Trump, İran kararını açıkladı!
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
ABD Başkanı Trump, İran ile nükleer anlaşma konusundaki kararını açıkladı. Trump, İran'la yapılan nükleer anlaşmadan ABD'nin çekildiğini açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump, uzun zamandır dünya kamuoyunda merakla beklenen İran kararını Beyaz Saray'da düzenlediği basın açıklamasıyla duyurdu.
Trump, 2015'te yapılan nükleer anlaşmanın İran tarafından kendi amaçları için kullanıldığını savunarak, "Öyleyse bugün ABD'nin İran'la nükleer anlaşmadan ayrılacağını ilan ediyorum. Tahran'a en üst düzey ekonomik yaptırımları yeniden getireceğiz." ifadelerini kullandı.
YAPTIRIMLAR GERİ DÖNÜYOR
Basın açıklamasında "İran'ın nükleer silaha sahip olma çabasına yardım eden herhangi bir ülke güçlü bir şekilde yaptırıma uğrayacak. Amerika nükleer şantajın rehinesi olmayacak" değerlendirmesinde bulunan Trump, yaptırımların yeniden devreye girmesinin ardından İran'la iş yapacak ülkelere de bir mesaj gönderdi.
İran'ın nükleer anlaşmadan faydalanarak nükleer çabalarına ve silah yapımına devam ettiğini savunan Trump, somut anlamda detaylara girmeden İran'ın "yalan söylediğini" iddia etti. Trump ayrıca Tahran rejiminin bölgede terör unsurlarına yardım ettiğini ve anlaşmadan elde ettiği kazanımları nükleer ve askeri programlara yatırdığını savundu.
"İRAN YALAN SÖYLÜYOR"
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun geçen haftaki açıklamalarına işaret eden Trump, "Bugün İran rejiminin (anlaşmayla ilgili) sözlerinin yalan olduğunu ortaya koyan net kanıtlara sahibiz." diye konuştu.

Benzer haberler
Dünya
Trump "Yapay zeka alarmları sahtekarlık"
BM "KDC'deki Ebola salgını ölümcül ve devasa olmaya devam ediyor"
El Nino kuraklığı Panama Kanalı'ndaki gemi geçişlerini yeniden kısıtlıyor
Musk, "yapay zekânın insanlığı yok edebileceği" iddialarını yanıtladı "Günün birinde zaten hepimiz öleceğiz"
Japonya'da 100 yaş üstü nüfus, ilk kez 100 binin üzerine çıktı
Beyrut'ta bir yolcunun şakası nedeniyle uçak tahliye edildi
Etna Yanardağı'nın kül püskürtmesi hava ulaşımında aksaklıklara yol açtı
Fransa'da yaklaşık 3,9 ton kokain ele geçirildi
Suudi Arabistan'da 4 kent için acil durum uyarısı


