısıtlama kapsamına aldı ve diğer bazı ülkelere yeni sınırlamalar getirdi. Salı günü açıklanan karar, Şükran Günü hafta sonunda iki Ulusal Muhafız askerinin vurulmasıyla ilgili bir Afgan vatandaşının tutuklanmasının ardından geldi. Donald Trump, ilk döneminin en çok tartışılan politikalarından biri olan seyahat yasağını haziran ayında yeniden yürürlüğe koymuştu. Son güncellemeyle birlikte ABD'ye giriş standartlarının daha da sıkılaştırılması hedefleniyor. Listeye eklenen yeni ülkeler Yeni kararnameyle birlikte Burkina Faso, Mali, Nijer, Güney Sudan ve Suriye tam seyahat yasağı uygulanan ülkeler listesine eklendi. Ayrıca Filistin yönetimi tarafından düzenlenen seyahat belgelerine sahip kişilerin ABD'ye girişi de tamamen kısıtlandı. Haziran ayındaki ilk listede Afganistan, Myanmar, Çad, Kongo Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Eritre, Haiti, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen yer alıyordu. Son eklemelerle birlikte tam kısıtlama uygulanan ülke ve bölge sayısı artmış oldu. Kısmi kısıtlama getirilen ülkeler Yönetim ayrıca 15 ülkeyi daha kısmi kısıtlamalar uygulanan listeye dahil etti. Bu ülkeler arasında Angola, Antigua ve Barbuda, Benin, Fildişi Sahili, Dominika, Gabon, Gambiya, Malavi, Moritanya, Nijerya, Senegal, Tanzanya, Tonga, Zambiya ve Zimbabve bulunuyor. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, kısıtlama getirilen ülkelerin birçoğunda yaygın yolsuzluk, sahte veya güvenilmez sivil belgeler ve suç kayıtları gibi sorunlar olduğu belirtildi. Bu durumun, söz konusu ülke vatandaşlarının güvenlik taramasından geçirilmesini zorlaştırdığı ifade edildi. Ulusal güvenlik gerekçesi Beyaz Saray bildirisinde, kısıtlamaların ABD'nin risk değerlendirmesi yapmak için yeterli bilgiye sahip olmadığı yabancı uyrukluların girişini önlemek amacıyla gerekli olduğu vurgulandı. Açıklamada, bu adımın göç yasalarının uygulanması ve ulusal güvenlik hedeflerinin ilerletilmesi için kritik öneme sahip olduğu kaydedildi.

Benzer haberler

Dünya
Çin'in Tibet Özer Bölgesi'nde bir deprem daha meydana geldi 25 Eki 2026 20:37 Roma'da göstericilerle polis karşı karşıya geldi, 1 kişi yaralandı 25 Eki 2026 20:06 Fransa'da dünkü Sarı Yelekliler eylemlerinde 1314 kişi gözaltına alındı 25 Eki 2026 19:59 ABD Başkanı Trump'tan İran'a yeni ültimatom 25 Eki 2026 19:06 İran Meclis Başkanı "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız" 25 Eki 2026 18:37 Champi Tayfunu nedeniyle 60 binden fazla kişi tahliye edildi 25 Eki 2026 12:24 Barselona'da şiddet olaylarının yaşandığı protestolara polis müdahale etti 25 Eki 2026 11:20 Trump "İran'ı tekrar bombalama ihtimalim var" 25 Eki 2026 11:10 Sandık baskısı Trump'a geri adım attırdı: Seçim öncesi vergi ayarı 24 Eki 2026 21:51