Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Meteoroloji Dairesi 16-22 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Ataoğlu “3- 5 tane UBP’li vekil istedi diye 2 seçimin birlikte olmasına onay vermeyiz" Barçın "Hodri meydan çekmeyi bile beceremediler" Keser “Temennim, Medya Etik Kurulu’nun yapıcı bir anlayışla çalışmalarını sürdürmesidir” Çavuşoğlu “Yenilen pehlivan güreşe doymaz” Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’i kabul etti İnönü Kavşağı’nda seyir halindeki araç tamamen yandı Fidan, Holguin’i kabul etti Girne'de büyük hırsızlık olayı: Altınlar ve para çalındı! Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü direğe vurarak durabildi! Nöbetçi eczaneler (15 Haziran 2026) Serdaroğlu “Geçinebilecek, insan onuruna yaraşır bir ücret yoksa oy da yoktur” 34’üncü Devlet Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları açıklandı U18 atletleri kürsü hedefinde “Türkiye Şampiyonası” yarın başlıyor Kızılcık Şerbeti'nin Işıl'ı Ece İrtem hayatını kaybetti Üstel “Hodri meydan tarih belirleyelim 2 seçimi bir arada yapalım” Mehmet S. Göze (Asi) 32. ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı İncirli “Belli ki gideceğiniz güne kadar zarar vermeye devam edeceksiniz” “United by Sound Day” etkinliği, 21 Haziran’da Dayanışma Evi’nde KTOEÖS “Eğitim Bakanı, 2025–2026 eğitim öğretim yılında sınıfta kalmıştır” Meteoroloji Dairesi 16-22 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Ataoğlu “3- 5 tane UBP’li vekil istedi diye 2 seçimin birlikte olmasına onay vermeyiz" Barçın "Hodri meydan çekmeyi bile beceremediler" Keser “Temennim, Medya Etik Kurulu’nun yapıcı bir anlayışla çalışmalarını sürdürmesidir” Çavuşoğlu “Yenilen pehlivan güreşe doymaz” Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’i kabul etti İnönü Kavşağı’nda seyir halindeki araç tamamen yandı Fidan, Holguin’i kabul etti Girne'de büyük hırsızlık olayı: Altınlar ve para çalındı! Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü direğe vurarak durabildi! Nöbetçi eczaneler (15 Haziran 2026) Serdaroğlu “Geçinebilecek, insan onuruna yaraşır bir ücret yoksa oy da yoktur” 34’üncü Devlet Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları açıklandı U18 atletleri kürsü hedefinde “Türkiye Şampiyonası” yarın başlıyor Kızılcık Şerbeti'nin Işıl'ı Ece İrtem hayatını kaybetti Üstel “Hodri meydan tarih belirleyelim 2 seçimi bir arada yapalım” Mehmet S. Göze (Asi) 32. ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı İncirli “Belli ki gideceğiniz güne kadar zarar vermeye devam edeceksiniz” “United by Sound Day” etkinliği, 21 Haziran’da Dayanışma Evi’nde KTOEÖS “Eğitim Bakanı, 2025–2026 eğitim öğretim yılında sınıfta kalmıştır”
Dolar
Euro
Sterlin

TC Dışişleri'nden, AB Dışişleri Bakanlarının Doğu Akdeniz açıklamasına tepki

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
TC Dışişleri'nden, AB Dışişleri Bakanlarının Doğu Akdeniz açıklamasına tepki

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanlarınca Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin yapılan açıklamanın, "kısır bir söylemin son örneği" olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin Bakanlığa yöneltilen bir soruya yazılı cevap veren Aksoy, "AB dışişleri bakanlarının Doğu Akdeniz'deki sorunlara dair son açıklaması, kendini tekrar eden ve hiçbir amaca hizmet etmeyen kısır bir söylemin son örneğidir." değerlendirmesinde bulundu. Aksoy, Türkiye'nin iyi niyetli girişimlerine karşı kayıtsız kalan ve Yunanistan'la GKRY'nin haksız ve hukuksuz iddiaları tarafından rehin alınan bu anlayışın, bölgesel barış ve istikrara katkı yapma şansı bulunmadığını ifade etti. AB'nin, "yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede gösteremediği dayanışmayı, söz konusu Rum kesimi olduğunda koşulsuz şartsız göstermesinin ise manidar olduğunu" belirten Aksoy, şunları kaydetti: "AB'nin yapması gereken, dayanışma kisvesi altında körü körüne Yunanistan ve GKRY'nin sözcülüğüne soyunmak yerine, sağduyuyla davranmak, uluslararası hukuk ile Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) meşru hak ve menfaatlerini dikkate almaktır. Biz, her zaman olduğu gibi, adilane diyaloğa açık olduğumuzu yineliyoruz." AB ülkeleri dışişleri bakanlarının video konferans aracılığıyla dün düzenlediği toplantının ardından Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin yayımlanan bildiride, Türkiye'ye, "AB üyesi ülkelerin deniz yetki alanlarındaki ve karasularındaki egemenlik haklarına saygı duyması" çağrısı yapılmıştı. (TAK)

Benzer haberler

Dünya
İngiltere'de 16 yaşından küçüklerin sosyal medya kullanması yasaklanacak 2026-06-15 14:13:00 Trump'tan İran'a nükleer anlaşma sağlanamaması halinde saldırıları yeniden başlatma tehdidi 2026-06-15 13:31:00 Hırvatistan'da yolcu gemisi ile yelkenli tekne çarpıştı: Üç ölü, bir kayıp 2026-06-15 11:14:00 ABD'nin Missouri eyaletinde uçak düştü: 12 kişi öldü 2026-06-15 09:53:00 Brezilya'da iki helikopter havada çarpıştı: 6 ölü 2026-06-15 09:13:00 ABD ve İran anlaşmaya vardı: İmzalar İsviçre'de atılacak 2026-06-15 09:03:00 Abluka kalkıyor, Hürmüz açılıyor 2026-06-15 08:39:00 Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" 2026-06-14 21:10:00 Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 2026-06-14 20:58:00