Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İberia, tam güneş tutulması için özel uçuş duyurdu: yayın online olacak Durov "Apple, Telegram’ı uyarmadan App Store’dan kaldırdı" Futbol maçı oynandığı sırada sahaya yıldırım düştü, bir futbolcu hayatını kaybetti ABD Hazine Bakanı "Hürmüz Boğazı'nın açılması için bugün ya da yarın anlaşma ihtimali var" Irak'ta aşırı sıcaklar nedeniyle yarın 7 ilde resmi dairelerde tatil ilan edildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Ağustos 2026) DSÖ "Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgını müdahale kapasitesini aştı" Borsa günü yüzde 2,07 değer kazanarak tamamladı İncirli "Kadına yönelik şiddet iyi dileklerle geçiştirilemez" Türbülansa giren yolcu uçağında 14 kişi yaralandı Avusturya'da sıcaklık rekoru kırıldı Polis Genel Müdürlüğü'nde 5 müdür ve 142 personelin görev yeri değiştirildi Türkiye’de YAŞ kararları açıklandı Gazimağusa Belediyesi 89 araçlık otopark yapımı için mukavele imzaladı Petrol fiyatları, diplomatik çabaların etkisiyle yüzde 4'ten fazla geriledi Baraka Kültür Merkezi “Asil Köylü heykeli, Kıbrıs’ın doğal yapısına tamamen aykırı” Girne için harnup toplama tarihi açıklandı ABD'nin dış ticaret açığı haziranda azaldı Perşembe günü 2 bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Sürüş güvenliğini tehlikeye atan araç sürücüsü rapor edildi İberia, tam güneş tutulması için özel uçuş duyurdu: yayın online olacak Durov "Apple, Telegram’ı uyarmadan App Store’dan kaldırdı" Futbol maçı oynandığı sırada sahaya yıldırım düştü, bir futbolcu hayatını kaybetti ABD Hazine Bakanı "Hürmüz Boğazı'nın açılması için bugün ya da yarın anlaşma ihtimali var" Irak'ta aşırı sıcaklar nedeniyle yarın 7 ilde resmi dairelerde tatil ilan edildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Ağustos 2026) DSÖ "Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgını müdahale kapasitesini aştı" Borsa günü yüzde 2,07 değer kazanarak tamamladı İncirli "Kadına yönelik şiddet iyi dileklerle geçiştirilemez" Türbülansa giren yolcu uçağında 14 kişi yaralandı Avusturya'da sıcaklık rekoru kırıldı Polis Genel Müdürlüğü'nde 5 müdür ve 142 personelin görev yeri değiştirildi Türkiye’de YAŞ kararları açıklandı Gazimağusa Belediyesi 89 araçlık otopark yapımı için mukavele imzaladı Petrol fiyatları, diplomatik çabaların etkisiyle yüzde 4'ten fazla geriledi Baraka Kültür Merkezi “Asil Köylü heykeli, Kıbrıs’ın doğal yapısına tamamen aykırı” Girne için harnup toplama tarihi açıklandı ABD'nin dış ticaret açığı haziranda azaldı Perşembe günü 2 bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Sürüş güvenliğini tehlikeye atan araç sürücüsü rapor edildi
Dolar
Euro
Sterlin

Trump: Erdoğan ile birlikte çalışmaya sabırsızlanıyorum

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Trump: Erdoğan ile birlikte çalışmaya sabırsızlanıyorum

ABD Başkanı Donald Trump, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ortadoğu'da barışı ve güvenliği sağlamak, ortak tehditlerle mücadele etmek ve tüm insanlar için haysiyetli bir gelecek yaratmak amacıyla çalışmaya sabırsızlandığını belirtti.

Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beyaz Saray’da ortak basın açıklaması yaptı. ABD Başkanı Trump, ABD ile Türkiye arasında çok eskiye dayanan köklü ilişkiler olduğuna vurgu yaptı. Trump, Kore Savaşı'nda Türk ve Amerikan askerlerinin yan yana savaştığını ve Türk askerinin orada yaptıklarını unutmadıklarını kaydederek, Türkiye’nin Komünizme ve Sovyet yayılmacılığına karşı durduğunu hatırlattı. “Savaşlarda Türklerin cesareti efsanevidir.” diyen Trump, bugün de yeni bir terör tehdidiye karşı karşıya olunduğunu ve bu ortak düşmana karşı yine ortak mücadele edeceklerini vurguladı. "TÜRK MİLLETİNE DESTEKLERİMİZİ SUNUYORUZ" Trump, “Türk halkı son yıllarda ve son dönemde korkunç terör saldırılarına maruz kaldı. Biz bu saldırıların mağdurlarına taziyelerimizi ve Türk milletine desteklerimizi sunuyoruz. Türkiye'ye PKK, DEAŞ gibi terör gruplarıyla mücadelede destek veriyor ve terör gruplarına güvenli alan bırakmama konusunda güvence veriyoruz." şeklinde konuştu. ABD Başkanı Trump, sözlerine, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ortadoğu'da barışı ve güvenliği sağlamak, ortak tehditlerle mücadele etmek ve tüm insanlarımız için haysiyetli bir gelecek yaratmak için birlikte çalışmaya sabırsızlanıyorum." şeklinde devam etti. Türkiye ile ekonomik ve ticari bağları güçlendirmek istediklerine vurgu yapan Trump, ilişkilerin iki ülkenin çıkarına olacak şekilde ekonomik temeller üzerinde yeniden inşa edilebileceğini kaydetti. “Türkiye'nin Suriye'deki dehşet verici katliamların durdurulması için verilen çabalara liderlik etmesini takdir ediyoruz. Suriye iç savaşı tüm dünyayı şoke ediyor.” diyen Trump, Suriye'de şiddeti azaltabilecek ve barışçı çözüme imkan sağlayacak her türlü adımı desteklediklerini dile getirdi. BEYAZ SARAY ÖNÜNDE PYD/PKK YANDAŞLARINA GÖSTERİ İZNİ Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasındaki görüşme devam ederken Beyaz Saray önünde toplanan bir grup PYD/PKK yandaşı, terör örgütü lehine sloganlar atarak görüşmeyi protesto etti. Polisin, gruba tepki gösteren bazı Türk vatandaşlarına sert tavrı dikkati çekti. Terör örgütü destekçileri ellerinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterleri ve örgütsel paçavralar ile gösteri düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemek için Beyaz Saray önünde toplanan Türk vatandaşları da terör yandaşlarına tepki gösterdi. Grupların atışmasına polis müdahale etti. Polisin Türk vatandaşlarına ve medya mensuplarına karşı sergilediği sert tavır dikkati çekti. Anadolu Ajansı kameramanını tartaklayan polis, terör örgütü sempatizanlarının Beyaz Saray önündeki Lafayette Park’ta protestoya devam etmelerine izin verirken Türk vatandaşlarından parkı boşaltmalarını istedi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gösteri görüşme boyunca devam etti.

Benzer haberler

Featured
İberia, tam güneş tutulması için özel uçuş duyurdu: yayın online olacak 4 Ağu 2026 22:54 Durov "Apple, Telegram’ı uyarmadan App Store’dan kaldırdı" 4 Ağu 2026 22:31 Futbol maçı oynandığı sırada sahaya yıldırım düştü, bir futbolcu hayatını kaybetti 4 Ağu 2026 22:24 ABD Hazine Bakanı "Hürmüz Boğazı'nın açılması için bugün ya da yarın anlaşma ihtimali var" 4 Ağu 2026 22:16 Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Ağustos 2026) 4 Ağu 2026 22:06 DSÖ "Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgını müdahale kapasitesini aştı" 4 Ağu 2026 21:50 Borsa günü yüzde 2,07 değer kazanarak tamamladı 4 Ağu 2026 21:14 İncirli "Kadına yönelik şiddet iyi dileklerle geçiştirilemez" 4 Ağu 2026 21:10 Türbülansa giren yolcu uçağında 14 kişi yaralandı 4 Ağu 2026 21:01