TC Dışişleri Sözcüsü Keçeli, Cenevre'deki Kıbrıs konulu toplantıya yönelik açıklama yaptı

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye Cumhuriyeti (TC) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Cenevre'deki Kıbrıs konulu gayriresmi toplantıda, aralarında yeni geçiş noktalarının açılması, Ada’nın mayınlardan arındırılması ve güneş enerjisinden elektrik üretimi konularında ilerleme sağlanması üzerinde mutabık kalındığını bildirdi.
Keçeli, Cenevre'de düzenlenen Kıbrıs konulu genişletilmiş formatlı gayriresmi toplantıya ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.
Ada’daki taraflar arasında Kıbrıs meselesinin nihai çözümüne yönelik "ortak zeminin bulunmadığı mevcut ortamda" iki halkın yararına işbirliğinin geliştirilebileceği alanların ele alındığını vurgulayan Keçeli, "Liderler, yeni geçiş noktalarının açılması, Ada’nın mayınlardan arındırılması, çevre ve iklim değişikliği, ara bölgede güneş enerjisinden elektrik üretimi, mezarlıkların restorasyonu ve gençlik konusunda bir teknik komitenin kurulması konularında ilerleme sağlanması üzerinde mutabık kaldılar." değerlendirmesini yaptı.
Keçeli, böylece toplantıda Ada’daki iki devletin arasındaki iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde önemli bir adım atılmış olduğunun altını çizerek, temmuzun sonunda benzer formatta ikinci bir gayriresmi toplantı yapılmasının da kararlaştırıldığını aktardı.
BM Genel Sekreteri’nin, konuyla ilgili olarak bir Şahsi Temsilci atamasının öngörüldüğünü aktaran Keçeli, "Önümüzdeki süreçte, Ada’daki iki taraf arasındaki işbirliği kültürünün geliştirilmesine yönelik çabalarımızı Kıbrıs Türk tarafıyla yakın istişare halinde sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
Benzer haberler
Featured
Kalp krizi ve inme riskine işaret eden yüzdeki sarı lekeler: Ksantalazma
Avustralya'da sosyal medya algoritmalarını kapatmayı sağlayan yasal düzenleme yolda
Altın fiyatları haftaya değer kaybıyla başladı
Zelenski "Savaş muhtemelen kış aylarında da devam edecek"
Küresel piyasalar haftaya karışık sinyallerle başladı
Almanya'da aşırı sağcı AfD, Saksonya-Anhalt eyalet seçimini açık farkla kazandı
Döviz kurlarında son durum (7 Eylül 2026)
Aygün’de kadın cinayeti!
Bugün hava nasıl olacak? (7 Eylül 2026)


