Toyota, yüz binlerce otomobilini geri çağırıyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Japon otomobil üreticisi Toyota şirketi, potansiyel yakıt pompası arızası nedeniyle ABD'de toplam 1,2 milyon aracını geri çağırma kararı aldığını duyurdu.
Toyota'dan yapılan açıklamada, araçların potansiyel yakıt pompası arızasının tamir edilmesi için geri çağırıldığı belirtildi.
Açıklamada, söz konusu arızanın araçların durmasına yol açabileceği vurgulanırken daha önce çağrılan araçlarla birlikte bu sayının 1,8 milyona ulaşacağı kaydedildi.
Bu kapsamda, Toyota tarafından üretilen lüks otomobil markası Lexus modeli araçlarla birlikte, kamyon, cip, hafif ticari araçlar ve otomobillerin geri çağrılacağı vurgulandı.
Araç sahiplerine mayıs ayı başında bilgilendirme yapılacağı ifade edilen açıklamada, ABD'de toplam 1,2 milyon aracın yakıt pompası değiştirileceği duyuruldu.
Toyota, ocak ayında aynı problemden yaklaşık 700 bin aracını geri çağırmıştı.
Geri çağırma işlemi, 2018 ve 2019 model Toyota Avalon, Camry, Corolla, Highlander, Sequoia, Tacoma ve Tundra ile 2018 ve 2019 model Lexus ES 350, GS 350, IS 300, IS 350, LC 500, LC 500h, LS 500, LS 500h, RC 300, RC 350, RX 350L gibi araçları kapsıyor.
(Hürriyet)
Benzer haberler
Teknoloji
Apple ile CXMT güçlerini birleştiriyor
Yapay zeka kaos yarattı, hukukçuların da kafası karışık
Çinli yapay zeka modeli, İngiltere hükümetinin test ortamından kaçmayı başardı
Meta'nın akıllı gözlükleri İngiltere'de yasaklanıyor
Yapay zeka tamamen yeni virüsler tasarlamak için kullanıldı
Meta'ya çocuk güvenliği davasında rekor ceza: 567 milyon dolar ödeyecek
Bilim insanları, belirli bir kişiyi otonom olarak hedef alabilen yapay zeka destekli İHA üretti
Meta’ya ait yapay zeka internete bağlanarak bir şirketi hackledi
Yapay zeka bilgisayar korsanlarına avantaj sağlıyor: Kendimizi nasıl koruyacağız?


