Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
6 tonluk kaçak et olayında yeni gelişme! Trump "Yapay zeka alarmları sahtekarlık" Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Eylül 2026) BM "KDC'deki Ebola salgını ölümcül ve devasa olmaya devam ediyor" Silivri açıklarındaki arama kurtarma çalışmalarında birinci kaptanın cansız bedenine ulaşıldı Medya Etik Kurulu "Şiddeti yeniden üretmeyen bir medya dili mümkün" Türkiye, Ay görevi için uzay aracının üretimini tamamladı Borsa günü yüzde 2,41 değer kaybederek tamamladı Devlet Piyangosu çekildi (15 Eylül 2026 tam liste) SAFİR Serisi'nin “Çobanyıldızı Krallığı” final kitabı yayımlandı TÜK'ün Haspolat şubesinde elektrik kesintisi olacak El Nino kuraklığı Panama Kanalı'ndaki gemi geçişlerini yeniden kısıtlıyor Musk, "yapay zekânın insanlığı yok edebileceği" iddialarını yanıtladı "Günün birinde zaten hepimiz öleceğiz" İskele ve Girne’de elektrik kesintisi olacak 2026 Emmy Ödülleri sahiplerini buldu Köroğlu “Artık kafamızı kumdan çıkarma zamanıdır.” Polis, okul çevrelerinde denetimi artırdı “Güvenlik önceliğimizdir” Hasipoğlu "Çocukların sağlık durumları yakından takip ediliyor" Çeler “Ülkenin ihtiyacı olan değişim, TDP'nin Meclis’e girmesiyle mümkün olacak" Güngör çöp alanında çıkan yangın iki toplumlu çevre komitesi tarafından ele alındı 6 tonluk kaçak et olayında yeni gelişme! Trump "Yapay zeka alarmları sahtekarlık" Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Eylül 2026) BM "KDC'deki Ebola salgını ölümcül ve devasa olmaya devam ediyor" Silivri açıklarındaki arama kurtarma çalışmalarında birinci kaptanın cansız bedenine ulaşıldı Medya Etik Kurulu "Şiddeti yeniden üretmeyen bir medya dili mümkün" Türkiye, Ay görevi için uzay aracının üretimini tamamladı Borsa günü yüzde 2,41 değer kaybederek tamamladı Devlet Piyangosu çekildi (15 Eylül 2026 tam liste) SAFİR Serisi'nin “Çobanyıldızı Krallığı” final kitabı yayımlandı TÜK'ün Haspolat şubesinde elektrik kesintisi olacak El Nino kuraklığı Panama Kanalı'ndaki gemi geçişlerini yeniden kısıtlıyor Musk, "yapay zekânın insanlığı yok edebileceği" iddialarını yanıtladı "Günün birinde zaten hepimiz öleceğiz" İskele ve Girne’de elektrik kesintisi olacak 2026 Emmy Ödülleri sahiplerini buldu Köroğlu “Artık kafamızı kumdan çıkarma zamanıdır.” Polis, okul çevrelerinde denetimi artırdı “Güvenlik önceliğimizdir” Hasipoğlu "Çocukların sağlık durumları yakından takip ediliyor" Çeler “Ülkenin ihtiyacı olan değişim, TDP'nin Meclis’e girmesiyle mümkün olacak" Güngör çöp alanında çıkan yangın iki toplumlu çevre komitesi tarafından ele alındı
Dolar
Euro
Sterlin

Trump, İran kararını açıkladı!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Trump, İran kararını açıkladı!
Reklam

ABD Başkanı Trump, İran ile nükleer anlaşma konusundaki kararını açıkladı. Trump, İran'la yapılan nükleer anlaşmadan ABD'nin çekildiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, uzun zamandır dünya kamuoyunda merakla beklenen İran kararını Beyaz Saray'da düzenlediği basın açıklamasıyla duyurdu.
Trump, 2015'te yapılan nükleer anlaşmanın İran tarafından kendi amaçları için kullanıldığını savunarak, "Öyleyse bugün ABD'nin İran'la nükleer anlaşmadan ayrılacağını ilan ediyorum. Tahran'a en üst düzey ekonomik yaptırımları yeniden getireceğiz." ifadelerini kullandı. YAPTIRIMLAR GERİ DÖNÜYOR Basın açıklamasında "İran'ın nükleer silaha sahip olma çabasına yardım eden herhangi bir ülke güçlü bir şekilde yaptırıma uğrayacak. Amerika nükleer şantajın rehinesi olmayacak" değerlendirmesinde bulunan Trump, yaptırımların yeniden devreye girmesinin ardından İran'la iş yapacak ülkelere de bir mesaj gönderdi. İran'ın nükleer anlaşmadan faydalanarak nükleer çabalarına ve silah yapımına devam ettiğini savunan Trump, somut anlamda detaylara girmeden İran'ın "yalan söylediğini" iddia etti. Trump ayrıca Tahran rejiminin bölgede terör unsurlarına yardım ettiğini ve anlaşmadan elde ettiği kazanımları nükleer ve askeri programlara yatırdığını savundu. "İRAN YALAN SÖYLÜYOR" İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun geçen haftaki açıklamalarına işaret eden Trump, "Bugün İran rejiminin (anlaşmayla ilgili) sözlerinin yalan olduğunu ortaya koyan net kanıtlara sahibiz." diye konuştu. 

"YENİ VE KAPSAMLI BİR ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞACAĞIZ" Trump, anlaşmadan ayrıldıklarını ve artık "İran'ın nükleer tehdidine" karşı yeni bir süreç için çalışabileceklerini kaydederek, "Anlaşmadan ayrılırken İran'ın nükleer tehdidine karşı müttefiklerimizle gerçek, kapsamlı ve kalıcı bir çözüm bulmak için çalışacağız. Bu çabalar İran'ın balistik füze programı ve terör aktivitelerini ortadan kaldırmayı da kapsıyor." ifadelerini kullandı. Trump ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun kısa bir süre süre sonra Kuzey Kore'de olacağını ve burada Kim Jong-un ile görüşeceğini açıkladı. ABD Başkanı Trump, 10 dakika süren konuşmasının ardından 2015 yılında askıya alınan İran yaptırımlarının yeniden uygulanmasının önünü açan başkanlık kararnamesini imzaladı. PENCE, KONGREYİ BİLGİLENDİRDİ Öte yandan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ABD'nin anlaşmadan ayrılması konusunda Kongre liderlerini arayarak gerekli bilgilendirmeyi yaptığı kaydedildi. Seçim kampanya döneminden bu yana söz konusu anlaşmanın "ABD tarihindeki en kötü anlaşmalardan biri olduğunu" savunan Trump, anlaşmadan çekilebileceğine ilişkin sinyaller vermişti. Trump, daha önceki açıklamalarında İran'la nükleer anlaşma konusunda 12 Mayıs'ta nihai kararını bildireceğini belirtmiş ve ABD'nin anlaşmadan çıkıp İran'a yeniden yaptırımlar uygulayabileceği mesajını vermişti. Söz konusu anlaşma, önceki Başkan Barack Obama döneminde İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya arasında 14 Temmuz 2015'te imzalanmıştı. Anlaşmaya imza koyan diğer ülkeler ise anlaşmadaki eksiklerin giderilerek devam etmesi gerektiğini savunuyordu.

Benzer haberler

Dünya
Trump "Yapay zeka alarmları sahtekarlık" 15 Eyl 2026 21:38 BM "KDC'deki Ebola salgını ölümcül ve devasa olmaya devam ediyor" 15 Eyl 2026 21:04 El Nino kuraklığı Panama Kanalı'ndaki gemi geçişlerini yeniden kısıtlıyor 15 Eyl 2026 19:47 Musk, "yapay zekânın insanlığı yok edebileceği" iddialarını yanıtladı "Günün birinde zaten hepimiz öleceğiz" 15 Eyl 2026 19:43 Japonya'da 100 yaş üstü nüfus, ilk kez 100 binin üzerine çıktı 15 Eyl 2026 09:56 Beyrut'ta bir yolcunun şakası nedeniyle uçak tahliye edildi 14 Eyl 2026 21:55 Etna Yanardağı'nın kül püskürtmesi hava ulaşımında aksaklıklara yol açtı 14 Eyl 2026 21:45 Fransa'da yaklaşık 3,9 ton kokain ele geçirildi 14 Eyl 2026 21:40 Suudi Arabistan'da 4 kent için acil durum uyarısı 14 Eyl 2026 09:05