TC Dışişlerinden, Fidan'ın üniversite diplomasına ilişkin iddialara yalanlama

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın üniversite diplomasına ilişkin gündeme getirilen iddiaları yalanlayarak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) belgelerle iddialara yanıt verdiğini hatırlattı.
TC Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Fidan'ın üniversite diploması hakkında gündeme getirilen iddialara ilişkin "Sayın Bakanımıza yönelik olarak son yıllarda FETÖ ve türevleri tarafından sistematik biçimde yapılan çok yönlü yıpratma kampanyalarında gündeme getirilen asılsız bazı iddiaların yeniden dillendirildiği görülmektedir." ifadesini kullandı.
DMM ve YÖK'ün belgelerle bu iddiaya yanıt verdiğine işaret eden kaynaklar, şunları kaydetti:
"Sayın Bakanımızın lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları ile denklik belgesi, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından 15 Mayıs 2025 tarihinde kamuoyumuzun dikkatine getirilmişti. (https://x.com/dmmiletisim/status/1922169955086434570?s=46)
Ayrıca, konuyla ilgili olarak TBMM’de verilen bir soru önergesi de 12 Haziran 2025 tarihinde, Milli Eğitim Bakanlığımız eliyle, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından cevaplanmıştı. (https://tinyurl.com/5sstcf92)"
"Söz konusu iddiaların son günlerde tekrar gündeme getirilmesi, kamuoyumuzu kasıtlı biçimde yanlış yönlendirmeyi amaçlamaktadır." açıklamasında bulunan kaynaklar, iddialarla ilgili olarak yasal yollara başvurulduğunu belirtti.
Benzer haberler
Featured
Kahve makinesi yangına neden oldu
Çete üyelerine görülmemiş ceza: Bin 48 yıl hapis!
ABD'de "siklosporiyazis" vakalarının sayısı 18 bini aştı
Fas'tan İspanya'ya göçmen akını
Sterlin 64 TL'ye, Euro ise 55 TL'ye yaklaştı
Akaryakıt fiyatlarına zam yapıldı!
Merkezi Cezevi ile Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürlüğüne atamalar yapıldı
Borsa günü yüzde 1,55 değer kaybederek tamamladı
Dünya futbolunda büyük kriz: UEFA, FIFA'ya resti çekti


