Trump "İdam cezalarını kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz"

Voice Kıbrıs Haber
ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, başkanlık koltuğuna oturunca federal idam cezası uygulamalarına kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
Trump, Biden'ın idam cezası verilen bazı mahkumların cezasını hafifletmeye yönelik kararına tepki gösterdi.
Truth Social adlı sosyal paylaşım platformundan yaptığı açıklamada Trump, Biden'ın idam cezası alan 37 mahkumun cezalarını ömür boyu hapse çevirmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, bunun kurbanların ailelerine de saygısızlık olduğunu savundu.
Trump, "Joe Biden, ülkemizdeki en kötü 37 katilinin idam cezasını hafifletti. Her birinin işlediği suçları duyduğunuzda, bu kararı nasıl aldığına inanamayacaksınız. Bu anlamsız bir karar. Kurbanların yakınları ve arkadaşları daha da fazla etkilendi. Bunun olduğuna inanamıyorlar." ifadelerini kullandı.
Trump, başkanlık koltuğuna oturunca federal idam cezası uygulamalarına kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
ABD Başkanı Biden, önceki günkü açıklamasıyla, idam cezası bekleyen 40 federal mahkumdan 37'sinin cezasını, şartlı tahliye imkanı olmaksızın müebbet hapse çevirmişti.
Biden, idam cezalarının uygulanmasına karşı olduğunu vurgulayarak, "Yeni bir yönetimin benim durdurduğum idam cezalarını yeniden başlatmasına vicdanım izin vermez." yorumunda bulunmuştu.
Federal mahkumların idam cezalarına karşı olduğunu açıklayan Biden, 2021'de bu cezaları geçici olarak durdurmak amacıyla moratoryum ilan etmişti.
Donald Trump ise seçim kampanyası sırasında uyuşturucu ve insan kaçakçılarının idam cezası alması gerektiğini söylemişti.
Benzer haberler
Dünya
NASA'nın uzay teleskobu Dünya'ya düşüyor
ABD'de idam mahkumuna iki doz ilaç verilmesine rağmen kalbi durmadı
Trump'tan "Netanyahu'ya destek" sorusuna "siyasetle ilgilenmiyorum" yanıtı
AB'den İngiltere'nin yeniden üye olma olasılığına ilişkin açıklama
Danimarka, Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük askeri tatbikatını düzenliyor
Girit'de şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle köprü yıkıldı, yollar kapandı
California'da 18 yaş altı evlilikler yasaklandı
Curiosity, Mars'taki 5.000inci gününü renkli fotoğrafla kutladı
Bilim insanlarından okyanuslar konusunda şimdiye kadarki en sert uyarı



