Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Filipinler'de tropikal siklonlar ve muson yağmurları nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti Küresel piyasalarda ABD'de zayıflayan istihdam risk iştahını desteklemeye devam ediyor Kuzey Kore Rusya'ya 50 bin asker gönderiyor Yunanistan’da 106 farklı noktada Filistin’e Özgürlük mitingleri yapıldı Petrol fiyatları üst üste 3 günde de yükseldi 2 bin yıldır su altında olan gemi enkazı bulundu Altında hızlı yükselişin düşüşü yaşanıyor Netanyahu Gazze'ye ilişkin 15 maddelik plana "şans vermeye" hazır Döviz kurlarında son durum (10 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (10 Ağustos 2026) İsrail Gazze planını reddetti İsak ve Solomu’yu anma törenine Fidias’ın şortu eleştirilere yol açtı Nijer'de iki otobüsün çarpıştığı kazada 22 kişi hayatını kaybetti Çinli arkeologlar Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişi araştırıyor Türkiye ile AB arasında daha yakın ilişki perspektifi Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nı alarma geçirdi Üstel "Fidan'ın açıklamaları Kıbrıs'ta gerçeklerin görmezden gelinemeyeceğini ortaya koydu" UBP'den Şenkul'a yanıt “Bizim işimiz sosyal medya fenomenliği değil” Avusturya Şansölyesi Stocker yarın Türkiye'ye gidecek Apple ile CXMT güçlerini birleştiriyor Taçoy’dan Erhürman’a çağrı “Kıbrıs Rum tarafının AB ve BM’yi kullanarak kurmaya çalıştığı tezgaha izin vermeyiniz” Filipinler'de tropikal siklonlar ve muson yağmurları nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti Küresel piyasalarda ABD'de zayıflayan istihdam risk iştahını desteklemeye devam ediyor Kuzey Kore Rusya'ya 50 bin asker gönderiyor Yunanistan’da 106 farklı noktada Filistin’e Özgürlük mitingleri yapıldı Petrol fiyatları üst üste 3 günde de yükseldi 2 bin yıldır su altında olan gemi enkazı bulundu Altında hızlı yükselişin düşüşü yaşanıyor Netanyahu Gazze'ye ilişkin 15 maddelik plana "şans vermeye" hazır Döviz kurlarında son durum (10 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (10 Ağustos 2026) İsrail Gazze planını reddetti İsak ve Solomu’yu anma törenine Fidias’ın şortu eleştirilere yol açtı Nijer'de iki otobüsün çarpıştığı kazada 22 kişi hayatını kaybetti Çinli arkeologlar Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişi araştırıyor Türkiye ile AB arasında daha yakın ilişki perspektifi Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nı alarma geçirdi Üstel "Fidan'ın açıklamaları Kıbrıs'ta gerçeklerin görmezden gelinemeyeceğini ortaya koydu" UBP'den Şenkul'a yanıt “Bizim işimiz sosyal medya fenomenliği değil” Avusturya Şansölyesi Stocker yarın Türkiye'ye gidecek Apple ile CXMT güçlerini birleştiriyor Taçoy’dan Erhürman’a çağrı “Kıbrıs Rum tarafının AB ve BM’yi kullanarak kurmaya çalıştığı tezgaha izin vermeyiniz”
Dolar
Euro
Sterlin

Trump, ABD tarihinde hakkında ceza davası açılan ilk başkan oldu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Trump, ABD tarihinde hakkında ceza davası açılan ilk başkan oldu

ABD’nin eski başkanı Donald Trump, eski porno yıldızı Stormy Daniels'a yapılan 130 bin dolarlık ‘sus payı’ ödemesiyle ilgili mahkemeye çıkacak.

Büyük jüri, Trump’a yöneltilen suçlamaların araştırılmasına ve bu yüzden bir dava açılmasına karar verdi.

Trump böylece ABD tarihinde hakkında ceza davası açılan ilk eski başkan oldu.

Trump’a yöneltilecek suçlamaların tam olarak ne olduğu henüz açıklanmadı.

Trump ise iddiaları reddediyor.

Florida’da yaşayan Trump’ın New York’ta mahkemeye çıkması gerekecek.

New York’taki savcılık, yapılan ödemenin kayda geçirilişinde sahtecilik yapılıp yapılmadığını araştırıyordu.

ABD'de bir suçu örtbas etmeye çalışmak, o suçun niteliği ne olursa olsun daha ciddi bir yasal sürecin başlamasına neden olabiliyor.

Suç duyurusunda bulunup bulunmama kararı New York Şehri Bölge Savcısı Alvin Bragg'a ait idi.

Bragg soruşturmayla ilgili yeterli kanıt olup olmadığını araştıran büyük bir jüri kurmuştu.

Stormy Daniels davası, yeniden aday olmak istediği bu dönemde Trump'ı zora sokabilir.

Ancak ABD yasalarına göre suçlu bulunan biri bile başkan adayı olabiliyor

Bir otel odasında buluştuklarını anlatmıştı

Gerçek ismi Stephanie Clifford olan Stormy Daniels, porno sektöründe oyuncu olarak çalışmaya başlamıştı, 2004 yılından sonra ise senaryo yazmaya ve film yönetmeye başladı.

2010 yılında Louisiana'dan senatörlüğe aday olmayı düşünen Daniels, daha sonra adaylığının ciddiye alınmadığı gerekçesiyle geri çekilme kararı aldı.

Stormy Daniels, Donald Trump ile 2006'da tanıştığını söylüyor.

2011'de In Touch Weekly dergisine verdiği bir röportajda Daniels, Trump'ın kendisini yemeğe davet ettiğini ve Trump ile otel odasında buluştuğunu anlattı.

Daniels'ın bu röportajının tamamı 2018 yılına kadar yayımlanmadı.

Röportajda Daniels, "Koltukta uzanmış televizyon izliyordu. Pijama giyiyordu" dedi.

Daniels ikisinin ilişki yaşadığını iddia ederken Trump'ın avukatı bu iddiayı "şiddetli bir şekilde" reddediyor.

Eğer Daniels'ın anlattıkları doğruysa, iddiaya konu olan olay, Trump'ın en küçük çocuğu Barron'un doğumundan sadece dört ay sonra yaşanmış olabilir.

Mart 2018'de bir televizyon kanalına verdiği röportajda Daniels, ilişki hakkında sessiz kalmak için tehdit edildiğini aktardı.

Daniels, In Touch Weekly röportajını kabul ettikten kısa bir süre sonra, Las Vegas'taki otoparkta bir adamın kendisine yaklaşıp, "Trump'ı rahat bırakmasını" söylediğini iddia etti.

Wall Street Journal, 2018 yılında bir haber yayımladı

Ocak 2018'de Wall Street Journal, Trump'ın avukatı Michael Cohen'in Daniels'a 2016 yılında bir ödeme yaptığını haberleştirdi.

Habere göre Daniels’a sessiz kalması için 130 bin dolar ödendi.

Wall Street Journal'ın iddiası doğruysa bu olay, Trump'ın kazandığı ABD başkanlık seçiminden bir ay önce yaşandı.

Ödeme tek başına yasa dışı değil.

Ancak Trump'ın Cohen'e yaptığı ödeme, yasal ücret olarak kayda geçirildi.

Savcılar bunun resmi kayıtlarda sahtecilik olarak yorumlanabileceğini ve suç teşkil edebileceğini savunuyor.

Savcılar ayrıca bunun seçim yasasını çiğnediğini de iddia edebilir çünkü Trump'ın Daniels'a yaptığı ödemeleri saklama girişimi, seçmenlerin porno yıldızıyla ilişkisi olduğunu bilmesini istememesinden kaynaklanıyordu.

ABD yasalarına göre, bir suçu örtbas etmek daha ciddi bir suçlama sayılıyor.

Benzer haberler

Dünya
Filipinler'de tropikal siklonlar ve muson yağmurları nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti 10 Ağu 2026 10:26 Kuzey Kore Rusya'ya 50 bin asker gönderiyor 10 Ağu 2026 09:46 Yunanistan’da 106 farklı noktada Filistin’e Özgürlük mitingleri yapıldı 10 Ağu 2026 09:31 2 bin yıldır su altında olan gemi enkazı bulundu 10 Ağu 2026 08:46 Netanyahu Gazze'ye ilişkin 15 maddelik plana "şans vermeye" hazır 10 Ağu 2026 08:24 İsrail Gazze planını reddetti 9 Ağu 2026 20:55 Nijer'de iki otobüsün çarpıştığı kazada 22 kişi hayatını kaybetti 9 Ağu 2026 20:15 Hong Kong'da sıcaklık seviyesi rekor kırdı 9 Ağu 2026 13:49 Arakçi "ABD ile müzakere yürütmüyoruz" 9 Ağu 2026 13:37