Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İkamet izinsiz 5 kişi tutuklandı! FODER, Eskişehir'in tarih ve kültürünü objektifine taşıdı Çöplük alanda çıkan yangın tarım arazilerine sıçradı! Akpınar, Guterres’in ziyaretini değerlendirdi “Kıbrıs Türk halkının beklentileri karşılanamadı” Lefkoşa-Girne ana yolundaki kaza hasarla atlatıldı, sürücü tutuklandı! Özersay "Bu ülkeyi seviyor olsalardı, bu seçimi Aralık ayına bırakmadan Ekim ayında yaparlardı" HAKSEN "Ektam işçilerinin yanındayız" Üstel “Guterres’in Kıbrıs ziyareti, ada gerçeklerinin artık göz ardı edilemeyeceğini göstermiştir” Girne Değirmenlik Dağ Yolu Girne Acapulco Kavşağı ile Alevkayası arasındaki yol 30 Eylül’e kadar kapalı kalacak Küba, bazı sektörleri özel girişime açıyor ABD'deki yeni anket, seçmenin Trump'a desteğinin yüzde 32'ye düştüğünü gösterdi Japonya'da 7,1 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 28'e yükseldi Kıbrıs Barış Kültürü Merkezi "Kalıcı bir çözüm, yurttaşların katılımını ve desteğini gerektirir" Meta'nın yapay zeka harcamaları hissedarları endişelendirdi: Hisseler sert düştü Vücuduna yürüyüş sopası saplanan dağcı 16 kilometre yürüdü Küba'dan yaptırım açıklaması: 7 binden fazla yük konteyneri alıkonuldu Altın güç kaybına yöneldi Arjantin'in batısında bir helikopterin düşmesi sonucu 7 kişi öldü Döviz kurlarında son durum (30 Temmuz 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Temmuz 2026) İkamet izinsiz 5 kişi tutuklandı! FODER, Eskişehir'in tarih ve kültürünü objektifine taşıdı Çöplük alanda çıkan yangın tarım arazilerine sıçradı! Akpınar, Guterres’in ziyaretini değerlendirdi “Kıbrıs Türk halkının beklentileri karşılanamadı” Lefkoşa-Girne ana yolundaki kaza hasarla atlatıldı, sürücü tutuklandı! Özersay "Bu ülkeyi seviyor olsalardı, bu seçimi Aralık ayına bırakmadan Ekim ayında yaparlardı" HAKSEN "Ektam işçilerinin yanındayız" Üstel “Guterres’in Kıbrıs ziyareti, ada gerçeklerinin artık göz ardı edilemeyeceğini göstermiştir” Girne Değirmenlik Dağ Yolu Girne Acapulco Kavşağı ile Alevkayası arasındaki yol 30 Eylül’e kadar kapalı kalacak Küba, bazı sektörleri özel girişime açıyor ABD'deki yeni anket, seçmenin Trump'a desteğinin yüzde 32'ye düştüğünü gösterdi Japonya'da 7,1 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 28'e yükseldi Kıbrıs Barış Kültürü Merkezi "Kalıcı bir çözüm, yurttaşların katılımını ve desteğini gerektirir" Meta'nın yapay zeka harcamaları hissedarları endişelendirdi: Hisseler sert düştü Vücuduna yürüyüş sopası saplanan dağcı 16 kilometre yürüdü Küba'dan yaptırım açıklaması: 7 binden fazla yük konteyneri alıkonuldu Altın güç kaybına yöneldi Arjantin'in batısında bir helikopterin düşmesi sonucu 7 kişi öldü Döviz kurlarında son durum (30 Temmuz 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Temmuz 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Trump “İran'la anlaşma için acele etmeyin”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Trump “İran'la anlaşma için acele etmeyin”

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la müzakere sürecinin halen devam ettiğini belirterek, "Müzakereler düzenli ve yapıcı bir şekilde ilerliyor, müzakerelere katılan temsilcilerime, zaman bizim lehimizde olduğu için anlaşma konusunda acele etmemelerini söyledim." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD ile İran arasındaki anlaşma sürecine ilişkin diplomatik durumu değerlendirdi.

Trump, halihazırda İran'la müzakere ettikleri anlaşmanın, Tahran'ın herhangi bir şekilde nükleer silaha sahip olmasını kesin olarak engelleyeceğini vurgulayarak görüşmelerin sürdüğünü aktardı.

ABD Başkanı, "Müzakereler düzenli ve yapıcı bir şekilde ilerliyor, müzakerelere katılan temsilcilerime, zaman bizim lehimizde olduğu için anlaşma konusunda acele etmemelerini söyledim." ifadesine yer verdi.

İran'la anlaşma sağlanana kadar ABD'nin İran limanlarına yönelik deniz ablukasının uygulanmaya devam edeceğinin altını çizen Trump, "Her iki taraf da acele etmemeli ve işi doğru yapmalıdır. Hata yapılmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin İran'la ilişkilerinin "çok daha profesyonel" ve "verimli" bir şekilde ilerlediğini belirten Trump, bununla birlikte İran'ın nükleer silah geliştiremeyeceğini anlaması gerektiğini kaydetti.

ABD-İran diplomasisinde Orta Doğu'daki ilgili ülkelere de teşekkür eden Trump, bazı ülkelerin Abraham Anlaşmaları'na katılabileceğini savunarak "Kim bilir, belki İran İslam Cumhuriyeti de bu anlaşmaya katılmak isteyebilir." yorumunu yaptı.

ABD Başkanı Trump, dün konuyla ilgili yaptığı son açıklamada, nihai hale getirilmek üzere İran'la "büyük oranda" bir anlaşma üzerinde görüşmeler yaptıklarını kaydederek, "Anlaşmanın son unsurları ve detayları şu anda tartışılıyor ve kısa süre içinde duyurulacak." ifadesini kullanmıştı.

Benzer haberler

Dünya
Küba, bazı sektörleri özel girişime açıyor 2026-07-30 10:35:42 ABD'deki yeni anket, seçmenin Trump'a desteğinin yüzde 32'ye düştüğünü gösterdi 2026-07-30 10:29:29 Japonya'da 7,1 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 28'e yükseldi 2026-07-30 09:50:00 Vücuduna yürüyüş sopası saplanan dağcı 16 kilometre yürüdü 2026-07-30 09:17:58 Küba'dan yaptırım açıklaması: 7 binden fazla yük konteyneri alıkonuldu 2026-07-30 09:01:57 Arjantin'in batısında bir helikopterin düşmesi sonucu 7 kişi öldü 2026-07-30 08:26:49 BMW, yaklaşık 8 bin kişiyi işten çıkaracak 2026-07-29 22:16:15 Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı 2026-07-29 22:08:05 ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı 2026-07-29 21:59:55