TDP adayları Merkez Lefkoşa'da kurulan Pazar yerini ziyaret etti

Voice Kıbrıs Haber
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları 23 Ocak 2022 seçimlerine yönelik çalışmalar çerçevesinde dün Merkez Lefkoşa’da kurulan Açık Pazarı ziyaret etti. Ziyarette pazardaki stantları gezerek esnafla ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden adaylar, soruları yanıtladı, aday broşürlerini dağıttı.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ülkedeki ekonomik krizin pandemi ile birlikte daha da derinleştiğini, vatandaşın alım gücünün iyice azaldığını, esnafın ise çok zor günler geçirdiğini belirterek, TDP'nin üreticinin desteklenmesi yönündeki düşüncesinin net olduğunu vurguladı.
Yerel üreticinin ve esnafın teşvik edilerek destekleneceğini kaydeden Özyiğit, destekler ve Kooperatifçilik ile pazar odaklı üretim yaparken ürün çeşitliliğinin artırılmasının sağlanacağını, tarımsal sanayi teşvik edilerek hem üretici, hem de tüketicinin korunacağını vurguladı. İçinde bulunulan durumdan herkesin şikayetçi olduğuna dikkat çeken Özyiğit, “Hem üreticiyi, hem de tüketiciyi korumak adına ne gerekiyorsa yapılacak, hayatı ucuzlatmak en temel önceliğimiz olacak” dedi.
Toplumun en temel sorunu haline gelen ekonomide, planlı, gerçekçi ve uygulanabilir kalkınma planlarına ihtiyaç duyulduğunu, bununla birlikte kararlı ve cesur adımlar atılarak gelirde adaletin sağlanması gerektiğini belirten Özyiğit, bunun için de siyasi irade gerektiğini kaydetti.
Benzer haberler
Featured
Bir zamanlar binlerce çalışanı olan Bangladeş'teki fabrikalarda üretim durdu
Üstel "Gençlerimizin dünyayla kucaklaşmasına engel olmaya devam ediyorlar"
Pentagon verileri güncelledi: ABD'nin İran savaşındaki asker kaybı arttı
Creditwest Bank’ın “Kendimi Denemek İstiyorum” ve “Software Genius” staj programları tamamlandı
Bagajında akvaryum ve şelale olan araba büyük ilgi topladı
Uydu yarışında Zelenski'den iddialı çıkış "Sadece oturup Rusya'yı bekleyecek değiliz"
Üstel "Güney Kıbrıs KKTC'nin kalkınmasını engelleme siyasetini sürdürüyor"
Buzullar eridikçe dev balinalar Grönland sularına ilerliyor
İran "Güney Pars bölgesinde 7,5 trilyon fit küp doğal gaz keşfedildi"


